سرهنگ حسین محمدی روز سه شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر (سوم خرداد تا هفتم تیرماه) افزود: در این رابطه بیش از یکهزار و ۴۰۰ نفر دستگیر و ۳۷۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت نیز توقیف شد.
وی ادامه داد: در سه ماه گذشته حدود ۹ تن مواد مخدر در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: پارسال ۳۸ تن انوع مواد مخدر در استان کشف و بیش از پنج هزار و ۶۰۰ نفر متهم و قاچاقچی و بیش از ۸۰۰ خرده فروش نیز در این زمینه دستگیر شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: همچنین بیش از یکهزار و ۶۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت مربوط به قاچاقچیان توقیف شد و ۷۴ باند عمده تهیه و توزیع مواد مخدر در استان دستگیر و دهها هزار قرص و داروی غیرمجاز کشف شد.
وی اظهار داشت: علیرغم همه این اقدامات، با توجه به افزایش کشت تولید مواد مخدر در افغانستان همچنان شاهد افزایش مواد مخدر به کشور هستیم.
سرهنگ محمدی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در ارتباط با مواد مخدر فرمودند، غرق کردن نسل جوان در فسادهای گوناگون و اعتیاد به مواد مخدر یک سیاست پیاده شده استکبار و استعمار است.
وی یادآور شد: مصرف مواد مخدر از مهمترین مشکلات حال حاضر است که گسترش جهانی پیدا کرده است و هر روز به قربانیان این پدیده افزوده میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: این مشکل عوارض جسمی، روحی، روانی، خانوادگی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی زیادی در بر دارد که سلامت بشر را به خطر انداخته و نقش عمدهای در افزایش جرایم و فسادها دارد.
وی ادامه داد: همچنین این موضوع به صورت مستقیم و غیرمستقیم هزینههای بسیار هنگفتی بر جامعه تحمیل کرده است به همین دلیل سازمان کنفرانس جهانی روز پنجم تیرماه را به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری کرد و کشورهای عضو را متعهد کرد اقدامات خود را در راستای مقابله با مواد مخدر تشدید کنند.
سرهنگ محمدی ادامه داد: آنچه در عمل میبینیم هیچ اراده و عزم بین المللی و جهانی در راستای مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد و تنها ایران است که پرچم مبارزه را برافراشته است و نه تنها کشورهای بین المللی کمکی در این زمینه نمیکنند که ما را از حداقل امکانات و تکنولوژیهای مبارزه با مواد مخدر نیز محروم کردهاند.
وی بیانت کرد: امروز با کمترین امکانات و تکنولوژیها با مواد مخدر مبارزه میکنیم از طرفی از زمانیکه متجاوزین ارتش آمریکا وارد کشور افغانستان شدند تولید مواد مخدر چندین برابر افزایش یافته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین در سالهای اخیر شاهد راه اندازی و افتتاح کارگاههای بزرگ تولید مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به ویژه در کشور همسایه افغانستان با حمایت کشورهای خارجی هستیم که تولیدات زیادی از این نوع مواد را روانه کشورهای مختلف کردهاند و ایران نیز مستثنا از این امر نیست.
وی با تاکید بر اینکه زنگ خط مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به صدا در آمده است عنوان کرد: نیروی انتظامی در زمینه مبارزه با مواد مخدر از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است و با حداقل امکانات در این زمینه کوشیده است.
سرهنگ محمدی اظهار داشت: علاوه بر بحث مقابله، آنچه میتواند به مقابله کمک کند تشدید اقدامات پیشگیرانه است که در این زمینه پلیس با اولویت بخشیدن به اقدامات اطلاع رسانی، آگاه سازی، خدمات مشاورهای و حمایتی از اقشار مختلف جامعه ورود کرده است.
وی ادامه داد: در این زمینه ۳۲۰ کلاس آموزشی با حضور ۶۷ هزار نفر از افراد آسیب پذیر جامعه برگزار شد همچنین بیش از ۵۳ نمایشگاه در طیفهای مختلف برگزار و بیش از ۶۲ هزار نفر از آن بازدید کردند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی تصریح کرد: پارسال بیش از یکهزار و ۱۵۰ نفر از افراد در معرض آسیب و آسیب دیده استان به مرکز مشاوره تخصصی پلیس مبارزه با مواد مخدر مراجعه کردند و از خدمات انتظامی، مددکاری اجتماعی و مشاورهای دریافت کردند.
وی تاکید کرد: آنچه وظیفه آحاد جامعه است اولویت بخشیدن اقدامات پیشگیرانه است که ابزار و ملزوماتی دارد و همه باید بپذیریم در عصر کنونی شیوع مصرف مواد مخدر و روان گردان مسألهای جدی است و قابل انکار، مخفی کردن و سکوت نیست.
سرهنگ محمدی گفت: همه سازمانها برای پیشگیری از مواد مخدر که به نوعی میتواند با عرضه هم مقابله کند تلاش کنند که در این زمینه اطلاع رسانی و آگاهی، آموزش سبک زندگی اسلامی، ترویج فرهنگ سلامت از طریق فعالیتهای جایگزین، توسعه اقدامات مشاورهای، آموزش خانوادهها در رفتار با فرزندان، درج متون مناسب و مفید در کتب آموزشی و دانشگاهی و فعال سازی نهادهای مدنی در پیشگیری از مواد مخدر میتواند موثر باشد.
۷۵۵۷* ۶۰۵۴
نظر شما