پکن- ایرنا- "شی جین پینگ" رییس جمهوری چین و "آنجلا مرکل" صدر اعظم آلمان در نشستی دو جانبه بر ضرورت حل مساله خاورمیانه و کاهش تنش ها از طریق گفت‌ و گو تاکید کردند.

به گزارش شینهوا، سران دو کشور همچنین در این دیدار که امروز جمعه در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در اوزاکا ژاپن برگزار شد خواستار حل موضوع هسته ای ایران به صورت مسالمت آمیز شدند.

«شی جین پینگ» در بخش دیگری از سخنانش در این دیدار گفت: حفظ روابط کلی همکاری چین و آلمان، شناخت مشترک اساسی دولت دو کشور و بخش های مختلف جامعه است با توجه به اوضاع پیچیده بین‌المللی، چین و آلمان به عنوان شرکای راهبردی همه‌جانبه لازم است ارتباط و هماهنگی میان یکدیگر را حفظ کنند.

وی ادامه داد: چین و آلمان می توانند همچنان به عنوان شرکای راهبردی به یکدیگر اعتماد داشته باشند ما از شرکت های آلمانی استقبال می کنیم و از آنها می خواهیم چین را شریک تجاری قابل اطمینان بدانند و سرمایه‌گذاری خود در چین را افزایش دهند.

رییس جمهوری چین تاکید کرد: چین و آلمان باید با تقویت همکاری، برای دفاع از چند جانبه گرایی، پیشبرد همکاری اقتصادی بین‌المللی و تکمیل مدیریت اقتصاد جهانی تلاش کنند.

«آنجلا مرکل» صدر اعظم آلمان هم در این نشست اظهار داشت: در اوضاع کنونی، آلمان امیدوار است مبادلات، هماهنگی و همکاری با چین را تقویت بخشد.

چهاردهمین اجلاس سران جی ۲۰ از امروز جمعه در شهر اوزاکا ژاپن آغاز شد و تا فردا ادامه دارد این نشست ها از سال ۲۰۰۸ یعنی زمانی که این رهبران برای بحث در باره واکنش به بحران مالی جهانی یک جلسه اضطراری تشکیل دادند، تا کنون هر ساله برگزار شده است.

نمایندگان کشورهای گروه ۲۰ از این اجلاس دو روزه در اوزاکا برای بحث درباره تجارت، نوآوری فناورانه و تغییرات آب و هوایی و موضوعات دیگر استفاده خواهند کرد این نشست در حالی برگزار می شود که اصطکاک بین آمریکا و چین بر اقتصاد جهانی سایه افکنده است.

اجلاس سران گروه ۲۰ هر سال به منظور فرصتی برای دیپلماسی سطح بالا عمل می کند بسیاری از کشورها ترتیبی داده اند تا رهبرانشان در حاشیه این نشست گفت و گوهایی رو در رویی داشته باشند.

گروه ۲۰ با حضور کشورهای قدرتمند اقتصادی، ۸۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد این گروه شامل، آمریکا، اتحادیه اروپا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مکزیک است.