به گزارش شینهوا، "شی جین پینگ" روز جمعه در دیدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در حاشیه نشست سران جی ۲۰ در اوزاکای ژاپن افزود: چین همواره صلح را انتخاب می کند و مخالف جنگ است طرفها باید با حفظ خویشتنداری و آرامش، با تقویت گفت و گو و مشورت، به طور مشترک از صلح و ثبات منطقه دفاع کنند.
او خاطرنشان کرد، چین همواره طرفدار چندجانبه گرایی بوده و از ایفای نقش مثبت سازمان ملل در امور بین المللی حمایت کرده است اوضاع هر چه پیچیده تر می شود، نیاز به نفوذ و نقش سازمان ملل بیشتر می شود ما باید تلاش کنیم تحت پرچم سازمان ملل، همبستگی و پیشرفت بیشتر در جهان تحقق یابد چین همواره با اقدامات عملی خود از سازمان ملل و فعالیت دبیرکل حمایت می کند.
شی جین پینگ خاطر نشان کرد نشست سران گروه بیست در اوساکا باید با در نظر گرفتن نیازهای جهان به توسعه، پیام درستی به خارج ارسال کند چین تلاش های دبیر کل سازمان ملل برای پیشبرد جامعه بین المللی برای همکاری جهت مقابلۀ مشترک با تغییرات اقلیمی را می ستاید چین مایل است به حصول نتایج مثبت در نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل کمک کند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل هم گفت: اکنون اوضاع بین المللی در کلیدی ترین زمان قرار دارد تنش هایی در زمینه تجارت و اوضاع خلیج فارس به وجود آمده است جهان در تمایل و رویکرد چندجانبه گرایی و مراعات قوانین با ناکامی مواجه می شود.
وی ادامه داد: در چنین برهه ای باید از نقش سازمان ملل استفاده کرد سازمان ملل از حمایت چین تقدیر می کند و سهم مهم چین در کمک به حل سیاسی مسایل شبه جزیره کره، مقابله با تغییرات اقلیمی و پیشبرد توسعۀ پایدار را عالی ارزیابی می کند.
گوترش افزود: پیشنهاد چین برای ساخت مشترک کمربند و جاده برای توسعه جهان، به ویژه کمک به توسعه آفریقا بسیار مهم است سازمان ملل امیدوار است چین در امور بین المللی نقش رهبری بیشتری ایفا کند و سازمان ملل کاملترین حمایت و هماهنگی را در اختیار چین قرار خواهد داد.
چهاردهمین نشست سران جی ۲۰ امروز و فردا، جمعه و شنبه (۷ و ۸ تیر ۱۳۹۸) در شهر اوزاکا ژاپن برگزار میشود این نشست ها از سال ۲۰۰۸ یعنی زمانی که این رهبران برای بحث در باره واکنش به بحران مالی جهانی یک جلسه اضطراری تشکیل دادند، تا کنون هر ساله برگزار شده است.
نمایندگان کشورهای گروه ۲۰ از این نشست دو روزه در اوزاکا برای بحث درباره تجارت، نوآوری فناورانه و تغییرات آب و هوایی و موضوعات دیگر استفاده خواهند کرد این نشست در حالی برگزار می شود که اصطکاک بین آمریکا و چین بر اقتصاد جهانی سایه افکنده است.
نشست سران گروه ۲۰ هر سال به منظور فرصتی برای دیپلماسی سطح بالا عمل می کند بسیاری از کشورها ترتیبی داده اند تا رهبرانشان در حاشیه این نشست گفت و گوهایی رو در رویی داشته باشند.
گروه ۲۰ با حضور کشورهای قدرتمند اقتصادی، ۸۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد این گروه شامل، آمریکا، اتحادیه اروپا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مکزیک است.
نظر شما