به گزارش ایرنا، هرچند مردم و مسئولان برای مهار آتش سوزی جنگلها و مراتع شهرستانهای گچساران و باشت همه تلاش خود را بکار گرفتند اما به دلیل گسترده بودن آتش سوزی درختانی که در ارتفاعات تبدیل به زغال شده اند به پایین دست سقوط میکنند و باعث فوران دوباره آتش میشوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: آتش سوزی در جنگل و مراتع این شهرستان در منطقه پاکوه شب گذشته برای چندمین بار مهار شد.
فرهام جلیلی افزود: امدادگران برای اطفای حریق در صورت شعله ور شدن آتش تا فردا دوشنبه در منطقه حضور دارند.
وی بیان کرد: مراتع انبوه و خشک و ورزش بادهای شدید جنگلها و مراتع گچساران را مانند انبار باروتی کرده است که با کوچکترین جرقهای منفجر میشود.
جلیلی با اشاره به اهمیت جنگلها و مراتع از شهروندان خواست با طبیعت مسئولانه رفتار کنند.
فرماندار باشت نیز گفت: این آتش سوزی چهار بار با تلاش ۸۰ امدادگر مهار شد.
سید مسعود حسینی بیان کرد: ۱۷ سورتی پرواز برای انتقال نیروها به مناطق سختگذر محل آتش سوزی در منطقه خان احمد انجام شده است.
وی ابراز داشت: گرمای شدید هوا، رویش مراتع انبوه و سخت گذر بودن بودن منطقه کار مهار آتش سوزیها در جنگلها و مراتع این شهرستان را بسیار دشوار کرده است.
حسینی تصریح کرد: وسعت آتش سوزی پس از ارزیابی کارشناسان اعلام خواهد شد.
فرماندار باشت از تلاش منابع طبیعی، محیط زیست، شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، طبیعت دوستان، ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد و همه کسانی که در اطفای حریق این آتش سوزی گسترده مشارکت کردند قدردانی کرد.
شهرستانهای گچساران و باشت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد دارای بیش از ۵۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع هستند.
شهرستانهای گچساران و باشت در جنوب استان قرار دارد.
از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳ آتش سوزی در جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد مهار شده است.
کمبود نیروهای آموزش دیده و اعتبار برای انجام خدمات پشتیبانی از مهمترین مشکلات مهار آتش سوزیهای جنگلها و مراتع این استان هستند.
کهگیلویه و بویراحمد با یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار جنگل و مراتع تنها ۷۵ قرقبان برای صیانت از این عرصههای خدادادی دارد.
۸۱۴۳/۳۲۳۹