مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد برای اطفای حریق جنگل های باشت درخواست کمک کرد

گچساران- ایرنا -مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه آتش سوزی در جنگل ها و مراتع باشت پس از سه روز تلاش همچنان ادامه دارد از مردم برای اطفای حریق درخواست کمک کرد.

وحید محمدی تبار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت جنگل و مراتع در توسعه از دستگاه‌های اجرایی خواست تمام ظرفیت خود را برای مهار این آتش سوزی بکار گیرند.

وی بیان کرد: آتش در جنگل و مراتع باشت تاکنون ۲ بار با کمک نیروهای مردمی و امدادگران مهار شده اما جامانده‌های آتش دوباره در نقطه دیگری فوران می‌کند.

محمدی تبار تصریح کرد: سخت گذر بودن منطقه، مراتع انبوه و خشک و باد شدید نیاز به نیروها و تجهیزات بیشتر برای مهار کامل این آتش سوزی را ضروری کرده است.

شعله‌های آتش در جنگل‌ها و مراتع منطقه خان احمد که روز سه شنبه روشن شده بود همچنان ادامه دارد.

چندین سورتی پرواز تاکنون امدادگران را به محل آتش سوزی انتقال داده است.

وسعت آتش سوزی جنگل و مراتع باشت هنوز اعلام نشده است.

دراین آتش سوزی ۲ نفر از امدادگران مصدوم شدند.

مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در روزهای اخیر در ۹ نقطه این استان جنگل‌ها و مراتع طعمه حریق شدند که بیشتر آنها اغلب همان روز پس از گذشت بیش از ۲۴ ساعت مهار شدند.
محمدی‌تبار ابراز داشت: در صورت آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع در مناطق در مرحله اول باید اداره منابع طبیعی و محیط زیست برای اطفای حریق وارد عمل شوند و در صورت جوابگو نبودن امکانات و نیروی انسانی، از طریق فرمانداری و شورای مدیریت بحران آن شهرستان درخواست کمک کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: کاهش خسارت‌های آتش سوزی در جنگل و مراتع استان و مهار آن نیازمند گسترش فرهنگ و آموزش در ضرورت و اهمیت محیط زیست و منابع طبیعی بعنوان محوری ترین رکن برنامه پنج ساله توسعه پایدار است.

محمدی تبار افزود: اختصاص تجهیزات شامل (خودرو، دستگاه‌های دمنده و لباس مخصوص)، تأمین اعتبار و کمک‌های فوری می‌تواند خسارت‌ها را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: با وجود پای کار بودن همه مسئولان و مسئولیت پذیری تعدادی از طبیعت دوستان اما به دلیل کمبود تجهیزات و اعتبار، احتمال خسارت‌های گسترده به جنگل‌ها و مراتع وجود دارد.
وی با اشاره به کمبود شدید نیروهای آموزش دیده در دستگاه‌های اجرایی منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست گفت: نخستین نیاز برای صیانت از جنگل‌ها و مراتع و پیشگیری از وقوع بحران، بکارگیری نیروهای متخصص اطفای حریق است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی ایران قرار دارد و ۳۰ درصد کل گونه‌های گیاهی کشور را در خود جای داده است.

این استان با حدود ۷۲۰ هزار نفر جمعیت دارای یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور است.

کهگیلویه و بویراحمد با ۲ اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر و یک هزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است.

۸۱۴۳/‏۱۶۶۲

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha