شاهرود - ایرنا - مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: شهرستان شاهرود به سبب شرایط مناسب جغرافیایی و نیز گوناگونی محصولات تولیدی در کشاورزی و صنایع دستی باید به بارانداز تولیدات شرق استان سمنان تبدیل شود.

اصغر نورالله زاده روز دوشنبه در نشست بررسی وضعیت مشاغل خانگی شاهرود در فرمانداری این شهرستان، افزود: عبور میلیون‌ها مسافر و زائر امام رضا (ع) فرصت بسیار مناسبی است تا بسیاری از تولیدات منطقه به عنوان سوغات خریداری شود.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات ۵۰۰ میلیون ریالی برای ایجاد مشاغل خانگی، ادامه داد: این وام‌ها با شرایط آسان به متقاضیان داده می‌شود، در روستاها نیز متقاضیان می‌توانند از رهن گذاشتن اسناد وسایل کشاورزی مانند کمباین، تراکتور و دیگر امکانات برای دریافت این وام‌ها بهره ببرند.

نورالله زاده در باره شیوه‌های تأمین مالی متقاضیان مشاغل خانگی هم گفت: ارائه تسهیلات به پشتیبان یا کسی که اقدام به ایجاد شغل می‌کند یکی از روش هاست، تا وی بتواند برای افراد دیگر تولید شغل کند.

وی گفت: رسیدگی به گزارش‌های مالی استفاده کنندگان از تسهیلات، مشخص کردن راه‌های فروش محصولات تولیدی و رعایت استانداردها و شفاف سازی چارچوب‌ها از کارهایی است که باید انجام شود.

ظرفیت‌های ناب صنایع دستی و کشاورزی شاهرود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان هم در این نشست با اشاره به خسارت‌هایی که خشکسالی یک دهه گذشته و نیز سرمازدگی سه سال گذشته به کشاورزی و باغداری شرق استان وارد نموده اشاره کرد و گفت: کشاورزان و باغداران در این سال‌ها خسارت‌های زیادی را متحمل شدند، باید راه دیگری نیز برای درآمدزایی آنان اندیشیده شود.

مهدی جمال گفت: ظرفیت بسیار زیاد شرق استان سمنان در محور گردشگری فرصت بسیار خوبی برای ایجاد درآمد است، صنایع دستی بسیار زیاد این منطقه هم یکی از فرصت‌های خوب برای ایجاد اشتغال است.

جمال به تأسیس ۲ فروشگاه دائمی صنایع دستی در شاهرود و بسطام در ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در شرق استان سمنان بیش از ۲ هزارتن در مشاغل مربوط به ۴۰ رشته صنایع دستی مشغول هستند که به تسهیلات نیاز دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان هم گفت: برای ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی شرق استان طرح‌هایی فراهم شده که ۷۳ میلیاردریال اعتبار نیاز دارد.

سیدحسن میرعماد با درخواست همکاری از صندوق کارآفرینی امید افزود: برای مشاغل خانگی شرق استان ۲۵۰ پروانه صادر شده که منتظر تخصیص تسهیلات هستند، چنانچه همکاری خوبی صورت بگیرد این تعداد تا ۲ برابر نیز قابل افزایش است.

میرعماد، تأسیس صنایع تبدیلی را از دیگر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی خواند و گفت: در این باره هفت طرح تهیه شده که اجرای آنها حمایت بیشتر این صندوق را می‌طلبد، تنها راه نجات بخش کشاورزی تهیه زنجیره محصولات کشاورزی مانند خشک کردن میوه است.

مدیر عامل صندوق کار آفرینی پس از بازدید از چند واحد تولیدی شاهرود به شهرستان میامی عزیمت می‌کند.

شهرستان شاهرود با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت حدود ۵۰ روستا و پنج نقطه شهری دارد.

۱۰۲۳/‏۶۱۶۷/۶۱۰۳