به گزارش ایرنا، حجت الاسلام اسماعیل تدینی روز سه شنبه در نشست خبری بزرگداشت دهه کرامت و طرح تابستانی نشاط معنوی افزود: طرح نشاط معنوی در راستای غنی سازی اوقات فراغت در بقاع متبرکه است و اگر ظرفیت امامزادگان شکوفا شود؛ بسیاری از خلاءهای اجتماعی پر میشود.
ثبت نام ۶ هزار کرمانی در طرح نشاط معنوی
وی از اجرای طرح نشاط معنوی از ۱۳ تیرماه تا ۲۲ مردادماه سالجاری در ۴۴ امامزاده شاخص استان خبرداد و گفت: از ۲۵ خردادماه نام نویسی طرح نشاط آغاز شده و تاکنون ۶ هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اشاره به اینکه در کنار طرح نشاط معنوی برپایی خیمههای فرهنگی، غرفههای کودکان و سایر برنامهها برگزار میشود تصریح کرد: در طرح نشاط معنوی از ۴۰ روحانی متخصص استفاده میشود.
حجت الاسلام تدینی با اشاره به اینکه اعزام مبلغ در بقاع متبرکه و مناطق بسیار محروم توسط اوقاف انجام میشود بیان کرد: ۴۳ روحانی ثابت در ۲۰ بقعه متبرکه قوی استان داریم.
وی ادامه داد: در سال ۵۰۰ روحانی کردار آموزش دیده از حوزه علمیه قم در پنج مرحله به مناسبتهای مختلف برای ویژه برنامهها استفاده میشود.
برگزاری ۱۲ ویژه برنامه در دهه کرامت / وجود ۲۱۸ بقعه متبرکه در سطح استان کرمان
حجت الاسلام تدینی با بیان اینکه در دهه کرامت ۱۲ ویژه برنامه در سطح شهرستانها برگزار میشود افزود: پنجم ذی القعده (۱۷ تیرماه) به عنوان روز تجلیل از امامزادگان نامگذاری شده که برنامه این روز در تمام بقاع متبرکه شاخص استان انجام میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با بیان اینکه ۲۱۸ بقعه متبرکه در سطح استان کرمان وجود دارد که در بقعه باید پنج نفر خادم و معتمد محله حضور داشته باشد گفت: در سه ماهه سالجاری از ۱۵۵ خادم به صورت افتخاری استفاده شد و طی سال گذشته ۴۰۰ نفر از خادمین بازنگری شدند.
بازنگری هیات امنا امامزادگان و بقاع متبرکه استان کرمان
وی با تاکید بر اینکه حوزه مدیریتی تمام هیات امنا امامزادگان و بقاع متبرکه استان کرمان بازنگری میشوند تصریح کرد: با توجه به گام دوم انقلاب باید سیستم بازنگری شود تا عملکرد قویتری را در حوزههای فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.
حجت الاسلام تدینی ادامه داد: احکام هیات امنا ۲۲ بقعه متبرکه شاخص استان کرمان از مرکز رسیدگی و صادر میشوند.
وی تصریح کرد: مباحث عمرانی امامزادگان و بقاع متبرکه باید با یک معیار و اصولی که نیاز روز جامعه است؛ انجام و در هر بقعه یک مهندس ناظر افتخاری حضور دارد که فعالیتهای عمرانی بقعه را رصد میکند.
راه اندازی مراکز افق در بقاع متبرکه
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان از راه اندازی مراکز افق در بقاع متبرکه شاخص استان خبر داد و گفت: این مراکز علاوه بر انجام فعالیتهای فرهنگی و قرآنی خدمات اجتماعی در حوزه آسیبهای اجتماعی ارائه میشود.
حجت الاسلام تدینی افزود: این مراکز متمرکز در بقاع متبرکه راه اندازی میشوند و با مشارکت دستگاههای حمایتی افراد آسیب دیده شناسایی و از طریق نذورات و کمکهای خیرین به آنها کمک میشود.
وی تاکید کرد: باید اسناد وقفی تحویل اوقاف داده شود تا به حفظ و حراست از موقوفات کمک شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان گفت: در حوزه فعالیتهای اقتصادی نیز اوقاف به جد این مهم را پیگیری میکند و در تلاش است که هلدینگ های اقتصادی را در فعالیتهای اقتصادی مشارکت دهند.
حجت الاسلام تدینی با اشاره به اینکه با بیان اینکه واگذاری اراضی اوقاف ممنوع شده است تصریح کرد: رویکرد جدید اوقاف کار با شرکتهای دانش بنیان است بدین گونه که ملک با اوقاف و ارائه طرح از سوی شرکتهای باشد.
هیچ فعالیتی در حوزه وقفهای علم و فناوری وجود ندارد
وی بیان داشت: در حوزه علم و پژوهش از دانشگاهها گلایه داریم زیرا در حوزه وقف علم و فناوری هیچ فعالیتی نداریم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان نسخهای که میتواند کشور و جامعه اسلامی را نجات دهد؛ وقف است یادآور شد: ۶۰ درصد شهر کرمان اوقافی است.
حجت الاسلام تدینی با اشاره به اینکه وقف سرمایه عظیمی است که توسط مردم اجرا شده و بوسیله مردم باید اداره شوند افزود: وقف میتواند با فساد مبارزه و عدالت را در جامعه برقرار کند.
وی تصریح کرد: در استان کرمان موقوفهای در راستای ترویج قرآنی نداریم و از هم اکنون باید بسترسازی در زمینه وقف قرآنی داشته باشیم.
۹۸۹۵/ ۵۰۵۴