تهران – ایرنا – "دیوید فریدمن" سفیر یهودی تبار آمریکا در فلسطین اشغالی با افتتاح تونلی در فضای زیرین منازل فلسطینی ها در کرانه باختری، قوانین بین المللی را آشکارا نقض کرد و در سایه سکوت کشورهای عربی در راستای طرح صهیونیست ها برای تغییر ماهیت فلسطینی قدس قدم برداشت .

روز یکشنبه (۹ تیر) "دیوید فریدمن" سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی که از زمره یهودیان مهاجر به آمریکا به شمار می‌رود با حضور در کرانه باختری تونلی را افتتاح کرد که از زیر منازل فلسطینی‌ها می‌گذرد، ورودی این تونل یک کیلومتری از فضای زیرین "برکة سلوان" در کرانه باختری آغاز می‌شود و تا دیوار "البراق" (دیوار غربی) در غرب مسجد الاقصی ادامه می‌یابد.
بر اساس قوانین بین المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل، بخش قدیمی "قدس"، بخشی از سرزمین اشغال شده فلسطین است و رژیم صهیونیستی اجازه تغییر یا حفاری در این منطقه را ندارد، اما این رژیم شرق بیت المقدس را بخشی از قدس یکپارچه و پایتخت خود می‌داند.
رسانه‌های صهیونیستی ادعا کرده‌اند که هدف از افتتاح این تونل بازگشایی مسیر کوتاهی برای افراط گرایان یهودی است تا با سهولت بیشتری فرایض دینی خود را انجام دهند اما این فقط ظاهر ماجراست، صهیونیست‌ها چندین سال است که با حفاری در فضای زیرین مسجد الاقصی و محیط اطراف آن زمینه هدایت آب به این تونل‌ها را فراهم کرده و در صدد تخریب بیت المقدس هستند، آنها در واقع به دنبال تخریب بافت تاریخی و هویت قدس هستند و این مساله در سخنان شخص فریدمن پس از کلنگ زنی نمود پیدا می‌کند.
به نوشته جروزالم پست، فریدمن پس از افتتاح این تونل در جمع شماری از یهودیان گفته بود این مکان همانطور که میراث اسرائیل است میراث آمریکا هم می‌باشد و حفر این تونل نمونه دیگری از به رسمیت شناختن ارزش‌های یهودی مسیحی است.
سخنانی که به وضوح از اهداف ایدئولوژیک مشترک میان مسیحیت و یهودیت پرده برمی دارد و نشان می‌دهد معامله قرن در پایان، به چه می‌خواهد برسد.
در همین حین که سفیر آمریکا در میان تدابیر شدید امنیتی مشغول کلنگ زنی برای افتتاح تونل در بیت المقدس بود روزنامه صهیونیستی "معاریو" با انتشار تصویر "یسراییل کاتس" وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در کنار مسجد «شیخ زائد» در ابوظبی اعلام کرد که وی در رأس یک هیئت بلندپایه به امارات متحده عربی سفر کرده و با مقامات این کشور عربی دیدار داشته است.
از سوی دیگر نیز با نگاهی گذرا به حاضران، غایبان، موافقان و مخالفان نشست "منامه" به میزبانی بحرین می‌توان دریافت که سه کشور عربی حاشیه خلیج فارس (عربستان، بحرین و امارات) به دنبال عادی سازی رابطه خود با رژیم صهیونیستی هستند و در قبال کشتار فلسطینی‌ها و اشغال بخش دیگری از اراضی کرانه باختری منفعل هستند.
مواضع بحرین در نشست منامه خود گویای همه چیز است، آل خلیفه همیشه یا مواضع عربستان را تکرار می‌کند یا اینکه در مسائل حساسی مانند فلسطین که پای حیثیت عربستان در میان است، زبان سعودی‌ها برای اعلام موضع می‌شود، پس سخنان وزیر خارجه بحرین که گفته بود منامه خواستار صلح با اسرائیل است را نباید فقط موضع شخصی یا موضع آل خلیفه دانست، بلکه این سخنان موضع رسمی امارات، عربستان سعودی و انگشت شمار کشور عربی دیگر می‌باشد که همگی برای اجرای توطئه معامله قرن با یکدیگر در رقابت هستند.
سفر کاتس به امارات در این برهه زمانی، نشست منامه به میزبانی بحرین با مشارکت سعودی، امارات، مصر، اردن و چند کشور عربی دیگر و افتتاح تونل در فضای زیرین بیت المقدس در کرانه باختری، فاکتورهایی است که نباید به سادگی از کنار آنها رد شد. همه این مسائل نشان می‌دهد که کشورهای عربی همسو با عربستان سعودی و حتی برخی دیگر کشورها مانند مصر، اردن و مغرب چراغ سبز خود برای تخریب بیت المقدس و الحاق برخی مناطق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی را روشن کرده‌اند و انتظار می‌رود بار دیگر و در آینده نزدیک، تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به اراضی فلسطینی و کشتارهای گسترده در سایه سکوت کشورهای عربی انجام شود.