سیدمسعود عظیمی روز سه شنبه در نشست معاونان برنامه ریزی و عمرانی فرمانداریهای استان که به میزبانی فرمانداری یزد، برگزار شد، افزود: پیگیری فعالیتها باید تا حصول نتیجه ادامه داشته باشد و اگر متوقف شد و فعالیتها به نتیجه لازم نرسید، انگار هیچ فعالیتی انجام نشده است.
وی ادامه داد: اگر شهرستانها توسعه نیافته بمانند ضرر آن را شهرستانهای توسعه یافته نیز متحمل خواهند شد، چون سر ریز مشکلات به شهرستانهای توسعه یافته منتقل خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: عدالت اجتماعی نمیتواند بدون عدالت اقتصادی باشد و همان گونه که استاندار یزد نیز همواره تاکید دارد، یزد متوازن همراه با محیط زیست باید مبنای همه فعالیتهای ما باشد.
عظیمی افزود: فرمانداریها محور همه کارها هستند، اگر فرماندار به امور نپردازد هیچ فایدهای ندارد و البته بخش خصوصی و تعاونی ها باید در همه کارها مشارکت کند و این دیدگاه را در همه کارها سرلوحه قرار دهید که فرمانداری محور کار است ولی با کمک بخش خصوصی و تعاونی باید همراه شوند.
همچنین معاون فرمانداری میبد گفت: ۱۲ معدن فعال و ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمه شده کارگری و ۳۰ کارخانه کاشی که بیش از ۴۰ درصد کاشی کشور در این شهرستان تولید میشود که بخشی از توانمندیهای این شهرستان است.
فرزین خادمی ادامه داد: از ۱۰۴ هزار نفر جمعیت شهرستان ۹۴ هزار نفر در شهرها و بقیه در روستاها زندگی میکنند.
وی گفت: اخذ مالیات به صورت علی الحساب برای برخی واحدها وضع شده و عدم تمایل نیروی جوان جهت فعالیت در ۱۶۰ نانوایی شهرستان به دلیل عدم سوددهی، برخی از مشکلات این شهرستان است.
همچنین گفته شد که تعدادی واحد صنعتی و ۱۰ اتحادیه در شهرستان ابرکوه فعالیت دارد و از هفته گذشته واحد تعزیرات حکومتی نیز در این شهرستان دایر شده است.
همچنین این شهرستان ۲ ناحیه صنعتی و ۱۱۵ واحد تولیدی دارد و طولانی شدن صدور مجوز و برون سپاری کارها باعث شده سرمایه گذاران با مشکل مواجه شوند و زمینهای واگذار شده به برخی از افراد نیز علی رغم اینکه هیچ گونه فعالیتی در آنها انجام نشده، تعیین تکلیف هم نشده است.
همچنین حسین دشتی رحمت آبادی معاون فرمانداری بهاباد اظهار کرد: بی توجهی بی حقوق اجتماعی توسط معادن از جمله معضلاتی است که در این شهرستان وجود دارد لذا درخواست داریم با توجه به اجرایی شدن قانون یک درصد عوارض معادن در این رابطه نسبت به بهاباد توجه بیشتری صورت گیرد.
معاون فرمانداری اشکذر نیز در این نشست گفت: فرمانداریها در چرخه واگذاری زمین اصلاً دیده نشدهاند و ما فقط سرمایه گذار را پس از تشکیل پرونده به منابع طبیعی معرفی میکنیم و گاهی هشت ماه یا بیشتر طول میکشد تا جواب داده شود.
پوردهقان ادامه داد: این امر باعث میشود مدیریت سرمایه گذار از حوزه شهرستان خارج شود و اگر فرمانداران در جلسات شورای برنامه ریزی دعوت شوند نسبت به صدور مجوزها نیز اطلاع خواهند داشت چرا که معضلات اجتماعی برخی از فعالیتها به شهرستان بر خواهد گشت.
وی افزود: متأسفانه از دهه ۸۰ تاکنون فقط جهت اشتغال تسهیلات داده شد و اگر بررسی صورت گیرد عمده اشتغال ایجاد شده برای اتباع خارجی و مهاجران سایر استانهاست و عمده سرمایه گذاری حوره اشتغال استان به نفع اشتغال چهار استان مجاور تمام شده لذا باید فعالیتها هدفمند شود تا در زمینه کاهش بیکاری در استان نیز تلاش شود.
معاون فرماندار اردکان نیز در این نشست گفت: در این شهرستان فولاد، آهن اسفنجی، شیشه و فعالیتهای کنجدی اشتغال عمده است که ۳۷ هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری شده است، همچنین ۱۳ هزار نفر در ۱۸۰ واحد به فعالیت مشغول هستند
علیرضا جدیدی اردکانی افزود: کمبود نقدینگی و انحصار حمل محصولات توسط عدهای از افراد خاص برخی از معضلات این شهرستان است که باید رسیدگی شود.
وی ادامه داد: آهن اسفنجی بنیاد تعاون ناجا نیز بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امکان اشتغال ۴۰۰ نفر را فراهم می کند اما بلاتکلیف رها شده همچنین واحد الکترود گرافیتی اردکان نیز بلاتکلیف است.
جدیدی اظهار داشت: سه واحد صنعتی بزرگ شهرستان نیز دچار مشکلاتی است که بخش عمدهای از شهروندان را درگیر کرده است لذا امیدواریم مشکل واحدهای چوفا، سهاسرام و پوشش گستر رفع شود.
معاون فرماندار بافق نیز گفت: در ناحیه صنعتی مبارکه بافق، افرادی زمین گرفتهاند و هیچ گونه اقدامی انجام ندادهاند که تقاضای رسیدگی داریم.
مصطفی فتاحی بافقی افزود: در رابطه با مجوز ماهی تیلاپیا نیز ۱۰ واحد مجوز اخذ کرده اند که درخواست مساعدت برای تسهیلات دارند همچنین ۱۸۵ پرونده تسهیلات روستایی ارسال شد که به متقاضیان ۴۰ پرونده وام پرداخت شده است.
ناصر دهقانی، معاون فرمانداری تفت نیز بیان کرد: با توجه به اینکه در ایام تعطیلات تعدادی از مردم به مناطق ییلاقی این شهرستان سفر میکنند، گاهی با کمبود آرد در نانواییها مواجه میشویم که درخواست داریم مساعدت بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
۷۵۳۷ / ۲۰۴۷/