مختار اسفندیاری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این مقدار آب به وسیله تانکر در اختیار عشایر قرار میگیرد، البته حجم آبرسانی در صورت افزایش گرما، بیشتر خواهد شد و مشکلی از این حیث نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: بارشهای مناسب در ماههای گذشته سطح مرتع در منطقه را بیشتر کرد و پیش بینی میشود میزان تولیدات عشایر نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یابد.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با اشاره به طرح هویت گذاری دام سبک و سنگین تصریح کرد: این طرح مزایای زیادی دارد که مهمترین آن جلوگیری و یا کاهش دام خواهد بود، از سوی دیگر دامهای مولد را بهتر میتوان حفظ کرد و در مجموع سبب بهتر شدن وضع تولید عشایر خواهد شد.
اسفندیاری با بیان اینکه قاچاق دام کمتر از سوی عشایر انجام میشود، گفت: این قشر از جامعه ارزش دام را بسیار بهتر درک میکنند بنابراین قاچاق و فروش غیرمجاز کمتر در بین آنها رخ میدهد.
وی خاطرنشان کرد: عشایر استان سالانه ۱۰ هزار تن گوشت قرمز معادل ۲۸ درصد نیاز منطقه، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل، ۱۵۰ هزار تن سیب درختی تولید میکنند، همچنین در طول سال تولید بالغ بر ۳۵ هزار متر مربع صنایع دستی انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این قبیل بخشی از درآمدشان را پوشش میدهد.
۲۴ هزار نفر عشایر ایل قشقایی ۲۵ اردیبهشت گذشته به مناطق جنوبی اصفهان واقع در سمیرم، دهاقان و شهرضا وارد شدند و پس از آن ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری اواخر همین همان ماه به مناطق غربی شامل چادگان، بویین میاندشت، فریدن، دامنه و فریدونشهر کوچ کردند.
طبق آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی میکنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند اما خانوار عشایر عرب جرقویه شیوه زندگی و کوچ شأن با عشایر قشقایی و بختیاری بسیار متفاوت است.
عشایر قشقایی و بختیاری برای کوچ قشلاق به خارج از استان و مناطق جنوب به خصوص استان فارس میروند در حالی که عشایر عرب جرقویه فصل قشلاق به منطقه جرقویه کوچ میکنند و در مراتع مشغول دامداری میشوند که مردان جدا از خانواده در مراتع دامداری و چوپانی میکنند و زنان به همراه فرزندان در منطقه نصر آباد مستقر میشوند.
ایل عرب ساکن جرقویه حاصل مهاجرت عشایر در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال قبل به این منطقه بوده است اما به زبان عربی تکلم نمیکنند.
استان اصفهان ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از آن را مراتع تشکیل میدهد.
۶۰۲۰/۶۰۲۶/