نیویورک - ایرنا - استاد "دانشکده مطالعات تاریخ آمریکا و آفریقا" دانشگاه هیوستون گفت: عملکرد «دونالد ترامپ» نژادپرستی را در آمریکا تشدید کرده و بسیاری از مردم حیران هستند که چگونه فرد نژادپرست و ذاتاً دروغگویی چون او رییس جمهوری شده است.

"ژرالد هورن" روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره بحث داغ مناظره درون حزبی دموکرات ها برای تعیین نامزد انتخاباتی افزود: سیاست های نژادپرستانه ترامپ باعث حساسیت مردم و نخبگان سیاسی شده و این مساله را به عامل تعیین کننده در انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: نامزدهای حزب دموکرات همچون سناتور «برنی سندرز» و «الیزابت وارن» موضع صریح و معینی درباره مقابله با نژادپرستی اعلام نکرده اند. با وجود اینکه سندرز تلاش گسترده ای برای جذب آرای سیاه پوستان کرده اما هنوز برنامه جامعی برای مقابله جدی با نژادپرستی ارائه نداده است.

این استاد سیاه پوست دانشگاه هیوستون تگزاس اضافه کرد: شاهد نوعی مماشات و لاپوشانی در میان رهبران سیاسی در موضوع مبارزه با نژادپرستی و جریان حامی برتری طلب سفیدپوستان هستیم.

وی همچنین موضوع نژادپرستی را یکی از سر فصل های مهم رقابت های انتخاباتی درون حزب دموکرات و انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا دانست و گفت: بسیاری از نخبگان سیاسی آمریکا در عمل گامی برای مقابله با نژادپرستی و جریان برترپندارهای سفیدپوست بر نمی دارند.

** نژادپرستی و ریاست جمهوری ترامپ

هورن با اشاره به سیاست های نژادپرستانه رییس جمهوری آمریکا گفت: عملکرد ترامپ در سطوح مختلف، نژادپرستی را تشدید کرده است. بسیاری از مردم حیران هستند که چگونه فرد نژادپرست و ذاتاً دروغگویی چون ترامپ رییس جمهوری شد.

وی افزود: یک نظر در میان مردم این است که دلیل را باید در کوتاهی در مبارزه جدی با نژادپرستی جست وجو کرد. سیاست اشتباهی که «باراک اوباما» داشت به این معنا بود که حرفی نزنیم که نخبگان سفید پوست با دیدگاه های نژادپرستانه را آزرده خاطر کنیم.

استاد دانشکده مطالعات تاریخ آمریکا و آفریقا ادامه داد: در ایالات متحده حمله و انتقاد مستقیم به نژادپرستی کمیاب بوده و این زمینه تعمیق شکاف های درون جامعه را فراهم کرده است.

هورن در پاسخ به پرسشی درباره انتقاد سناتور "کاملاً هریس" از دیدگاه نژادپرستانه رقیبش "جو بایدن" درباره "باسینگ" در مناظره دموکرات ها گفت: موضع "جو بایدن" خیلی ناامید کننده بود. هرچند بسیاری از جوانان موضوع را به خوبی به یاد ندارند، اما مساله این است که زمانی بایدن با اختلاط دانش آموزان سیاه پوست و سفید پوست در اتوبوس مخالفت می کرد.

وی افزود: واقعیت این است که باید این موضع را گرفت، زیرا آن را به سود منافع سیاسی خود می دید. البته از لحاظ سیاسی هم سود برد، زیرا اعتبار وی در میان برخی جریان ها به وی کمک کرد به معاون اولی "باراک اوباما" برسد.

این استاد دانشگاه آمریکا توضیح داد: اوباما به این دلیل بایدن را برای معاونت خود برگزید تا ثابت کند که به دنبال سیاست ضد نژادپرستانه شدیدی نخواهد بود. از سوی دیگر، برخی از سناتور هریس انتقاد می کنند که نباید بایدن را درباره جداسازی نژادی زیر سئوال می برد. گویی که سیاست نانوشته ای در ایالات متحده است که اگر به عنوان یک شهروند سیاه پوست از پلکان سیاست آمریکا بالا رفتید، حق نخواهید داشت که موضوع نژادپرستی را به میان بکشید.

هورن با بیان اینکه متاسفانه باراک اوباما تا حد زیادی تابع این قانون نانوشته بود، اظهار کرد: بسیاری او را یک سفیدپوست با ظاهر سیاه توصیف می کردند. این سیاستی است که در این کشور حاکم بوده و زمینه را برای بالا آمدن فرد نژادپرستی در این ساختار فراهم کرد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ترامپ و امثال وی با سیاست های نژادپرستانه خود، محبوبیت می خرند. رسانه های مهم نیز تمایل ندارند که درباره این موضوع سخن بگویند. آنها نمی گویند چگونه اشخاصی چون بایدن با تسلیم شدن در برابر جریان های نژادپرست، زمینه را برای روی کار آمدن افرادی چون ترامپ فراهم می کنند.

استاد دانشگاه هیوستون تگزاس تاکید کرد: موضوع مخالفت بایدن با نشستن کودکان سفید پوست و سیاه پوست در کنار هم در اتوبوس مدرسه، مثالی از این تسلیم شدن است.

به گزارش ایرنا "جو بایدن" معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا که از زمان ورود به رقابت‌های انتخاباتی در ۲۵ آوریل (۵ اردیبهشت) تاکنون در نظرسنجی‌ها پیشتاز بوده است، به دنبال مناظره داغ انتخاباتی روز پنجشنبه با «کاملا هریس» سناتور دموکرات و دیگر نامزد انتخابات از ایالت کالیفرنیا بر سر دیدگاه‌های گذشته‌اش درباره جداسازی نژادی در مدارس آمریکا، با افت شدید محبوبیت روبرو شده است.

برخی رهبران جامعه مدنی از بایدن خواسته‌اند درباره مخالفت خود با سیاست اختلاط اجباری (سیاه پوستان از سفیدپوستان در اتوبوس مدارس) موسوم به «باسینگ» (Busing) در دهه ۷۰ میلادی توضیح دهد.

** جنبش ضد فاشیست

استاد تاریخ آمریکا و آفریقا درباره جنبش ضد فاشیستی آمریکا موسوم به «آنتی فا» و دلایل ظهور و میزان محبوبیت آن هم گفت: این جنبش که اسم مخفف آن "ضد فاشیسم" است، بدنبال مقابله با گروه های برتری طلب سفیدپوست و نژادپرست است.

هورن افزود: آنها اخیراً در شهر اورلاندو در ایالت فلوریدا با گروه "پسرهای سربلند" که طرفدار ترامپ هستند درگیر شدند. ترامپ از همین شهر، کارزار انتخاباتی خود را کلید زده است.

وی ادامه داد: گروه «آنتی فا» فکر می کند که وظیفه مقابله با این جریان نژادپرست را دارد. «آنتی فا» در شارلوتزویل هم حضور داشت و با نژادپرست ها و حامیان برتر پندارهای سفیدپوست درگیر شد.

این استاد دانشگاه با محدود دانستن نفوذ «آنتی فا» گفت: خیلی ها هنوز اسم این گروه را که رهبری پراکنده ای دارد، نشنیده اند. آنها را متهم به خشونت می کنند اما من این اتهام را جدی نمی بینم. نگرانی من از گروه های برترپندارهای سفیدپوست است.

هورن توضیح داد: این جریان است که در دستگاه پلیس و سازمان نظامی نفوذ دارد و خیلی از نیروهای پلیس به دیدگاه برتری طلب سفیدپوستان اعتقاد داشته و آن را در عمل پیاده می کنند. واقعاً نگران موضوع «آنتی فا» نیستم.