کرمانشاه- ایرنا- مقاومت در برابر خندیدن و شادبودن معنایی ندارد، حال اگر تلاش برای خنداندن متوجه شیرزنانی باشد که پس از سالها تجربه جنگ و سختی در استان مرزی کرمانشاه، هم اکنون به دلیل برخی ناملایمت های روزگار در فشار روحی و فکری به سر می برند، ارزشی ۲ چندان دارد.

خندیدن دارویی رایگان برای مقابله با بیماری‌های روحی، جسمی و سپری در برابر استرس و نگرانی است، خندیدن ترشح هورمون‌های استرس زا نظیر «آدرنالین و کورتیزول» را کاهش می‌دهد و اثرات فیزیولوژیکی خارق العاده ای در بدن ایجاد می‌کند.

تلاش برای خنداندن آن هم به با روش علمی و کارشناسی شده، طرحی است که در قالب قرارداد با دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه و با همکاری هیأت ورزش همگانی، اداره کل ورزش و جوانان و اداره تربیت بدنی شهرداری کرمانشاه در بیش از ۱۰ ایستگاه ورزش صبحگاهی طراحی و آغاز شده است.

این طرح که از آن به عنوان رسیدن به نشاط اجتماعی یاد می‌شود، در مسیر شادکردن افراد جامعه که از آن به هنری والا تعبیر می‌شود گام بر می‌دارد و در صورتی که عمومیت و استمرار یابد می‌تواند در تحقق فراگیر کردن نشاط اجتماعی تاثیرگذار باشد.

۱۰ بوستان کرمانشاه میزبان طرح خنده درمانی شدند

یک مربی ایستگاه صبحگاهی بوستان‌های کرمانشاه که به مدت ۳۵ سال است که در زمینه ورزش و آمادگی جسمانی فعال است، به ایرنا گفت: این طرح به تازگی در برخی از بوستان‌های کرمانشاه آغاز شده و مورد استقبال بانوان قرار گرفته است.

مهوش ابراهیم پور ادامه داد: این طرح تاکنون در ۱۱ ایستگاه صبحگاهی بوستان‌های کرمانشاه اجرا شده و خواهان استمرار آن هستیم.

وی ارتباط با ضرب المثل ها را یکی از ویژگی‌های بارز ایرانیان دانست و افزود: این مثل معروف که «خنده بر هر درد بی درمان دواست» مصداق همین طرح است و بانیان و مجریان طرح به ویژه دکتر «بستان» سعی کرده‌اند با خنده درمانی نشاط و شادابی را در جامعه ایجاد کنند و پس از پایان تمرین شاهد سرحال بودن و شاداب‌تر شدن شرکت کنندگان بوده‌ایم.

وی معتقد است، خنده نعمتی است که از سوی پروردگار به انسان داده شده، وقتی شاداب هستیم خندان می‌شویم و هنگامی که خندانیم شاداب می‌شویم و با خنده درمانی خود را در مسیر نشاط و شادابی قرار می‌دهیم.

این مربی ورزش بانوان از ورزش به عنوان راهکاری برای شادابی و شور و نشاط یاد کرد و گفت: پس از گذراندن آموزش‌های لازم خود نیز برای استمرار آن تلاش می‌کنیم، پس از اجرای این طرح جوایزی به برگزیدگان داده می‌شود و علاقه مندان می‌توانند برای شرکت در این طرح از هفت تا هشت صبح به بوستان‌های مناطق شهرداری سطح شهر مراجعه کنند.

وی از ۱۱ مربی صبحگاهی در این بوستان‌ها خبر داد و با این شعر سخن خود را به پایان رساند، «ورزش صبحگاهی چه شور و نشاطی داره، خستگی روزانه از تنم در میاره، ورزش صبحگاهی پیر و جوان نداره، چربی و قند و اوره از تنم در میاره، حالا بیا ورزش کن، اندکی نرمش کن»

از اثرات فیزیکی خندیدن غافل نشویم

در ادامه یک جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: براساس مطالعات انجام شده توسط جامعه شناسان و روانشناسان جهان، خنده درمانی تا حدودی مؤثر بوده و نتایجی در پی داشته و اکنون خنده درمانی به عنوان راهکاری برای افراد مبتلا به افسردگی و فشارهای روحی پیشنهاد می‌شود.

علیرضا قاسمی با بیان اینکه خنده چه با دلیل و چه بی دلیل از تأثیرات مثبتی بر ارگانیسم فرد دارد و با تأثیرگذاری بر جریان گردش خون آرامش فرد را به دنبال دارد، افزود: این طرح علاوه بر کرمانشاه در دیگر استان‌ها اجرا شده و از سوی دیگر در طول تاریخ مطلب متعددی در زمینه خندیدن از صاحب نظران و طنزپردازان بیان شده و از پیشینیه مناسبی برخوردار است، کم نبوده‌اند هنرپیشگانی که مردم را خنداندند و لبخند بر چهره آنان آوردند و در میان مردم محبوبیت دارند.

همه باید باهم بخندند

وی با بیان اینکه باید از طرح خنده درمانی استقبال شود، افزود: به دلیل برخی باورها و تعصبات قومی و فرهنگی، خندیدن برای بانوان مناسب و پسندیده نبوده و آن را بیشتر متعلق به کودکان می‌دانند در صورتی که خندیدن برای همه افراد جامعه لازم است و با برگزاری این طرح‌ها، باورهای غلط در بین برخی از گروه‌های مختلف اجتماعی از بین می‌رود و آثار مثبت آن در روابط خانوادگی، فردی و اجتماعی به وضوع دیده می‌شود.

به گفته این استاد دانشگاه، این طرح باید با یک مطالعه کارشناسی همراه باشد چراکه هر منطقه ویژگی فرهنگی خاصی دارد و باید با یک پشتوانه و زمینه علمی به همراه تبلیغات در یک پروسه مداوم دنبال شود که بی شک از تأثیر مثبتی برخوردار شده و فرهنگ آن نهادینه می‌شود.

وی با بیان این مطلب که «شادبودن هنر است و شادکردن هنری والا» افزود: از سوی دیگر بحث اجتماعی این موضوع مطرح است و باید زمینه امکانات و لوازمی که موجب خندیدن و شادبودن از لحاظ اقتصادی و اجتماعی شود فراهم شود این بدان معناست که علاوه بر زمینه فکری، ذهنی، نظری، فرهنگی و ارتباطی زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی آن فراهم شود که در این صورت موجب نشاط اجتماعی می‌شود و آسیب اجتماعی کاهش می‌یابد که نیاز به سرمایه، مطالعه و راه‌های کاربردی دارد.

زمینه مشارکت همگانی فراهم شود

این جامعه شناس افزود: اجرای این طرح برای بانوان شرکت کننده در پارک‌ها پوشش دهی کم‌تری دارد و برای اینکه بانوان بیشتری بتوانند در این طرح شرکت کنند باید مشغله‌ها و دغدغه‌های حاد روزانه و عواملی که موجب خشک شدن خنده بر لبان آنان می‌شود، کاهش یابد.

این جامعه شناس با بیان اینکه این طرح باید برای همه ارگان‌ها و افراد جامعه فرهنگ سازی شود، ادامه داد: در چنین شرایطی همگان به ارزش این داروی رایگان پی می‌برند چرا که می‌توان با خندیدن زمینه ارتباطات مناسب فردی و اجتماعی داشته باشیم و مهم ایجاد امکانات، در نظر گرفتن همه جوانب کار، استمرار و عمومیت داشتن آن است.

از سوی دیگر مجری طرح خنده درمانی بانوان کرمانشاهی به ایرنا، گفت: اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی، بنر و از طریق ارسال نامه به ادارات توسط استانداری و هیأت ورزش همگانی انجام شده است.

دکتر نبی بستان با بیان اینکه در ورزش صبحگاهی، خنده درمانی با تاکید بر نشاط اجتماعی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: خنده به عنوان ارزان‌ترین دارو برای رسیدن به نشاط اجتماعی است و اگر زن از سلامت روان خوبی برخوردار باشد جامعه‌ای سالم و بانشاط خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه این طرح با استقبال خوبی مواجه شده اظهار داشت: این طرح برای نخستین بار در استان به صورت عملی و علمی آغاز شده و امروز با توجه به افزایش مشکلات زندگی، باید در راستای افزایش سلامت اجتماعی و سلامت روانی حرکت کرد و بانوان کرمانشاهی به دلیل چند شغله بودن و چندنقش داشتن از این راهکار باید برای سلامت جسم و روان خود استفاده کنند.

امور بانوان استانداری کرمانشاه پیگیر گسترش نشاط اجتماعی است

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه هم در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: در روزهای اخیر طرح خنده درمانی با تاکید بر نشاط اجتماعی به ویژه در بین بانوان در بوستان‌های شهر دنبال شده است.

زهره رستمی ادامه داد: این کارگاه با مشارکت اداره کل ورزش و جوانان و ورزش همگانی اجرا شد و در کنار آن روانشناسان مؤسسه مثبت اندیشان سلامت آن را برگزار کردند.

وی با تاکید براینکه باید برای نشاط درونی تلاش شود، ادامه داد: اگر مسائل و مشکلات زندگی روزمره کاهش یابد و آسیب‌های اجتماعی در بین خانواده‌ها کم‌تر شود به نشاط اجتماعی دست می‌یابیم.

به دنبال اخذ اعتبار برای راه اندازی پارک بانوان هستیم

رستمی با بیان اینکه طرح‌های مختلفی برای ایجاد نشاط اجتماعی خانواده و بانوان از سوی استانداری دنبال می‌شود، افزود: براین باورم که احداث باغ و پارک بانوان یکی از طرح‌هایی است که بر روحیه و نشاط بانوان این شهر تأثیرگذار خواهد بود، که با تفریح سالم و آموزش‌های فرهنگی همراه خواهد بود.

وی با بیان اینکه این پروژه در دوره‌های گذشته به نتیجه نرسیده، ادامه داد: به صورت جدی پیگیر به سرانجام رساندن آن هستیم و امیدوارم با حمایت استاندار کرمانشاه بتوانیم با اختصاص اعتبارات از محل تملک دارایی سرمایه‌ای امسال، سامانی به آن دهیم.

به گفته این مسؤول، طرح این پارک آماده شده و اگر مورد قبول کارگروه زیربنایی باشد و در کمیته برنامه ریزی مصوب شود، به نتیجه می‌رسد و از سوی دیگر استاندار کرمانشاه همواره پیگیر حل مسئله و کاهش مشکلات بانوان هستند.

رستمی اضافه کرد، برای گسترش نشاط اجتماعی برنامه‌هایی با همکاری بخش اجتماعی و فرهنگی استانداری داریم که به زودی اعلام می‌شود.

طرح خنده درمانی با حضور ۲۰۰ بانوی کرمانشاهی در محل بوستان شبدیز واقع در کمربندی غربی این شهر ششم تیر افتتاح شد و روز گذشته ایستگاه پایانی خنده درمانی در بوستان بانوان در محله کارمندان کرمانشاه هم با حضور مسؤولان استانی برگزار شد.

گزارش از زهره کریم زاده

۷۴۶۰/‏۸۰۶۶‬