در عصر حاضر که دشمن با جنگ نرم وارد میدان شده و از راه های مختلف در صدد ضربه زدن به نظام و ملت است، باز هم نام و یاد شهدا و ایثارگری ایثارگران، جانبازان و آزادگان مهمترین ابزار و سلاح برای مقابله با دشمنان و پیروزی در این جنگ است.
الگویی که از سیره و سلوک و فداکاری شهدا و ایثارگران و صبر و استقامت خانواده های آنان به جامعه می توان ارائه داد با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و تکرار و عمل به آن در میان آحاد جامعه به ویژه نسل جوان می تواند همانند همان سال های جنگ تحمیلی دشمنان را در رسیدن به اهداف شوم شان ناکام بگذارد.
در همین راستا و برای ترویج و گسترش هر چه بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و روایت فداکاریهای رزمندگان آن دوران از زبان جامعه ایثارگری، طرح پیام آوران ایثار از سال ۹۰ در استان های کشور آغاز شده است.
برای اجرای این طرح اداره پیام آوران ایثار در بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد و دفتر نمایندگی آن در ۳۲ استان کشور راه اندازی شد که مبنای کار این اداره ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به کمک خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان است.
طرح پیام آوران ایثار در استان کردستان نیز از همان سال آغاز شد و تاکنون بیش از ۵۰ نفر از جامعه ایثارگری استان اعم از خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان به عنوان راوی آموزش دیدهاند و در راستای اجرای هر چه بهتر این طرح، چندین کارگاه آموزشی و بازآموزی برای راویان برگزار شده است.
تربیت ۲ هزار و ۵۰۰ راوی در کشور
رئیس اداره پیام آوران ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی پیام آوران ایثار استان کردستان اظهار داشت: طرح پیام آوران ایثار ایده ای نو در راستای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت دوران هشت سال دفاع مقدس به نسل های آینده است.
حمید اعتماد روز چهارشنبه با بیان اینکه این طرح راویانی از جنس ایثار و شهادت و از جامعه ایثارگری را آموزش می دهد، گفت: تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ راوی در سطح کشور آموزش های لازم را در این عرصه فرا گرفتهاند.
وی افزود: راویان آموزش دیده به مدارس، دانشگاه ها، مساجد و کاروان های راهیان نور اعزام شده و خاطرات، سختی ها و فداکاری های رزمندگان دوران دفاع مقدس را برای مردم به زبانی ساده و شیوا روایت می کنند.
رئیس اداره پیام آوران ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور یادآور شد: پس از آموزش این افراد و برای درگیر نشدن با قوانین اداری این تشکل به صورت یک سازمان مردم نهاد در استان های مختلف کشور به ثبت رسید و اینک در قالب تشکل پیام آوران ایثار فعالیت می کند.
وی تاکید کرد: روش کار مجموعه به این شیوه است که مکان های مختلف از جمله مدارس، دانشگاه ها و کاروان های راهیان نور از موسسه تقاضای راوی کرده و با توجه موقعیت متقاضی، راوی بومی برای همکاری اعزام خواهد شد.
تبیین اندیشه های عرصه سخت در جنگ نرم
اعتماد اظهار داشت: امروزه با تبیین اندیشه های عرصه سخت در جنگ نرم مواجه هستیم، سلاح عوض شده و جوانان ما مورد از هر طرف مورد هجمه شدید دشمن قرار گرفتهاند.
وی اضافه کرد: راویان ما در این برهه زمانی می توانند با بیان خاطرات و سیره و سلوک زندگی شهدا و ایثارگران، الگویی برای مقاومت جوانان در مقابله با این تهاجم ها ایجاد کنند.
اعضای جدید پذیرش می شوند
وی با اشاره به اینکه اعضای جدید برای این منظور پذیرش می شوند، گفت: این افراد پس از مراجعه و اعلام ایثارگری خود به مرکز، می توانند منابع آموزشی را در اختیار گرفته و برای آموزش به عنوان راوی آماده شوند.
بازخورد طرح
اعتماد، در زمینه بازخورد طرح نیز یادآور شد: پس از اینکه راوی به مکان مورد نظر مدرسه یا کاروان های راهیان نور اعزام شد فعالیت او مورد بررسی قرار گرفته و به کمک پرسشنامه میزان تاثیر گزاری روایت شان سنجیده می شود.
وی تاکید کرد: راویان ما چون از جامعه ایثارگری هستند تاثیرگذاری لازم را بر مخاطبان خود دارند ضمن اینکه آموزش هایی که می بینند نیز در ارتباط با انتقال مفاهیم بسیار تاثیر دارد.
فعالیت بیش از ۵۰ راوی در کردستان
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان نیز گفت: پیام آوران ایثار از سال ۹۰ در استان کردستان فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون بیش از ۵۰ نفر از جامعه ایثارگری استان به عنوان راوی تربیت شدهاند.
صادق زمانی افزود: این افراد در ۲ تا سه مرحله دوره روایتگری و سخنوری را آموزش دیده اند و از سال گذشته نیز یک نوع باز آموزی و بروز رسانی برای بحث آموزش این افراد در حال انجام است.
وی با بیان اینکه مخاطبان راویان آحاد مختلف جامعه در مدارس، یادواره های شهدا و کاروان های راهیان نور هستند، اظهار داشت: امروز نیز این کارگاه در ۲ موضوع مخاطب شناسی و گام دوم انقلاب برای آموزش به راویان برگزار شده است.
استان کردستان پنج هزار و ۴۰۰ شهید سرافراز تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده است.
۷۳۴۸/۹۱۰۲