هه وال ابوبکر روز شنبه در نشست ارائه توانمندی های استان کردستان در حوزه صادرات خدمات فنی مهندسی به اقلیم عراق اظهار داشت: لازم است کنسولگری ها و اتاق بازرگانی ۲ طرف بیشتر نقش آفرینی کنند و بانک ها و سیستم های بیمه ای دولتی نیز فعال شوند.
وی اضافه کرد: حضور دولت در کارها به صورتی که استانداری ها و یا وزارت های مربوطه بتوانند کارهای مشترک انجام دهند تاکنون در توسعه روابط خود را نشان نداده و برای ما بسیار مهم است که دولت ها پشتیبان و تضمین کننده روابط باشند.
ابوبکر افزود: هدف ما این است که استانداری ها وارد عمل شوند و ارتباط های ما فرم دولتی پیدا کند و دولت ها خود تفاهم نامه ها را برای اجرا تضمین و حمایت کنند.
استاندار سلیمانیه عراق با اشاره به اینکه در صورت نیاز به کمک های مالی آماده حمایت هستیم، تاکید کرد: کمیته ای مشترک ایجاد شده، تفاهم نامه های موجود اجرایی شود و تا انجام آن تفاهم نامه ای جدید امضا نشود.
وی یادآور شد: باید اراده ای قوی برای حل مشکلات داشته باشیم و به دنبال فرصت ها بگردیم و تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم.
ابوبکر خواستار گسترش ارتباطات از بخش بازرگانی به سمت و سوی صنعتی شد و گفت: با توجه به تلاش طرف ایرانی برای ایجاد شهرک صنعتی و منطقه آزاد در مرز باشماق ما هم تلاش می کنیم تا زمینه بهره گیری از این شهرک و منطقه در سمت عراق ایجاد شود.
وی با اشاره به سه شیوه ارتباطی که در حوزه اقتصادی میان ۲ استان وجود دارد، افزود: یکی از راه ها با حضور دولت ها امکان پذیر است که هنوز آنطور که باید خود را نشان نداده است.
ابوبکر نوع دوم را ارتباط شخصی دانست و یادآور شد: یکی در شهری کسی را می شناخته به نام او شرکتی در سلیمانیه راه اندازی کرده و خود به خود نماینده شرکت های ایرانی شده اما تخصص و توانمندی نداشته و همی امر موجب بدنام شدن شرکت های ایرانی و متضرر شدن بخش هایی در اقلیم شده که باید این نوع ارتباط قطع شود و به سمت ارتباط های رسمی، دولتی و قانونی برویم.
وی با اشاره به نوع سوم ارتباطات گفت: برخی از شرکت های معتبر ایرانی طرح هایی را در اقلیم به دست می گیرند اما آن را به شرکت های دیگری می سپارند که نه از توانمندی لازم برخوردارند و نه از تجهیزات و امکانات با کیفیت بهره می گیرند.
ابوبکر با اشاره به گروه ها و شرکت هایی که به صورت رسمی در اقلیم کردستان حضور پیدا می کنند، افزود: باید راهنمایی های لازم صورت گیرد تا کارها بهتر انجام شود و مشکلات حل شود.
وی با بیان اینکه نگاه منفی که در مورد برخی مصالح ایرانی در اقلیم ایجاد شده به دلیل استفاده برخی از فعالین ساخت و ساز از مصالح کم کیفیت است، اضافه کرد: این بر عهده خود شماست که مصالح با کیفیت ایرانی را در کارها مورد استفاده قرار دهید و آن را معرفی کنید که ما هم تسهیلگری لازم در این زمینه را ایجاد می کنیم.
۶۱۰۸/۹۱۰۲