استاندار کردستان در حاشیه بازدید این هیات اقتصادی که استاندار سلیمانیه نیز آنها را همراهی می کرد، در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این استان زمینه های بکری برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف از جمله کشاورزی و صنعت دارد.
بهمن مرادنیا یادآور شد: وجود آب فراوان و مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق، بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در حوزه های گوناگون به ویژه کشاورزی در این استان است.
وی از سرمایه گذاران خواست از فرصت سرمایه گذاری در این استان استفاده کنند و همه دستگاه ها آماده همکاری بوده و بانک ها نیز در این حوزه آمادگی پرداخت تسهیلات را دارند.
استاندار سلیمانیه نیز اظهار داشت: تلاش ما این است زمینه اجرایی شدن تفاهم نامه های منعقد شده بین کردستان و سلیمانیه را فراهم کرده و فرصت سرمایه گذاری را به ایجاد شغل و مبادلات تجاری تبدیل کنیم.
هه وال ابوبکر با بیان اینکه در این سفر و بازدید از واحدهای صنعتی، ظرفیت ها و محصولات کردستان را از لحاظ کمیت و کیفیت مورد بررسی قرار می دهیم، افزود: از تجارب فنی و مهندسی واحدهای تولیدی این استان برای ایجاد کارگاه های صنعتی در سلیمانیه بهره می گیریم ضمن اینکه به دنبال استفاده از محصولات تولید شده در کردستان نیز هستیم.
وی یادآور شد: اقلیم کردستان عراق هم محصولات خوبی در بخش کشاورزی و دامداری دارد و نیاز است برای ایجاد شغل در این حوزه ها همکاری لازم را داشته باشیم.
بازدید از واحدهای صنعتی
اولین واحد صنعتی که توسط هیات اقتصادی عراق بازدید شد، کارخانه لبن دوش بود که روزانه ۲۵ تن انواع محصولات لبنی تولید می کند و برای ۸۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است.
این واحد تولیدی با یک چهارم ظرفیت خود فعالیت می کند و با عدم تامین مواد اولیه کافی و نوسانات بازار مواجه است.
کارخانه خرم دشت دومین واحدی بود که مورد بازدید این هیات قرار گرفت. این کارخانه ظرفیت پنج هزار تن رب گوجه فرنگی و ۱۰ هزار تن پوره میوه را در سال دارد.
کارخانه خرم دشت در سال ۹۶ حدود ۲۱۴ تن صادرات به ارزش ۱۳۴ هزار دلار به عراق داشته است. این واحد صنعتی برای ۷۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و ظرفیت ایحاد شغل برای ۱۲۰ نفر را دارد.
شرکت جاودان ستاره زیویه با ظرفیت تولید ۲ هزار و ۲۰۰ تن انواع کیک و کلوچه در سال (با برند بوبوتو و سابینا) سومین واحد تولیدی بود که مورد بازدید هیات اقتصادی عراقی قرار گرفت.
این واحد که قبلاً تعطیل بود در سال ۹۶ با کمک تسهیلات بانک صنعت و معدن فعال شده و ۶۵ نفر به صورت مستقیم در آن مشغول به کار هستند.
پارسال حدود ۵۰۰ هزار دلار محصول به عراق صادر کرده است و از ماشین آلات خارجی و با کیفیت استفاده برای تولید خود استفاده می کتد.
هیات اقتصادی اقلیم کردستان عراق با حضور استاندار کردستان و سلیمانیه همچنین از کارخانه لاستیک بارز نیز دیدن کردند.
این کارخانه که برای ۷۰۰ نفر شغل ایجاد کرده، زیر مجموعه شستا بوده و روزانه ۱۲ هزار حلقه لاستیک تولید می کند، ضمن اینکه ۲۱ درصد لاستیک رادیال کشور را تامین می کند.
شرکت های معتبر جهان از این محصول استفاده می کنند و لاستیک بارز به کشورهای ترکیه، عراق، ازبکستان و پاکستان صادر می شود.
امروز همچنین از شرکت زرین بنای پارسیان تولید کننده پروفیل پی وی سی و یو پی وی بازدید شد.
این شرکت در سال ۸۶ تاسیس شده و سالانه ۶، ۵ تا ۷ هزار تن پروفیل و روزی یک هزار عدد در و پنجره پی وی سی تولید می کند.
بازدید از شرکت لوله گستر سنندج آخرین برنامه امروز هیات عراقی در شهرک صنعتی دهگلان بود. این واحد در ساخت لوله تک جداره پلی اتیلن ۱۶ تا ۲۵۰ میلیمتری) فعال بوده و ظرفیت اسمی تولید سالانه آن ۵ هزار و ۱۰۰ تن است.
۴۰ نفر به صورت مستقیم در این واحد تولیدی فعالیت دارند و در سال های ۹۶ و ۹۷ حدود ۲۰ میلیون دلار صادرات به عراق داشته است.
هیاتی اقتصادی متشکل از مدیران کل کشاورزی، دامپزشکی، کنترل کیفیت، گمرک، فرهنگ و جوانان، برق و معاون اتاق بازرگانی استان سلیمانیه عصر پنجشنبه به منظور تقویت روابط اقتصادی وارد کردستان شد.
استاندار سلیمانیه نیز از ۲ روز پیش و به منظور شرکت در کنگره مشاهیر کُرد در سنندج حضور دارد.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما