تهران-ایرنا-مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اهمیت نقش خیرین مدرسه ساز گفت: برای رفع مشکل کمبود فضای آموزشی در منطقه ۲۲ ، خیر مدرسه ساز هست اما زمین با کاربری آموزشی وجود ندارد و از لحاظ فضای آموزشی با مشکلات بسیاری در این منطقه مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا فولادوند روز شنبه در آئین کلنگ زنی پروژه‌های آموزشی شهید آقایان، خیرساز مسعود پیام و مرحوم حسین خورسند نیا در منطقه پنج آموزش و پرورش تهران اظهار داشت: این منطقه به دلیل مجاورت به منطقه ۲۲، بیشترین مشکلات را از لحاظ فضای آموزشی دارد.

وی با اشاره به ساخت و سازهای انبوه در منطقه ۲۲ گفت: ۱۱۱ هزار واحد مسکونی در این منطقه ساخته شده و به جای پیش بینی ۱۲۰ مدرسه تنها ۴۱ مدرسه داریم.

فولادوند افزود: تعداد زیادی از دانش آموزان منطقه ۲۲ برای تحصیل به منطقه پنج تردد می‌کنند که مشکلات و خطرات بسیاری را برای آنان در پی دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بیان کرد: شرکت‌های عمران و انبوه ساز در منطقه ۲۲ در راستای ارتقای کیفیت ساخت و ساز باید تأسیسات زیربنایی از جمله فضای آموزشی را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به مشکلات فضای آموزشی در مناطق مرکزی شهر تهران گفت: یافتن زمین در نواحی مرکزی پایتخت مشکل است، زمین‌های استاندارد نیست و باید فضاهای آموزشی را عمودی احداث کنیم که مشکلاتی را در پی دارد.

فولادوند میانگین تراکم دانش آموزان در کلاس درس را ۳۱ تا ۳۴ نفر عنوان کرد و گفت: میانگین کشوری تراکم دانش آموزان ۲۴ نفر است.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران افزود: رتبه شهر تهران از لحاظ فضای آموزشی در کشور بعد از سیستان و بلوچستان است.

وی، حل مشکل فضای آموزشی شهر تهران را نیازمند عزم ملی دانست و اظهارداشت: ساخت و ساز و تأمین فضای آموزشی در این شهر تنها توسط آموزش و پرورش عملی نخواهد شد و دولت و مجلس شورای اسلامی همه باید دست به دست هم دهند و چاره‌ای بیندیشند.

فولادوند با اشاره به مشکلات اعتباری پروژه‌ای مشارکتی گفت: در جلسات با استاندار تهران اعلام کردم با توجه به توافقی که با خیرین داشته‌ایم به دلیل تأمین نشدن اعتبار، شرمنده آنان هستیم و این موضوع باعث بی اعتمادی نسبت به آموزش و پرورش می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه تراکم بالای کلاس‌های درس آسیب‌های اجتماعی را افزایش می‌دهد، افزود: برای کیفیت بخشی آموزش و مهار آسیب‌ها باید به دنبال کلاس‌های با تراکم پایین باشیم، در غیر اینصورت هزینه‌ها در راستای تعلیم و تربیت به هدر می‌رود.

فولادوند بیان کرد: باید به شهروندان خدمات آموزشی با کیفیت ارائه بدهیم اما شرکای ما به تعهدات خود عمل نمی‌کنند.

وی گفت: نیروی انسانی مهمترین سرمایه کشور است و امیدواریم در راستای توسعه با همکاری سایر نهادها گام‌های مؤثری در آموزش و پرورش برداریم.

نقش قابل توجه خیرین در مدرسه سازی

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد دکتر محمدرضا حافظی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز اظهار داشت: خوشبختانه در سال جاری میزان تعهدات خیرین نسبت به تهران بسیار خوب بوده و قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست که این امر با همکاری دفاتر نمایندگی خیرین در پایتخت و اداره کل نوسازی اجرایی شده است.

فولادوند گفت: تاکنون ۴۰ تا ۴۵ درصد فضاهای آموزشی شهر تهران توسط خیرین ساخته شده است.

وی با اشاره به شکل گیری کمیته معین خیرین برای نخستین بار در شهر تهران گفت: خیران برای پیشبرد تعهدات و اهداف خود در ادارات و نهادها دچار مشکلاتی می‌شوند که کمیته‌ای در راستای حل این مشکلات متشکل از متخصصان حوزه مالی، حقوقی و روابط عمومی راه اندازی شده است.

فولادوند افزود: این کمیته به همت مجمع خیرین کشور قرار است در سایر استان‌ها تسری پیدا کند.

آئین کلنگ‌زنی ساخت مدرسه «شهید آقایان» به عنوان نخستین مدرسه سبز پایتخت به همراه ۲ پروژه آموزشی خیرساز دیگر در منطقه ۵ آموزش و پرورش شهر تهران روز شنبه با حضور مدیران آموزشی و نیکوکاران برگزار شد.

تهرا م/۷۲۴۵//‌۱۳۴۸