مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: حرکت هر ساله زائران پیاده امام رضا (ع) در دهه کرامت و دهه پایانی صفر، یک راهپیمایی ملی در شرق کشور است که اهمیت آن در ابعاد مختلف کمتر از اهمیت راهپیمایی اربعین نیست.

علیرضا رزم حسینی عصر شنبه در دیدار با اعضای جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) افزود: پدیده زائران پیاده، حرکت مردمی است که سابقه طولانی دارد و خراسان رضوی در دهه کرامت و دهه آخر صفر میزبان زائران پیاده از اقصی نقاط کشور می باشد.

وی اظهار داشت: ۷۵ درصد از زائران پیاده حضرت علی بن موسی الرضا (ع) را افراد کمتر از ۵۰ ساله تشکیل می دهند که نشان از عشق و علاقه قشر جوان و میانسال به آن حضرت دارد.

وی گفت: همانگونه که حج آدابی دارد، زیارت حضرت امام رضا (ع) نیز دارای آداب و مستلزم دریافت آموزش هایی است که در این زمینه جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) می تواند در حوزه های آموزش، بهداشت، سلامت و آداب اجتماعی برای زائران پیاده ثمربخش باشد.

استاندار خراسان رضوی افزود: شمار زائران پیاده حضرت امام رضا (ع) در طول سالهای گذشته رو به رشد بوده و این روند ادامه دارد که این موضوع وظیفه جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده را دوچندان می کند.

وی اظهار داشت: به نظر می رسد درصد قابل توجهی از زائران پیاده حضرت امام رضا (ع) را زائران استان های مجاور تشکیل می دهند لذا باید خدمتگزاری به این زائران با همکاری مسئولین این استانها به بهترین نحو انجام گیرد.

وی گفت: هر چه بیشتر به سوی مردمی شدن خدمتگزاری به زائران پیاده حضرت امام رضا (ع) پیش برویم، برکت آن بیشتر خواهد بود و بازخورد بهتری خواهد داشت.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به احیای کارگروه ملی زیارت افزود: با دستور رئیس جمهوری کارگروه ملی زیارت که مدتی تعطیل بود، دوباره احیا شد و محل استقرار آن در استانداری خراسان رضوی است و این کارگروه قادر خواهد بود بخشی از مشکلات جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده حضرت امام رضا (ع) را حل کند.

مدیر عامل جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) نیز در این نشست گفت: این جمعیت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و خدمات خود را در چهار بخش رفاهی، درمانی، فرهنگی و امنیتی به زائران پیاده حضرت امام رضا (ع) ارائه می دهد.

محسن ازغدی افزود: ۷۴۰ کیلومتر مسیر پیاده روی در ۶ محور برای خدمت رسانی به زائران پیاده امام رضا (ع) شناسایی شده که بر این اساس خدمات روزانه هر پنج کیلومتر و خدمات شبانه هر ۳۵ تا ۴۰ کیلومتر ارائه می شود.

وی اظهار داشت: جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) در سال ۱۳۸۲ خدمت رسانی به هزار و ۵۰۰ زائر در ۹۰ کیلومتر از مسیرهای منتهی به مشهد مقدس را آغاز کرد که هم اکنون ۲۲ واحد در بخشهای مختلف زیر نظر این جمعیت ارائه خدمات مختلف از جمله اطلاع رسانی، فنی و مهندسی، ایمنی و انتظامات، آی.تی، حفظ و نشر آثار، خدمت رسانی در محورها و بخشهای دیگر را بر عهده دارند.

وی گفت: ۱۷۰ ایستگاه صلواتی در محورهای منتهی به مشهد برای خدمت رسانی به زائران پیاده توسط نهادهای مردمی شکل گرفته که از این تعداد مدیریت ۱۰۰ ایستگاه برعهده این جمعیت است.

ازغدی افزود: چهار هزار خدمه زیر نظر جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) به زائران خدمات ارائه می دهند و ۲۱ پایگاه سلامت برای ارائه خدمات درمانی به زائران سازماندهی شده اند.

وی اظهار داشت: برای اسکان زائران در مشهد ۳۹۰ محل اقامت در نظر گرفته شده که پارسال ۸۷ هزار و ۸۵۵ نفر زائر پیاده در این مکان ها اسکان داده شدند.

وی گفت: جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) از پنج سال قبل برای اسکان زائران پیاده در مشهد وارد عمل شد و هر سال ۴۰ تا ۵۰ هزار زائر پیاده را با کمک نهادهایی مانند سازمان حج و زیارت و اداره کل آموزش و پرورش اسکان می دهد.

ازغدی افزود: جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا (ع) حضور سازمان دهی شده مردم برای خدمت رسانی به زائران پیاده و زیارت است که تلاش می کند زائران پیاده ورود با سلامت، حضور با آرامش و امنیت، خروج با عافیت و کوله باری از معرفت داشته باشند.

وی اظهار داشت: در سال ۱۳۸۲ که این جمعیت شکل گرفت تعداد زائران پیاده حضرت امام رضا (ع) در طول سال ۲۳ هزار نفر بود اما این تعداد در سال گذشته به ۴۳۵ هزار و ۸۹۲ نفر در قالب ۴۸ هزار و ۹۰۱ کاروان از ۲۱ استان کشور رسید.

۷۴۸۹ / ‏‬ ۶۰۵۳