میثم حنیفی رئیس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، در مورد فعالیتهای این دانشگاه برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیر ایرانی گفت: با توجه به مأموریت دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) که ترویج معارف اهل بیت در بین جوامع و جوانان غیر ایرانی است این دانشگاه اقدام به پذیرش دانشجو از کشورهای مختلف میکند.
وی ادامه داد: دانشجویان این دانشگاه معمولاً از کشورهای آسیایی و آفریقایی مانند پاکستان، اندونزی، تایلند، غنا و نیجریه هستند که قبل از ورود به کلاس رشتههای تخصصی خود باید یک دوره هفت ماهه آموزش زبان فارسی را بگذرانند.
حنیفی با بیان اینکه دانشگاه اهل بیت علیه اسلام، دانشگاه تحصیلات تکمیلی است و از مقطع ارشد اقدام به پذیرش دانشجوی خارجی میکند، افزود: آموزش زبان فارسی به این دانشجویان در سه سطح فشرده؛ مقدماتی، میانی و پیشرفته برگزار میشود و با استفاده از توانمندی اساتید و متخصصان داخلی در حوزه ادبیات و زبان فارسی این آموزشها ارائه میشود. البته دانشگاه اهل بیت دانشجویان فارسی زبان از کشور افغانستان هم دارد که آنها به صورت مستقیم وارد رشته تخصصی خود میشوند.
وی در مورد تأسیس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) هم گفت: سال ۹۱ مرکز آموزش زبان فارسی به صورت رسمی شروع به کار کرد، اما در دورههایی دچار رکود شد. این مرکز در دو سال گذشته به صورت جدی فعالیت میکند و در سال گذشته حدود ۲۰ دانشجو و در سال جدید ۳۰ دانشجو را پذیرش کرده و در حال آموزش آنها است.
رئیس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) با بیان اینکه هدف گسترش فرهنگ اهل بیت است و زبان فارسی هم ابزاری مناسبی در این زمینه است، تصریح کرد: از زمان تأسیس این دانشگاه حدود دو دهه میگذرد. هدف اول از تأسیس این دانشگاه فراهم ساختن زمینه آموزشی مساعد برای تحصیل دانشجویان مسلمان به منظور آشنایی با معارف اهل بیت (ع) است. هدف دوم توانمندسازی دانشجویان غیرایرانی و مسلمان به ویژه شیعیان در رشتههای تحصیلی تخصصی برای تأثیرگذاری در جامعه خود بعد از تحصیل است.
وی افزود: دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) در حال حاضر حدود ۳۰۰ دانشجو از هشت کشور خارجی دارد که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند.