«محسن هاشمی رفسنجانی» روز یکشنبه در نشست با حجت الله ایوبی، بر همکاریهای دوجانبه پیرامون مسائل مختلف شهری از جمله شهرخلاق و هوشمند تاکید کردند.
براساس اعلام روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، رئیس شورای شهر تهران درادامه ضمن استقبال از توسعه همکاری میان کمیسیون ملی یونسکو- ایران و مدیریت شهری تهران، اظهارداشت: بررسی و اجرایی شدن پیشنهادات مذکور از طریق کمیسیونهای فرهنگی- اجتماعی و خدمات شهری شورا و معاونتهای مربوطه در شهرداری تهران پیگیری خواهد شد.
حجت الله ایوبی نیز در این دیدار اظهار داشت: کمیسیون ملی یونسکو در کشورهای عضو به شیوههای مختلف اداره میشود این کمیسیون در ایران زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری قرار دارد.
وی ادامه داد: کمیسیون ملی نماینده ایران در یونسکو و نماینده یونسکو در ایران است و همه امور مربوط به یونسکو از طریق این کمیسیون پیگیری میشود؛ کارشناسان مختلف در گروههای مختلف در کمیسیون ملی یونسکو فعال هستند و خوشبختانه جایگاه ایران در یونسکو به رغم همه فراز و فرودها قابل قبول است.
ایوبی اضافه کرد: دفتر منطقهای یونسکو در ایران نیز برای تسهیل امور ایران، افغانستان، ترکمنستان و پاکستان در ایران قرار دارد که با کمیسیون ملی یونسکو- ایران همکاری میکند.
وی با بیان اینکه شهرهای خلاقی داریم که از سال ۲۰۰۴ نامگذاری شدهاند، یادآور شد: شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و اصفهان به عنوان شهر خلاق در بخش صنایع دستی به ثبت رسیده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به ظرفیتهای بهینه سازی امور شهری در طرحهای مطرح شده در یونسکو افزود: هر دو سال یکبار میتوانیم ۴ پرونده برای شهرهای خلاق ارائه دهیم و شهرهای مشهد و شیراز را به عنوان شهرهای خلاق در ادبیات، شهر سنندج را شهر خلاق موسیقی و بندرعباس را نیز برای صنایع دستی به عنوان شهر خلاق پیشنهاد دادیم و امیدواریم دو شهر از ایران به تعداد شهرهای خلاق کشور اضافه شود.
ایوبی اظهار داشت: یکی دیگر از کارهای ما ثبت میراث ناملموس است و ۲۳ ثبت جهانی داشتیم و هر سال هر کشور برای ثبت این میراث سهمیه مشخصی دارد و اخیراً جنگلهای هیرکانی به عنوان بیست و چهارمین میراث جهانی به ثبت رسید و بی تردید ثبت جنگلهای هیرکانی بنام ایران، اتفاق خوبی است.
وی تاکید کرد: هر دو سال یکبار یونسکو دو شخصیت برجسته هر کشور را به عنوان مشاهیر اعلام میکند و سالی که در آن قرار داریم مربوط به شیخ شهاب الدین سهروردی است؛ همچنین ثبت جهانی هزار هفتصد و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه جندی شاپور را هم داشتیم و برای این موضوعات برنامههایی تدارک دیده شد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران با بیان اینکه از ۸ مرداد برنامههای متنوعی برای بزرگداشت شیخ اشراق درنظر گرفته شده عنوان کرد: سهروردی تصویری ندارد و ما به دنبال تهیه این تصویر و سردیس از شیخ اشراق هستیم. همچنین امسال دو پرونده ابوریحان بیرونی و عطار نیشابوری را در دست اقدام داریم و پرونده فارابی هم بصورت مشترک با قزاقستان در حال پیگیری است.
ایوبی ادامه داد: همچنین در مراسمی از استاد کابلی تقدیر خواهیم کرد؛ استاد کابلی در خط و خوشنویسی شخصیت بزرگ و جریان ساز است.
وی در ادامه پیشنهاد داد: میتوان همزمان با ۸ مرداد سالروز بزرگداشت شیخ اشراق به عنوان فیلسوف نور برای چند شب برخی از ساختمانهای زیبا را انتخاب کنیم و با ویدئو مپینگ با نور نمایشهایی را به اجرا درآوریم و این مراسم هر سال میتواند به این بهانه برگزار شود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در ادامه پیشنهاد برگزاری کارگاههای آموزشی و فعالیتهای علمی و ترویجی در جهت انتقال تجارب بین المللی در حوزه شهری را ارائه کرد.
بهمن نامور مطلق مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز در این دیدار اظهار داشت: شهرهای هوشمند برای تهران مدل خوبی محسوب میشوند و یونسکو روی این مدلها کار میکند و میتوانیم از تجربیات یونسکو در این زمینه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در هفت حوزه صنایع دستی، رسانه، فیلم، طراحی، خوراک، ادبیات و موسیقی شهر خلاق داریم؛ به عنوان نمونه رُم شهر خلاق فیلم و سینما است ولی هنوز متأسفانه تهران در هیچ حوزهای کاندید شهر خلاق نشده است.
مدیرگروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو در ایران یادآور شد: از فرصت شهرهای خلاق نتوانستیم آنچنان که باید استفاده کنیم و باید آگاه باشیم که شهرهای خلاق تصادفی انتخاب نمیشوند.
نامور مطلق ادامه داد: تجربیات جهانی درباره شهر در زمینههای مختلفی مانند سرمایههای فرهنگی، هوشمندسازی، پسماندها و… وجود دارد و یونسکو نجات آینده زمین را در ایجاد شهرهای خلاق میداند.