بندرعباس - ایرنا - وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: نیروی انتظامی در سال جاری با توجه به تجدید توافقنامه سال گذشته خود با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، تجهیز می‌شود.

امیر سرتیپ امیر حاتمی روز دوشنبه در حاشیه مراسم پیوستن شناورهای کلاس حیدر به مرزبانی اظهار داشت: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در استقرار نظم و امنیت وظیفه خاص و برجسته ای ایفا می‌کند و به همین دلیل پشتیبانی، تجهیز و حمایت از نیروی انتظامی در اولویت دولت، ستاد کل نیروهای مسلح به ویژه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مورد تاکیدفرمانده کل قوا است.

وی اضافه کرد: بخش‌های مهمی از موافقت نامه سال گذشته با فرمانده نیروی انتظامی اجرایی شده و امید می‌رود بتوان بقیه موافقت نامه را که ادامه ساخت شناورهای داخلی کلاس حیدر، تأمین بالگردها، تأمین پهپادها، تأمین انواع سیستم‌های ارتباطی و انواع دوربین‌ها، رادارها و تجهیزات مورد نیاز نیروی انتظامی است تا پایان امسال محقق شود.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطر نشان شد: بخشی از موافقت نامه تقویت و تجهیز مرزبانی نیروی انتظامی است که با توجه به اهمیت مرزهای دریایی، الحاق شناورهای طراحی و ساخته شده داخلی کلاس حیدر به دریابانی نیروی انتظامی انجام شد.

فرمانده نیروی انتظامی نیز در این آئین گفت: این نیرو به دلیل تنوع مأموریت و گستردگی در اقصی نقاط کشور نیازمند تجهیزات به روز است و با داشتن تجهیزات به روز، بیش از گذشته می‌توان برای امنیت و پایداری نظم و آرامش گام برداشت.

سردار حسین اشتری ادامه داد: با توجه به فعالیت‌های افراد قانون گریز و معاند، این نیرو هم باید مجهز شود تا بتواند توطئه‌ها را خنثی کرده و با قدرت بیشتر با قانون شکنان مقابله کند.

شناورهای کلاس "حیدر" با حضور وزیر دفاع و فرمانده ناجا در مجتمع صنایع دریایی شهید درویشی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ناوگان شناوری مرزبانی نیروی انتظامی پیوستند.

شناورهای کلاس حیدر با فرم بدنه و قابلیت هیدرو دینامیکی بالا در دریای مواج دارای تعادل و تحرک است.
این شناور حتی در زاویه ۱۸۰ درجه هم دارای قابلیت حفظ تعادل و غرق نشدن بوده که برای مأموریت‌های جست و جو و نجات، گشت و کنترل و بازرسی دریایی کاربرد دارد.
این شناورها بومی شده کلاس جهانی شناورهای امداد و نجات بوده که قابلیت فنی آن مانند سرعت برد دریانوردی و قابلیت حرکت در موج آن ارتقا یافته است.
طول این شناور ۱۹ و سه دهم متر، چهار و ۶ دهم متر عرض، ۲ و هشت دهم متر ارتفاع، یک و ۲ دهم متر ارتفاع عرشه اصلی و آبشخور و ۳۵ گره دریایی (۷۵ کیلومتر بر ساعت) سرعت دارد.
ساخت این شناور سال ۹۶ آغاز شده بود که بر روی آن ۱۲۸ هزار نفر ساعت، ۱۱ هزار فعالیت اجرایی کار شده و ۵۱۰ سامانه مکانیکی، تاسیساتی، الکترونیکی، ناوبری و مخابراتی نصب و اجرا شده است.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز دوشنبه در این مراسم گفت: همه مراحل طراحی و ساخت این شناور بدست متخصصان توانمند کشورمان در این سازمان انجام شده است.
امیر دریادار امیر رستگاری ادامه داد: شناورهای کلاس حیدر متناسب با مأموریت‌های دریایی و نیاز مرزبانی ساخته شده که هم در آب‌های کم عمق و هم نیمه عمیق و عمیق دریایی قابلیت بر اساس سرعت تعریف شده را دارد.
وی بیان داشت: صندلی‌های جاذب ارتعاش و شک این شناورها می‌تواند سرنشین‌ها را در شرایط طوفان دریایی حفظ کند و ساخت شناور کلاس حیدر موجب ۲۰ درصد صرفه جویی ارزی برای کشور شده است.
وی یادآورشد: افزون بر ۷۰ درصد تجهیزات استفاده شده در این شناور داخلی بوده و سامانه‌های ناوبری و کمک ناوبری آن هم از قابلیت‌های این شناور است که با ورود آن به تجهیزات مرزبانی موجب افزایش توان رزمی در آب‌های دریایی می‌شود.
وی افزود: ۳۰ مرکز پژوهشی، دانشگاهی، دانش بنیان و متخصصان دریایی صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی در این زمینه همکاری داشته اند.

۳۲۱۹/‌۲۰۹۴