به گزارش اداره کل اطلاع رسانی و سخنگویی وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف در این توییت افزود: «ایران نه عضو اتحادیه اروپاست و نه مشمول هیچ گونه تحریم نفتی اروپا. آخرین بار که بررسی کردم، اتحادیه اروپا مخالف فراسرزمینگرایی بود.»
ظریف تصریح کرد: «رک و راست اینکه توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران از سوی بریتانیا به نیابت از «تیم ب»، دزدی دریایی است. این یک بدعت خطرناک است که باید همین الان پایان یابد.»
به گزارش ایرنا رسانه های غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش گریس ۱ حامل نفت ایران را منتشر کرده و مدعی شدند این کشتی به علت نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است. این در حالی است که روزنامه «جبلالطارق کرانیکل» با انتشار یک رشته توئیت از قول «مایکل لاماس» دادستان کل جبل الطارق اعلام کرد دیوان عالی این منطقه توقیف این نفتکش را تا ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) تمدید کرده است.
سید عباس عراقچی عباس معاون سیاسی وزیر امور خارجه روز گذشته با رد ادعاها و دلایل توقیف این نفتکش اظهارداشت: این نفتکش حامل نفت ایران بود یک سوپرتانکر است با دو میلیون بشکه ظرفیت و به خاطر ظرفیت بالا امکان عبورش از کانال سوئز نبوده و لذا از جبل الطارق به مقصد خود عازم شده است.
به گفته عراقچی برخلاف ادعای انگلیس مقصد آن سوریه نبوده، کما اینکه بندری که از سوریه نام بردند اصولاً ظرفیت پذیرش چنین سوپرتانکری را ندارد، هدف جای دیگری بوده و از آبراه بینالمللی در جبل الطارق عبور میکرده و هیچ قانونی به دولت انگلیس این اجازه را نمیدهد که این نفتکش را متوقف کند و از نظر ما این راهزنی دریایی است.
در این راستا «رابرت مک ایر» سفیر انگلیس در تهران صبح امروز دوشنبه برای سومین بار در طول یک هفته گذشته در وزارت امور خارجه حضور یافت تا درباره آخرین وضعیت نفتکش حامل نفت ایران که از سوی نیروی دریایی ارتش انگلیس به صورت غیرقانونی توقیف شده بود، توضیحاتی ارائه کند.
در این رابطه، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: حضور امروز سفیر انگلیس در وزارت امور خارجه احضار نبوده و دلیل آن پیگیری وزارت امور خارجه در موضوع پیگیری موضوع نفتکش توقیف شده ایرانی در تنگه جبل الطارق و در چارچوب دیدارهای برنامه ریزی شده بوده است.