نشریه داون پاکستان در گزارشی نوشت، در حالی که اقامت در سفارت پاکستان تا حد زیادی هزینه این سفر را کاهش میدهد، اما سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده و شهردار واشنگتن از این ایده استقبال نکردند.
عمران خان در این خصوص گفته است که نیازی به صرف هزینههای سنگین برای اقامت در هتلهای لوکس آمریکا نداریم و در سفارت پاکستان همراه سفیر اقامت خواهیم داشت.
اقامتگاه وزارت پاکستان درست در قلب مرکز دیپلماتیک واشنگتن قرار دارد که در آنجا دست ۱۰ تا ۱۲ سفارتخانه وجود دارد از جمله سفارت هند، ترکیه، ژاپن و برزیل و بریتانیا در این محدوده قرار دارند. با این وجود عمران خان حاضر به قبول اقامت در هتلهای گرانقیمت و لوکس آمریکا نشده است.
عمران خان قرار است به دعوت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، سفر سه روزه خود به واشنگتن را از روز ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) آغاز کند.
یکی از دلایل دعوت از عمران خان به واشنگتن این است که آمریکاییها تمایل ندارند پاکستان بیش از این روابط خود را با پکن و مسکو به عنوان اصلی ترین رقبای واشنگتن در عرصههای راهبردی نظامی و اقتصادی جهان، تقویت کند. نزدیک تر شدن پاکستان به چین و روسیه، عملاً به معنای دورتر شدن آن از آمریکا تعبیر میشود.
در همین حال، تنها چند روز از نهایی شدن برنامه سفر رسمی «عمران خان» نخست وزیر پاکستان به آمریکا خبرهایی نیز از دعوت پوتین از مرد شماره یک دولت اسلام آباد برای سفر به روسیه شنیده شد، موضوعی که به فرصتی برای محک سیاستهای پاکستان با توجه به اوضاع فعلی در منطقه تبدیل شده است.
سیاستهای آمریکا در قبال پاکستان یکی از عمده دلایل تقویت مناسبات اسلام آباد-مسکو است که موجب آغاز فصلی جدید در روابط پاکستان و روسیه شد.
عمران خان حتی پیش از به دست گرفتن قدرت در پاکستان ضمن انتقاد از سیاستهای آمریکا در منطقه، این کشور را عامل اصلی مشکلات در افغانستان میدانست که باعث شد پاکستان نیز از این مسائل در امان نماند.
نخست وزیر پاکستان همزمان از گسترش با کشورهای نوظهور اقتصادی به ویژه روسیه و چین نیز حمایت کرده و دیده شده که اسلام آباد دیگر بهایی به واشنگتن و سیاستهای کاخ سفید نداده و خواهان دنبال کردن مسیر تغییر قدرت از غرب به شرق است.
توسعه چشمگیر روابط میان اسلام آباد و مسکو طی سالهای اخیر همواره موضوع مورد بحث در رسانههای داخلی و خارجی بوده و کارشناسان میگویند که سیاستهای اخیر آمریکا در قبال پاکستان به ویژه رفتارهای دوگانه دولت ترامپ باعث دلسردی پاکستانیها شده و آنان در صدد جبران موقعیت از دست رفته خود با استفاده از تعمیق روابط با کشورهای منطقه از جمله چین و روسیه هستند.