حسین سالار آملی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در مورد تحریمهای دانشگاه شهید بهشتی، اظهار کرد: تحریمهای اعمال شده در خصوص دانشگاه شهید بهشتی قدیمی است و هیچ مورد جدیدی پیش نیامده است.
وی افزود: این تحریمها عمدتاً در مورد انتشار مقالات استادان دانشگاه شهید بهشتی در ژورنالهای آمریکایی است که از گذشته وجود داشته و کمابیش ادامه دارد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین المللی با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته برای رفع این تحریمها، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه از طریق وزارت امور خارجه رایزنیهایی با اتحادیه اروپا انجام داده است و این رایزنیها همچنان ادامه دارد.
به گفته سالارآملی، فرصتهای مناسبی از طریق نشستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اتحادیه اروپا برای رفع تحریم دانشگاه شهید بهشتی وجود دارد؛ گاهی اوقات نگاهها مثبت یا در برخی موارد متشنجتر شده و پیشبرد کمتری دارد.
اظهارات مسئول دانشگاه شهید بهشتی
«امیرسعید شیرانی» مدیر مرکز همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه شهید بهشتی پیش از این به ایرنا اعلام کرده بود که با وجود مشکلات ناشی از تحریمهای اتحادیه اروپا که از سال ۲۰۱۲ نسبت به این دانشگاه اعمال شد، همکاریهای بین المللی ادامه دارد.
به گفته این مسئول دانشگاه شهید بهشتی، اتحادیه اروپا اعتقاد دارد دانشگاه شهید بهشتی زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیست و تحت نظر وزارت دفاع است.
واکنش وزیر امور خارجه
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اسفندماه سال گذشته در حاشیه برگزاری نقشه جامع علمی کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص رایزنی با اتحادیه اروپا برای حذف تحریم دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف، اعلام کرد: این بحث را از ابتدا مطرح کردیم که تحریمهای دانشگاهها از سوی هر کشوری غیرقانونی، غیرمعقول و مخل روابط علمی کشورهاست.
وی افزود: این سیاست را دنبال میکنیم. متأسفانه تصمیم گیری در اتحادیه اروپا تصمیم گیری طولانی مدت است، اما این موضوع همیشه پیگیری میشود.