به گزارش خبرنگار ایرنا؛ علی دارابی عصر سه شنبه در آئین آغاز به کار دومین جشنواره پویانمایی و نمایش های عروسکی تلویزیونی ایران در تالار انتظار کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۱۵۰ شبکه رادیو و تلویزیونی که به بیش از ۳۵ زبان در حال پخش است، افزود: از این تعداد بیش از ۸۰ شبکه استانی و در خدمت فرهنگ، هنر، توسعه پایدار و خدمتگزاری به مردم است.
او با بیان اینکه صدا و سیمای استان ها وظیفه دارند اولویت های ۱۰ گانه را به عنوان اولویت کاری در دستور کار قرار دهند، گفت: نخستین اولویت این است که پیوست های فرهنگی، هنری مبتنی بر حوزه توسعه پایدار هر استان را با کمک مسئولان امر تدوین و اجرا کنند.
او با تاکید بر اینکه شبکه های استانی باید زبان مردم، پرسشگر، ناظر و چشم و گوش مردم در برابر مسئولان باشند، تاکید کرد که این شبکه ها همچنین باید حامی و همراه مسئولان در انعکاس خدمات و عملکرد آنها و مشاوری امین برای مسئولان از طریق نقد مشفقانه و مصلحانه برای برطرف کردن عیوب و خدمت رسانی بیشتر باشند.
وی به زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت: دولت و شخص استاندار کرمانشاه با خدمات بزرگ جهادی که انجام دادند باید در شبکه های استانی این خدمات را انعکاس دهیم و مردم را در جریان خدمات رسانی قرار دهیم.
وی افزود: رسانه های استانی باید در معرفی ظرفیت ها و توانمندی های استان ها نیز تلاش کنند و در جذب گردشگری و جلب سرمایه گذاری و مشارکت در توسعه، آبادانی و پیشرفت استان کمک بایسته ای داشته باشند.
معاون امور استان های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود یاداوری کرد که شبکه های استانی باید زبان، لهجه، گویش، نژاد، مذهب، آداب و رسوم، خرده فرهنگ ها و پاره فرهنگ های هر استان را در خدمت اتحاد و وحدت ملی به خدمت بگیرند.
دارابی به وحدت مسلمانان اهل تسنن و تشییع از گذشته تا به حال در این خطه برای وحدت و سربلندی این کشور اشاره کرد و افزود: شیعه و سنی در این منطقه برای پویایی و مانایی فرهنگ کهن و با سابقه این سرزمین تلاش می نمایند.
وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد که شبکه های استانی باید فرصتی برای شناسایی و کشف استعدادهای جوان در عرصه فرهنگی و هنری را فراهم سازند و امکان رقابت سالم و سازنده میان هنرمندان بومی برای تولیدات فاخر را ایجاد نمایند.
او یادآوری کرد که شبکه های استانی صدا و سیما باید در عدالت رسانه ای پیشگام شوند و خدمات خود را در اختیار مخاطبان رسانه ای قرار دهند و در این راستا استان های کمتر برخوردار و مرزی در صدر این عدالت رسانه ای قرار دارند.
او تصریح کرد: در دوران مدیریت مهندس علی عسکری در کسوت ریاست سازمان صدا و سیما از جمله راهبردهای مهمی که در معاونت استان ها تعریف شد، تمرکز زدایی و پرهیز از اینکه همه رخدادها و برنامه ها مهمی که جریان ساز فرهنگی است در تهران انجام شود و اکنون شاهد هستیم که در استان ها و به خصوص در استان های مرزی که در خط مقدم توسعه و دفاع از کشور و میهن هستند، این اتفاق در حال افتادن است.
معاون امور استان های سازمان و صدا و سیما همچنین تاکید کرد که شبکه های استانی باید در شادی ها، غم ها و بحران ها و حوادث در کنار مردم و همراه آنها و در خط مقدم جنگ نرم باشند.
دارابی افزود: میزان مخاطب و رضایت مندی آنها از برنامه های صدا و سیمای استان ها برای ما اهمیت ویژه ای دارد چرا که مخاطب و رضایت مندی آنان اصلی ترین سرمایه رسانه برای برنامه سازی، تولید، پویایی و ماندگاری است.
او گفت: اطلاع رسانی، آموزش، پر کردن اوقات فراغت و اهتمام برای افزایش سواد رسانه ای از دیگر اولویت های برنامه ها و رویکرد برنامه سازی شبکه های استانی است.
او اضافه کرد: صدا و سیمای مراکز استان ها آئینه تمام نمای ایران اسلامی است و ما در همه مراکز استان ها تلاش داریم که صدای راستین ملت بزرگ ایران و شایستگی نمایندگی انقلاب اسلامی در سراسر کشور را داشته باشیم.
ایجاد شادی و نشاط مهمترین هدف برگزاری جشنواره است
معاون امور پارلمانی سازمان صدا و سیما در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کرمانشاه در ۲ سال اخیر در معرض زلزله و سیل بود که خرابی ها و ویرانی های به وجود آورد و باعث غم ها و غصه هایی میان مردم شد اما آنچه مهم است مدیریت بحران است که توانستند از تهدیدها فرصت بسازند و غم ها را تبدیل به شادی کنند.
دارابی افزود: امروز که در استان کرمانشاه آئین افتتاحیه جشنواره پویانمایی را برگزار می کنیم چهره استان متبسم و شاد است و مسئولان استان برای بحران های روحی و عاطفی تدابیر خوبی اندیشیدند و برگزاری این جشنواره یکی از گام های بزرگ و قابل تقدیر استاندار و سایر مسئولان برای ایجاد شادی و نشاط در استان است.
او گفت: جشنواره به کمک مردم و مسئولان آمده تا بخشی از آلام و آسیب ها را کاهش دهد و با ظرفیت هایی که از طریق هفته فرهنگی و هنری استان ایجاد می کند و با همکاری برنامه سازان کودک و نوجوان با اجرای برنامه هایی اوقات خوشی را برای کودکان این سرزمین فراهم سازند.
او همچنین یادآوری کرد که جشنواره فرصتی برای معرفی و بازنمایی استان و ظرفیت های آن و شناسنامه فرهنگی هنری برای هر استانی ایجاد می کند و همچنین زمینه دیدار چهره به چهره هنرمندان با مردم را فراهم می سازد و از همه مهمتر آنکه شرکت کنندگان در جشنواره از سراسر کشور خود بهترین مبلغان و مرجان استان کرمانشاه در کشور خواهند بود.
او دیگر دستاورد مهم دیگری که بر پایه رخدادهای فرهنگی هنری مانند این جشنواره به دست می آید را افزایش وحدت و همبستگی مردم و مسئولان و ارتقای سطح دانش و فرهنگ و هنر است.
پویانمایی هنر و صنعتی با بازارهای گسترده است
معاون پارلمانی سازمان صدا و سیما در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه پویانمایی و برنامه های عروسکی ۲ حوزه از هنر و صنعت هستند، گفت: این ۲ حوزه هم بازار گسترده برای اشتغالزایی و درآمدزایی دارند و هم عرصه ای بزرگ برای کارهای فرهنگی و هنری و تعلیم و تربیت محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه مخاطبان و جامعه هدف پویانمایی و نمایش های عروسکی همه اقشار مردم به ویژه کودکان و نوجوانان هستند، گفت: پویانمایی و برنامه های عروسکی از گونه ها و نوع و ساختار برنامه ریزی جذاب، تاثیرگذار و جریان ساز تلقی می شوند که بخش عمده ای حافظه تاریخی و فرهنگی جوامع را در بر می گیرد.
دارابی همچنین از بخش خصوصی و غیردولتی که در حوزه پویانمایی و نمایش های عروسکی کارها و خدمات در خور تقدیر و شایسته ای را ارائه داده اند، قدردانی کرد و افزود: بخش اعظمی از تولیدات در جشنواره اول و دوم که مورد ارزیابی و بررسی داوران قرار گرفت و امروز جوایزی تقدیم آنها می شود متعلق به حوزه خصوصی است.
او با اشاره به اینکه برای رسیدن به قله و هدف فاصله زیادی داریم، گفت: جشنواره تلاش دارد که کارگاهی بزرگ برای آموزش و انتقال تجربه میان هنرمندان و برنامه سازان باشد، بازار جدید را معرفی کند و از هم افزایی ظرفیت ها بتواند بازار بزرگی در منطقه و جهان در آینده به دست آورد.
او تاکید کرد که تحقق این همه کار برای مسئولان سخت و خظیر است اما با نگاهی به آینده و با مدیریت جهادی و با همت همگانی پیمودن این راه طولانی تسهیل می شود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه نیز در این آئین با اعلام اینکه این رویداد فرهنگی ملی از امروز ۱۸ تیر آغاز و تا ۲۰ این ماه ادامه دارد، گفت: یک هزار و ۵۳۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که پس از تفکیک توسط ۳۴ عضو هیأت انتخاب و ۳۱ داور، در نهایت ۳۵۵ اثر به بخش جشنواره راه یافته است.
افشین امیری با بیان اینکه این جشنواره در ۶ بخش اصلی پویانمایی شامل مجموعه و سریال پویانمایی، فیلم کوتاه، بلند و نیمه بلند، مونشن گرافی و جلوههای بصری و عروسکی برگزار میشود، افزود: این جشنواره همچنین در ۶ بخش موضوعی شامل شعار سال، مقاومت و دفاع مقدس، سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، تهاجم سیاسی و فرهنگی و دستاوردهای اجتماعی و مقابله با آسیبهای اجتماعی برگزار میشود.
۳۰۳۳/۸۰۶۶