۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۷
کد خبر: 83388206
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایرانی پویا، کرمانشاهی زیبا و رقابت برای خنداندن کودکان

کرمانشاه- ایرنا- هنرمندان عرصه پویانمایی و نمایش های عروسکی بنا دارند در قالب جشنواره دوم این بار در استان کرمانشاه گردهم آیند تا خنده را بر لبان کودکان این دیار که دو سال پر از درد و غم را تجربه کرده اند، بیاورند.

قرعه دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه های عروسکی تلویزیونی ایران به نام کرمانشاه افتاده تا هنرمندان این عرصه جدیدترین تولیدهای خود را عرضه و در معرض داوری قرار دهند و هم لبخند بر لبان مردم این دیار که حوادث تلخی را در سال های اخیر پشت سرگذاشته اند، بیاورند.

کرمانشاهیان پس از دو حادثه تلخ زلزله و سیل، با اندوه فراوانی مواجه شدند که بازتوانی این مردم از لحاظ روحی روانی نیاز به برنامه های فرهنگی نشاط آور دارد که یکی از اهداف برگزاری جشنواره پویانمایی آوردن لبخند بر لبان این مردم اندوهگین به ویژه کودکان و نوجوانان است.

دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی تلویزیونی ایران قرار است عصر امروز (سه شنبه ۱۸ تیر) با حضور ۳۵۵ اثر از ۳۱ استان کشور در کرمانشاه آغاز شود و تا ۲۰ این ماه ادامه داشته باشد.

آثار راه یافته به این جشنواره ملی در سه نقطه شهر کرمانشاه و ۶ شهرستان هرسین، سنقر، صحنه، گیلانغرب، سرپل ذهاب و پاوه اجرا می‌شود که اجراها در برخی از شهرستان‌های استان از ۲ روز پیش آغاز شده است.

هنر نقش به سزایی در تعالی انسان دارد

مسئولان ستاد برگزاری جشنواره پویانمایی قبل از َآغاز برنامه‌ها به دیدار نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه رفتند و ضمن توضیحاتی در ارتباط با برگزاری این جشنواره از رهنمودهای امام جمعه مرکز استان نیز بهره مند شدند.

آیت الله مصطفی علما در ابتدای این دیدار از تاثیر شگرف و همیشگی هنر و آثار هنری در ذهن و ضمیر انسان‌ها خبر داد و گفت: قرآن به عنوان معجزه جاوید پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم، از قصه و بخصوص قصص انبیا به عالی‌ترین شکل ممکن استفاده کرده است.

وی افزود: شعرای بزرگ ما هم با تأسی به قرآن و فرهنگ اسلامی از قصه به خوبی بهره برداری کرده‌اند، لذا باید طوری کار کنیم و برنامه ریزی نماییم، که بچه‌های ما با دید فیلم، انیمیشن، عروسک و در مجموع هنر پویانمایی، ذهنیت پیدا کنند و باید با هدایت صحیح کارها، اذهان کودکان را به سمت و سوی ارزش‌ها هدایت نماییم.

امام جمعه کرمانشاه، با استناد به نامه امام علی علیه السلام، خطاب به امام مجتبی علیه السلام، افزود: ذهن کودکان و جوانان همچون زمین آماده کشت می‌باشد، لذا باید بدانیم چه خوراک ذهنی برای کودکانشان فراهم می‌کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه در ادامه گفت: باید جهات ارزشی پویانمایی لحاظ شود، تا در آینده در ذهن فرزندان این کشور باقی بماند.

آیت الله علما در پایان خاطرنشان ساخت: در اسلام ما چیزی نداریم که فاصله با ارزش‌ها داشته باشد، بنابراین همواره جهات ارزشی آن لحاظ شده است، لذا باید ارزش‌ها را تقویت کنیم، ارزش‌ها را تحویل بدهیم و با ارزش‌ها زندگی کنیم.

جشنواره فرصتی برای معرفی کرمانشاه است

استاندار کرمانشاه نیز در نشستی خبری که هفته گذشته در پیوند با برگزاری جشنواره پویانمایی با حضور مدیرکل صدا و سیما استان شرکت کرده بود از مسئولان سازمان صدا و سیما به خاطر فرصت ارزشمند و بی نظیری که در اختیار استان قرار داده اند، تشکر کرد و گفت: این جشنواره می‌تواند فرصت بسیار خوبی در راستای معرفی چهره زیبای استان کرمانشاه به مردم داخل و خارج از کشور باشد.

هوشنگ بازوند با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که کرمانشاه را سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی نامیدند، گفت: کرمانشاه زیبایی‌های فراوانی دارد که این چهره زیبا را می توان به شکل‌های مختلف استنباط کرد و هرکسی از یک دید به آن بنگرد.

او استقامت و مقاومت مردم، ۱۰ هزار شهید والامقام، چهار هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی که نشان دهنده تمدن این سرزمین است، موسیقی فاخر و ارزشمند و گرانبها، اکوتورسیم و اقلیم چهار فصل را از جمله استنباط‌هایی دانست که می‌توان از این چهره زیبا کرد.

او به ظرفیت‌ها و استعدادهای فراوان استان در بخش‌های مختلف نیز اشاره کرد و گفت: غبار کاذبی روی این ظرفیت‌های بسیار ارزشمند کرمانشاه را گرفته که باید به کمک رسانه‌ها آن را از بین ببریم.

وی با اشاره به اینکه در جشنواره پویانمایی ۳۲ شبکه استانی اقدام به پخش ظرفیت‌های استان در قالب تصاویر و مستندهایی می‌کنند از این رویداد به عنوان فرصت بسیار خوبی در راستای معرفی داشته‌های استان نام برد.

او ایجاد یک جو نشاط و شادی برای استان را از دیگر اهداف این جشنواره دانست و گفت: بعد از وقوع زلزله مردم استان اندوهگین شدند و نیاز است که به نوعی بخشی از نیازهای روحی روانی مردم جبران شود و به توانمندسازی مردم کمک کنیم.

وی از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان خواست در راستای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد فرهنگی مهم همکاری کافی داشته باشند و از طرف دیگر برای معرفی توانمندی‌های دستگاه‌های خود در قالب این جشنواره اقدام کنند.

راهیابی ۳۵۵ اثر به بخش نهایی جشنواره

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه های عروسکی تلویزیونی ایران از ۱۸ تا ۲۰ تیر در کرمانشاه برگزار می شود، گفت: سال گذشته اولین دوره این جشنواره در استان همدان برگزار شد که تنها شامل بخش پویانمایی بود و امسال بخش نمایش‌های عروسکی نیز به آن اضافه شده است.

افشین امیری با بیان اینکه قبل از آغاز جشنواره، هفته فرهنگی مرتبط با این رویداد در استان برگزار می‌شود، افزود: در ۶ شهرستان هرسین، سنقر، صحنه، گیلانغرب، سرپل ذهاب و پاوه کارناوال‌های شادی و اجرای برنامه‌های عروسکی خواهیم داشت.

او در ادامه با بیان اینکه فراخوان برگزاری این جشنواره سال قبل منتشر شده بود، گفت: یک هزار و ۵۳۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که پس از تفکیک توسط ۳۴ عضو هیأت انتخاب و ۳۱ داور، در نهایت ۳۵۵ اثر به بخش جشنواره راه یافته است.

او با بیان اینکه این آثار در ۳۵ نقطه شهر کرمانشاه و ۶ شهر ذکر شده استان اجرا می‌شود، توضیح داد که مراسم افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره در تالار انتظار و اجراها نیز در سالن امام خمینی (ره) شهر کرمانشاه انجام می‌شود.

جشنواره ای برای معرفی جاذبه های گردشگری کرمانشاه

سخنگوی دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی تلویزیونی ایران در ادامه این رویداد فرهنگی را مقدمه‌ای برای برگزاری رویداد بزرگ گردشگری ۲۰۲۰ دانست و گفت: با تلاش همه رسانه‌ها می‌خواهیم جاذبه‌ها، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان کرمانشاه را در بخش‌های مختلف به داخل و خارج از کشور معرفی کنیم.

امیری افزود: در جشنواره ملی پویانمایی قرار است بیش از سه هزار و ۵۰۰ دقیقه برنامه از ظرفیت‌های استان کرمانشاه از قاب تصویر شبکه‌های ملی و فراملی استان کرمانشاه نشان داده شود و همچنین ۳۲ شبکه استانی با تولید تیزر و مستندهایی پتانسیل‌های استان را روایت و منتشر می‌کنند.

او با بیان اینکه این جشنواره در ۶ بخش اصلی پویانمایی شامل مجموعه و سریال پویانمایی، فیلم کوتاه، بلند و نیمه بلند، مونشن گرافی و جلوه‌های بصری و عروسکی برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره همچنین در ۶ بخش موضوعی شامل شعار سال، مقاومت و دفاع مقدس، سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، تهاجم سیاسی و فرهنگی و دستاوردهای اجتماعی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود.

مدیرکل صدا و سیمای کرمانشاه، برگزاری کارگاه آموزشی در طول برگزاری جشنواره با حضور استادان و صاحب نظران برجسته را از جمله برنامه‌های جانبی جشنواره دانست.

او همچنین گفت: کارناوال‌های شادی پیمایی با حضور گروه‌های برنامه ساز کودک و نوجوان و شخصیت‌های محبوب به مدت یک هفته در شهرهای مختلف استان برگزار می‌شود.

حضور سه گروه کودک و نوجوان در کرمانشاه

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در ادامه از گروه‌های «خاله شادونه»، «مل مل و عمو مهربان» و «رنگین کمان» به عنوان گروه‌های پویانمایی و نمایش عروسکی شبکه‌های ملی نام برد که در جشنواره کرمانشاه به اجرای برنامه می‌پردازند.

امیری از رسانه‌های استان خواست با اقدام حرفه‌ای در امر اطلاع رسانی به برگزاری جشنواره‌ای در طراز ملی و در شأن و شایستگی استان کرمانشاه کمک کنند.

وی به تشکیل ۱۵ کمیته استانی به دستور استاندار کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: شخص استاندار برای برگزاری این جشنواره زحمات زیادی کشیدند و تمام ظرفیت‌های استان را برای برگزاری جشنواره‌ای شایسته بسیج کرده‌اند.

وی تصریح کرد: این جشنواره با هدف معطوف کردن نگاه مردم داخل و خارج ایران به جاذبه‌های گردشگری و پتانسیل‌ها و زیبایی‌های استان کرمانشاه و همچنین ایجاد شادی و نشاط، اتحاد، همدلی و همبستگی باتوجه به آسیب‌هایی که مردم استان در زلزله و سیل دیدند، برگزار می‌شود.

او با یادآوری جمله تاریخی رهبر معظم انقلاب در مورد کرمانشاه که به نیکی فرمودند: «کرمانشاه سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی است»، گفت: همه ما باید برای تحقق این بیانات رهبر معظم انقلاب در معرفی چهره زیبای استان کرمانشاه تلاش کنیم.

انیمیشن در ایران قدمتی بیش از پنج هزار سال دارد

سخنگوی دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عرووسکی تلویزیونی ایران در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه انیمیشن در ایران قدمتی بیش از پنج هزار سال دارد، گفت: پویانمایی و انیمیشن یکی از ساختارهای مهم و تأثیرگذار در حوزه تلویزیون و سینما است.

امیری با بیان اینکه مخاطبان پویانمایی تنها کودکان و نوجوانان نیستند بلکه این حوزه برای بزرگسالان هم جذاب است، افزود: استان کرمانشاه استعدادهای فراوانی در این زمینه دارد و برگزاری این جشنواره فرصتی برای بروز و ظهر این استعدادها است.

وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری شایسته این جشنواره استان کرمانشاه به یکی از قطب‌های اصلی انیمیشن و پویانمایی تبدیل شود.

او در مورد امکان دائمی کردن دبیرخانه این جشنواره در استان کرمانشاه وجود دارد، گفت: جشنواره به صورت ملی و در مرکز با هدف دیده شدن خرده فرهنگ‌ها، اقوام و ادیان و پتانسیل‌های مختلف در کشور طراحی شده و بنا است به صورت چرخشی و هر سال در یک استان برگزار شود.

وی همچنین توضیح داد که پویانمایی و برنامه‌های انیمیشنی جمهوری اسلامی ایران به عنوان پاک‌ترین محتوا در دنیا مطرح است به طوری که این برنامه‌ها به خیلی از جاهای دنیا صادر می‌شود و آمادگی این تعامل وجود دارد که تولیدات ایران در این حوزه به سایر کشورها صادر گردد.

معرفی هیات انتخاب و داوری جشنواره

مرضیه برومند به عنوان رئیس هیات انتخاب و داوری دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی تلویزیونی ایران در بخش «سریال و مجموعه عروسکی» معرفی شده و محمد لقمانیان، مرضیه محبوب، پوپک عظیم‌پور و هادی حسن علی ازدیگر اعضای این هیات هستند.

در بخش فیلمنامه پویانمایی نیز «حسین ساری» به عنوان رئیس هیات انتخاب و داوری معرفی شد. اعضای هیات انتخاب و داوران این بخش نیز «محمد میرکیانی و امین حسینیون» هستند.

در بخش فیلمنامه عروسکی نیز محسن چینی فروشان به عنوان رئیس هیات انتخاب و داوری معرفی شد. اعضای هیات انتخاب و داوری این بخش نیز کریم سربخش و راضیه برومند خواهند بود.

ردپای انیمیشن در اثار تاریخی کرمانشاه

پویانمایی، انیمیشن و یا همان نقاشی متحرک یکی از پدیده‌های هنری و جذابی است که از عمر اندک در جهان برخوردار است و شیوه مدرن آن در ایران بیش از ۵۰ سال عمر ندارد.

با این وجود و براساس گفته برخی کارشناسان و نظریه پردازان، اندیشه‌ها و ردپای هنر پویانمایی در بزرگترین سنگ نگاره دوره ساسانی در دنیا که در تاق بستان کرمانشاه است، دیده می‌شود.

این مجموعه، موزۀ بی بدیلی از آثار هنری و معماری نیمۀ دوم دوران ساسانی است که شامل سنگ نگاره‌ها و سنگ نبشته‌های شاهان ساسانی است، که همین عوامل موجب شد تا کرمانشاه میزبان دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامه‌های عروسکی شود که علاوه بر قدمت تاریخی و هنری آن در رونق گردشگری و جان بخشی به صنعت توریسم تأثیرگذار است.

نقاشی به ظاهر خاموش سنگ نگاره های خسروپرویز در تاق بستان با قدمت نزدیک به ۲ هزار سال گویای اندیشه های پویانمایی بر جسم بی جان سنگی است که چنین قدمت و داشته های ارزشمند، زمینه ساز میزبانی کرمانشاه برای جشنواره ملی پویانمایی عروسکی و تلویزیونی شده است.

۳۰۳۳/‏۸۰۶۶

گزارش از فرزاد نویدی