تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: هدف استراتژیک، راهبردی و درازمدت ایالات متحده آمریکا کشاندن پرونده هسته ای ایران از آژانس بین المللی هسته ای به شورای امنیت سازمان ملل است.

«هادی شوشتری» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به برگزاری نشست امروز شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت: سیاست دولت جمهوری اسلامی در قبال موضوع هسته ای و اقدامات غیرقانونی آمریکا در خروج یک جانبه از تعهدات برجامی، مبتنی بر عقلانیت و خردگرایی بوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: بعد از خروج آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ سیاست صبر راهبردی و خردورزی در این معاهده بین المللی باقی ماند اما بعد از گذشت یک سال از خروج‌آمریکا از برجام و عدم اقدام ملموس و عینی از سوی اروپا، جمهوری اسلامی در چارچوب قوانین بین المللی تعهدات برجامی خود را کاهش داد.

نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گام دوم ایران در کاهش تعهدات برجامی عنوان کرد: جمهوری اسلامی در گام دوم هم بخشی از تعهدات برجامی خود را متناسب و متناظر با اقدامات طرف مقابل و با حفظ کلیت برجام کاهش داد.

وی یادآور شد: آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیش از ۱۵ گزارش خود تأیید کرده که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات بین المللی خود در رابطه با پرونده هسته ای عمل کرده و این تعداد گزارش آژانس نشان دهنده حقانیت جمهوری اسلامی ایران است.

شوشتری در مورد اهداف آمریکا از تقاضای برگزاری نشست شورای حکام هم گفت: هدف استراتژیک، راهبردی و درازمدت ایالات متحده، کشاندن پرونده هسته ای ایران از آژانس بین المللی اتمی (به عنوان یک سازمان تخصصی و غیرسیاسی) به شورای امنیت (به عنوان نهادی سیاسی و امنیتی) است.
اقدام آمریکا برای برگزاری نشست شورای حکام مسبوق به سابقه است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآورشد: جمهوری اسلامی در مقابله با اقدام جدید و خصمانه دولت آمریکا در تقاضای برگزاری نشست شورای حکام و اهدافی که با این اقدام پیگیری می کند، باید با همین رویکرد خردگرایانه و عقلانی، اقدامات خود را تنظیم کند.

وی در عین حال گفت: اقدام آمریکا در خصوص این نشست مسبوق به سابقه است ولی در شرایط فعلی دستگاه دیپلماسی باید به معنای واقعی کلمه با همان رویکرد منطقی که تا به حال داشته، از این پس نیز همین رفتار هوشمندانه و خردگرایانه اقدامات خود را ادامه دهد.

نماینده مردم قوچان در مجلس اظهار داشت: تمامی اقدامات جمهوری اسلامی، چه زمانی که تصمیم گرفت با ۱+۵ وارد مذاکره شود که منجر به توافق برجام شد، و چه بعد از خروج آمریکا از این توافق، هم صبر راهبردی یک ساله و هم اقدامات متناظرش در گام‌های اول و دوم، منطقی بوده است.

شوشتری با تاکیدب ر لزوم اجرایی شدن تعهدات طرفهای برجام برای تامین منافع برجامی ایران گفت: کشورهای اروپایی باید در رابطه با تبادلات مالی و همچنین خرید نفت و سایر موضوعاتی که در چارچوب برجام به آنها متعهد شده‌اند، اقدامات عملیاتی و ملموس‌تری انجام دهند ولی واقعیت این است که تاکنون اقدامی جدی از سوی طرف‌های باقی مانده در برجام انجام نشده است.

جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۱۷ تیرماه به دنبال عدم پایبندی گروه ۱+۴ به تعهدات برجامی خود و برآورده نشدن مطالبات ایران در این توافق، گام دوم کاهش تعهدات خود در توافق هسته‌ای را اجرا کرد که بر اساس آن، ایران دیگر محدودیت سطح غنی‌سازی تا سقف ۳.۶۷ را رعایت نخواهد کرد. در گام نخست کاهش تعهدات هسته‌ای هم ایران اعلام کرد که به محدودیت‌های برجام در زمینه میزان ذخایر اورانیوم ۳.۶۷ درصد و ۱۳۰ تن آب سنگین پایبند نخواهد بود.