به گزارش روز چهارشنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمدحسین مقیسه» درخصوص دلایل و دغدغه های مشارکت صندوق در این طرح، افزود: نگرانیهایی در خصوص بازگشت وجوه حاصل از تامین مالی بانک عامل وجود دارد، به همین منظور سیاستگذاران خواستار ورود صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک شدند.
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک بیان کرد: این نهاد با صدور ضمانتنامه برای واحدهای مشارکتکننده، بستر مناسب و اطمینان خاطری را برای دیگر عناصر درگیر ایجاد میکند. اما مشکل اصلی صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک، برای اجرای وظایف خود در این طرح به کفایت سرمایه مربوط میشود.
مقیسه گفت: به منظور رفع این مشکل سازمان برنامه و بودجه در نظر دارد، منابع مالی این صندوق را افزایش دهد تا با احتساب ضرایبی سنجیده و منطقی، عهدهدار تعهدات خود باشیم.
وی افزود: با تایید نهایی سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتباری (طبق تبصره ۱۸ منابع مالی)، بخش قابلتوجهی از افزایش سرمایه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک به این طرح اختصاص داده خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به افزایش سرمایه این صندوق برای اجرای طرح ملی پوشاک، ادامه داد: پایلوت طرح ملی پوشاک در پنج استان به اجرا در میآید و در هر استان ۲۰ کارگاه تولیدی فعالیت میکند.
مقیسه اضافه کرد: در نخستین فاز اجرایی این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان ضمانتنامه برای واحدهای مشارکتکننده صادر خواهد شد و در مراحل بعدی این مقدار افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه وبودجه، انجمن پوشاک و صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در طرح ملی پوشاک مشارکت خواهند داشت و سهم مشارکت صندوق در اجرای این طرح، صدور ضمانتنامه برای واحدهای مربوطه است.
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک خاطرنشان کرد: این صندوق ضمانت نه فقط در مرحله اعتبارسنجی تقاضاها، بلکه همه مراحل پس از صدور ضمانت نامه ها را به دقت رصد و نظارت می کند و با ارائه مشورت و در برخی موارد تذکر، در تلاش است تا تسهیلات دریافتی در بخش های مرتبط و موثر هزینه شود.
وی گفت: صندوق فقط موظف به تامین وثیقه است که در اجرای چنین طرحهایی در لایههای سوم و چهارم اجراییسازی پروژهها قرار میگیرد.