رئیس جهاد کشاورزی سقز عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۷۰ تن محصول کلزا نیز امسال از کلزا کاران خریداری شده است.
نافع علایی نیا اضافه کرد: کشت گندم از کشت های اساسی بوده و بیشترین تولید بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است که در سال زراعی گذشته کشاورزان شهرستان برای اولین بار موفق به کسب رتبه دوم استان، با تولید حدود ۲۱۵ هزار تن گندم شدند.
وی افزود: سطح باغات و فعالیت باغداری نیز در شهرستان سقز توسعه و پیشرفت زیادی داشته و درآینده نزدیک به بخش موثر در کشاورزی تبدیل می شود.
علایی نیا اظهار داشت: در حال حاضر بیش از پنج هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی شهرستان، زیر کشت باغات بوده و از مهمترین درختانی که کشاورزان پرورش می دهند می توان به سیب، انگور، گردو، گیلاس، آلبالو، هلو، و زردآلو اشاره کرد.
وی با بیان اینکه فعالیت باغداری به عنوان یک فعالیت پراهمیت در بخش کشاورزی و در بُعد نسبتاً وسیع و اقتصادی دارای پیشینه زیادی در سقز نیست اضافه کرد: اکثریت باغات موجود در این شهرستان بر مبنای اصول مطلوب باغداری احداث می شود.
علایی نیا اظهار داشت: توسعه باغات سقز در حال پیشرفت است و امیدواریم که این بخش از فعالیت کشاورزی نیز در آینده نه چندان دور به یک بخش موثر در اقتصاد منطقه تبدیل شود.
وی افزود: جهاد کشاورزی برای آبیاری باغات به ازای هر هکتار، اعتباری بیش از ۱۱۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت می کند.
علایی نیا با اشاره به اینکه حدود ۱۶۲ هزار هکتار اراضی زراعی در سقز نقش بخش کشاورزی در اقتصاد شهرستان و معیشت مردم را برجسته کرده است، یادآور شد: این اراضی معمولاً به تناسب، تحت کشت هایی مانند غلات و در صدر آنها گندم، حبوبات، نباتات علوفه ای و محصولات جالیزی قرار می گیرند.
وی گفت: پروژه های مختلفی برای پایدار کردن تولید، و غلبه نسبی بر آب و هوا و شرایط محیطی نیز توسط جهاد کشاورزی در دست اجرا و ترویج است که از جمله آنها می توان به معرفی عملی رقم های مقاوم و پربازده و انجام کشاورزی حفاظتی اشاره کرد.
رئیس جهاد کشاورزی سقز اظهار داشت: در شهرستان سقز حدود ۱۷ هزار بهره بردار و کشاورز در بخش کشاورزی وجود دارد که بیشتر آنها در اکثر شاخه های بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
وی مهمترین بخش از اقتصاد کشور در مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی و رونق تولید را بخش کشاورزی دانست و گفت: وابستگی ها در این بخش در حداقل بوده و اتکای حداکثری بخش به منابع داخلی است.
وی در اختیار نهادن خدمات کارشناسی و تسهیلات بانکی را از مهمترین نیازهای بخش کشاورزی اعلام کرد و اظهار داشت: در سال گذشته بیش از ۱۳۲ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی در اختیار بهره برداران بخش کشاورزی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: با اجرای فازهای بعدی این خط اعتباری، کشاورزان بیشتری از این تسهیلات می توانند برخوردار شوند و با وجود تعادل ایجاد شده در قیمت محصولات کشاورزی، تقاضا برای فعالیت در این بخش، حتی توسط جوانان بیشتر شده است.
۷۳۴۵/ ۳۰۳۴