۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۲
کد خبرنگار: 2111
کد خبر: 83398401
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

نگرانی گندمکاران از تاخیر در پرداخت بهای محصول

۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۲
کد خبر: 83398401
نگرانی گندمکاران از تاخیر در پرداخت بهای محصول
عکس تزئینی است

سنندج - ایرنا - پرداخت هزینه خرید گندم تضمینی توسط دولت در امسال قرار است در ۲ نوبت به حساب کشاورزان گندمکار واریز شود که تاخیر در پراخت موجب نگرانی آنان شده است.

هزینه های برداشت، حمل و نقل گندم که بصورت نقدی و یکجا از کشاورزان دریافت میشود، صبر و توان مالی کشاورزان را برای دریافت هزینه خرید تظمینی گندم توسط دولت را کاهش داده که با افزایش زمان پرداخت نارضایتی و نگرانی هایی را برای این قشر جامعه ایجاد کرده است.

طبق پیشبینی های جهاد کشاورزی بیجار، امسال با توجه بارش‌های مناسب بهاری بیش از ۲۶۲ هزار تن گندم در مزارع زیر کشت این شهرستان تولید شود و دولت متعهد شده است هزینه خرید تضمینی گندم را به صورت آنی به حساب کشاورزان گندمکار واریز کند در غیر این صورت ۵۰ درصد هزینه خرید گندم در ۲۴ ساعت پس از دریافت مراکز خرید به حساب آنها واریز می‌شود.

وضعیت فعلی پرداخت هزینه خرید تضمینی گندم توسط دولت به چهار مرحله افزایش یافته است و زمان ۲۴ ساعته به بیش از ۳۶ ساعت افزایش یافته است که مشکلات اقتصادی در پرداخت هزینه نقدی برداشت، حمل و نقل گندم به مراکز خرید را به همراه داشته است.

افزایش چند برابری هزینه‌های برداشت و حمل و نقل گندم نسبت به پارسال و دیر پرداخت شدن هزینه خرید تضمینی گندم، راه را برای ورورد دلالان باز کرده است که هم بصورت نقدی خرید می کنند و هم از قیمت مصوب دولتی به ازای هر کیلوگرم ۱۰۰ تا ۱۵۰ ریال با توجه به کیفیت گندم بیشتر پرداخت می کنند.

پارسال در همین روزها کرایه حمل و نقل گندم به مراکز خرید تضمینی گندم به ازای هر کیلوگرم ۳۰۰ هزار ریال از کشاورزان به صورت نقدی دریافت می شد که امسال با توجه به افزایش قطعات یدکی و لاستیک ناوگان حمل و سنگین، کرایه حمل و نقل گندم به ازای هر کیلوگرم به ۷۰۰ هزار ریال افزایش یافته است در صورتی که هزینه خرید تضمینی گندم تنها ۲۴ درصد افزایش داشته است.

با توجه به کاهش میزان تولید گندم نسبت به مدت مشابه پارسال، افزایش هزینه های برداشت و حمل و نقل گندم، دیر کرد در پرداخت هزینه خرید تضمیمی و هزینه های زندگی امروز موجب دلسردی بیشتر کشاورزان از کشت گندم شده است که بسیاری از افراد سود جو گندم را به خوراک دام تبدیل می کنند.

یکی از کشاورزان بیجاری به خبرنگار ایرنا می گوید: تولید گندم باید از سایر محصولات کشاورزی جدا شود زیرا این محصول، بصورت مستقیم با سفره مردم ارتباط دارد و کاهش کیفیت آن و یا افزایش قیمت موجب مشکلات بسیاری برای جامعه دارد.

علیرضا خانی اضافه کرد: طبق وعده مسئولین، قرار بود هزینه خرید تضمینی گندم بصورت آنی پرداخت شود و یا طی ۲ مرحله، اما در حال حاضر هزینه خرید تضمینی گندم طی چهار مرحله انجام می شود.

وی افزود: با توجه به اینکه قیمت خرید محصول جو در بازار بیش از ۲۵ هزار ریال می باشد، بسیاری از کشاورزان منطقه علاقه دارند در کشت سال آینده به جای گندم، محصول جو کاشت نمایند که در این صورت تولید گندم در شهرستان کاهش چشم گیری دارد.

یکی دیگر از کشاورزان بیجاری که بیش از نیم قرن در تولید گندم فعالیت دارد هم گفت: بسیاری از دامداری های شهرستان های همجوار با توجه به قیمت محصول جو که برای دام استفاده می شود، به کشاورزان مراجعه کرده اند تا گندم را برای خوارک دامی استفاده نمایند که در این صورت خطری جدی برای امنیت غذایی محصوب می‌شود.

محسن آوجی می گوید: از یک سو عدم پرداخت هزینه آنی خرید تضیمی گندم توسط دولت، دریافت آنی کرایه برداشت و حمل و نقل توسط کمباین داران و کامیون داران و از سوی دیگر خرید آنی و بیشتر دلالان گندم، قیمت ۳۵ الی ۴۰ هزار ریالی گندم در مرز، مشکلات اقتصادی و اجتماعی را ایجاد خواهد کرد که مسئولین باید هر چه زودتر برای آن اقدامی کنند.

رئس جهاد کشاورزی بیجار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خرید تضمینی گندم در شهرستان از ۱۱ تیر ماه آغاز شده و تا کنون بیش از ۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

وی افزود: پرداخت هزینه خرید تظیمینی گندم از اوایل هفته چهارم تیر ماه مطابق برنامه کشوری آغاز شده است و طبق این برنامه ریزی ظرف مدت ۱۰ روز پس از تحویل گندم به مراکز خرید، ۱۰۰ درصد هزینه خرید گندم به حساب کشاورزان واریز می شود.

پیمان قمری یاد آور شد: شرکت غله و خدمات بازرگانی هر تن ۲۰ هزار و بخش خصوصی هر تن ۱۰ هزار بابت کرایه حمل به کشاورز پرداخت می کنند و قیمت پایه ۱۷ هزار ریال است که به نسبت میزان افت گندم از ۱۷ هزار ریال تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ ریال متغیر است.

در حال حاضر ۱۶ مرکز خرید تعاون روستایی، کارخانه آرد تک ستاره، سیلوی آل کبود و انبار گندم تخت وظیفه خرید گندم را بر عهده دارند و برداشت گندم شهرستان بیجار از هفت تیر ماه آغاز شده و از ۱۰ تیر ماه نیز گندم های برداشت شده تحویل سیلوها و مراکز خرید تضمینی شده است و احتمال برداشت گندم در این شهرستان تا یک ماه ادامه خواهد داشت.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

۹۹۴۳ /۹۱۰۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha