شیراز-ایرنا- حفظ چارچوب بافت تاریخی، فرسوده و قدیم شیراز در روند بهسازی و مرمت از جمله مواردی است که به ماندگاری هویت شهری این کلانشهر کمک خواهد کرد.

آیا ضرورتی برای حفظ بافت تاریخی شهرها وجود دارد؟ سوالی است که در سالیان اخیر و در دوره‌ای که بافت تاریخی و قدیمی اغلب کلانشهرها فرسوده و خالی از ساکنین بومی خود شده ذهن بسیاری را در حوزه مدیریت شهری به خود مشغول کرده است.

به گفته کارشناسان امر، بافت قدیم هویت شهرها محسوب می‌شود و ظرفیت عظیمی در خصوص جذب گردشگر بشمار می‌رود.

تجارب موفقی در کشور در خصوص احیای بافت قدیمی وجود دارد که نمونه بارز آن می‌توان از بافت تاریخی شهر یزد نام برد که در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

بافت تاریخی شهرها مملو از نمادهای هویتی هر خطه‌ای است که باید با حفظ چارچوب بهسازی و بازآفرینی شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر شیراز دوشنبه در حاشیه برگزاری جلسه این کمیسیون در جمع خبرنگاران اعلام کرد که لایحه‌ی انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) به منظور بازآفرینی بافت فرسوده اطراف حرم حضرت احمدبن‌موسی شاهچراغ (ع) در کمیسیون مشترک شهرسازی وبرنامه و بودجه بررسی شد.

نوذر امامی با اشاره به پرداخت ۵۰ درصد اصل وسود این اوراق توسط دولت، ابراز امیدواری کرد که امسال این اوراق منتشر شود.

امامی: پروژه‌های بافت تاریخی شیراز با هدف تسهیل در دسترسی به حرم شاهچراغ (ع)
اولویت‌بندی می‌شود

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه هدف از انتشار اوراق مشارکت، ارتقای شرایط زندگی مردم است، افزود: در این جلسه مجموعه شهرداری اولویت‌بندی پروژه‌ها را ارائه کرد.

امامی، پروژه‌های گذر ذغالی‌ها، مجموعه زندیه، خانه‌های تاریخی اطراف حرم، احیای گذرهای تاریخی، آرام سازی ترافیک در چهار گذر احمدی، حسینی، آستانه و ۹ دی، احیای بازار وکیل شمالی، اجرای مرمت خانه تاریخی رجبعلی هوایی، احیای کاروانسراهای روغنی، احمدی و گمرک را از جمله پروژه‌های احیا و بازسازی بافت تاریخی برشمرد.

وی بر حفظ چارچوب بافت قدیمی تاکید و تصریح کرد: در اولویت‌بندی پروژه‌ها باید به بهسازی شریان مناطق فرسوده و احیا و مرمت بافت تاریخی نیز توجه شود.

تماس‌هایی که بی‌پاسخ ماند

خبرنگار ایرنا برای اطلاع از وسعت و تعداد خانه‌ها و ابنیه تاریخی بافت قدیم شیراز چندین مرتبه با نسترن نژداغی، رئیس اداره بازآفرینی محلات شهری شیراز تماس برقرار اما پاسخی از سوی وی دریافت نشد.

۹۸۷۳ / ۲۰۲۷