به گزارش ایرنا، جعفر مردانی روز سه شنبه در نشست انجمن کتابخانههای عمومی استان افزود: در حالی که که طرح احداث کتابخانه مرکزی استان در سال ۸۸ به تصویب دولت رسیده است و اعتبارات ملی برای آن پیشبینی شده اما این طرح هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وی ادامه داد: هر سال در خصوص موانع اجرای این طرح، جلسات و نشستهای متعددی برگزار میشود اما اینکه چرا هنوز ارادهای برای پیگیری این موضوع از مسئولان ملی در استان شکل نگرفته جای سوال دارد.
مردانی با انتقاد نسبت به نحوه پیگیریهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خصوص احداث کتابخانه مرکزی استان، اهتمام بیش از پیش این اداره کل برای تعیین تکلیف این طرح مهم فرهنگی را خواستار شد.
وی، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را از الزامات رشد و پیشرفت استان عنوان کرد و گفت: بنا بر شواهد و همچنین گزارشهای موجود مقوله کتابخوانی در استان مورد کم توجهی قرار گرفته است و رفع این چالش نیازمند عزم همگانی است.
مردانی پیشنهاد داد، اداره کل کتابخانههای عمومی استان در یک طرح تحقیقاتی و پژوهشهای میدانی علل بیتوجهی مردم به کتاب و کتابخوانی را شناسایی تا برای رفع این موانع راهکارهای لازم تدوین شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بخش فرهنگ از اعتبارات لازم برخوردار نیست، اظهار داشت: در حوزه فرهنگی هرچه اعتبار تخصیص داده شود باز هم کم است چرا که فرهنگ زیربنای یک جامعه است و باید بیش از سایر حوزهها به آن توجه کرد.
مردانی همچنین به آغاز ششمین فراخوان انتخاب پایتخت کتاب ایران اشاره کرد و گفت: شهرکرد در سالهای گذشته یکی از نامزدهای مطرح کسب این عنوان در کشور بود اما شرایط فعلی استان در حوزه کتابخوانی نشان میدهد مسیر سالهای گذشته بخوبی ادامه نیافته است و استان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
به گزارش ایرنا، در این نشست در خصوص وضعیت کتابخانه فرهنگسرای شهر گهرو گزارشی ارائه و مقرر شد تا این طرح تا هفته دولت آماده بهرهبرداری شود.
همچنین مقرر شد تا با فرمانداران و شهرداران در خصوص راه اندازی کتابخانه در شهرهای بدون کتابخانه نشستهایی برگزار شود تا شرایط تحقق این مهم فراهم شود.
همچنین بنا شد تا روستاها و مناطق عشایر نشین استان که ظرفیت معرفی برای شرکت در جشنواره روستاهای دوست دار کتاب هستند نیز شناسایی و به تهران معرفی شوند.
به گزارش ایرنا، هم اینک ۵۲ کتابخانه نهادی و ۱۳ کتابخانه مشارکتی در چهارمحال و بختیاری فعال است و ۳۸ هزار نفر در استان عضو کتابخانههای عمومی هستند که نیمی از آنان را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند.
۷۳۶۳/۲۰۹۷