محمدرضا رحمن نیا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود افزایش دما، رطوبت پایین و سبز بودن جنگلها، آستانه تحریک پذیری این عرصهها در برابر حریق را کاهش داده است.
وی بیان کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای دریافتی ماهواره، گلستان از فردا چهارشنبه تا پایان هفته شاهد افزایش محسوس دما است که دمای استان در گنبد و اینچه برون به ۴۰ درجه نیز خواهد رسید.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی گلستان همچنین گفت که عصر امروز ارتفاعات استان شاهد بارشهای پراکنده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان چندی قبل به ایرنا گفته بود: بارشهای مطلوب چند ماه اخیر استان باعث شکل گیری جوامع پرتراکم گیاهی در جنگلها شده که با افزایش دما، کاهش رطوبت و خشک شدن گیاهان این مناطق را در معرض وقوع آتش سوزی قرار میدهد.
ابوطالب قزل سفلو اظهار داشت: بارشها سبب شد تا گیاهان زیر سطح جنگلها در فرمهای رویشی، بوتهای گراس (علفی) و سریع رشد داشته و با افزایش دما به کانونهای بحران تبدیل شوند.
آتش زدن پس ماندههای کشاورزی و سرایت آن به جنگلها، اصلی ترین دلیل آتش گرفته این عرصههای طبیعی ثبت جهانی شده است.
وجود بیش از ۴۵ هزار هکتار درختان سوزنی برگ و همجواری زمینهای کشاورزی به طول پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر با عرصههای منابع طبیعی گلستان و آماده سازی آنها برای کشت تابستانه از دیگر دلایل تهدید آتش در نیمه نخست سال جاری در استان به شمار میرود.
جنگلهای گلستان بخشی از جنگلهای ۴۰ میلیون ساله هیرکانی است که چندی قبل در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
هیرکان نام گرگان به زبان یونانی است، گفته میشود نام ورکان در کتیبههای به جا مانده از دوران هخامنشی نیز اشاره به جنگلهای هیرکانی داشته و اثباتی بر قدمت آن است.