سنندج - ایرنا - تاکنون ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی و استانی صرف احداث زیرساخت‌های ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه شده است.

سرپرست فرمانداری بانه شامگاه سه‌شنبه در شورای اداری این شهرستان اظهار داشت: عملیات اجرایی ایجاد زیرساخت های مرحله اول منطقه ویژه اقتصادی بانه به مساحت ۳۵ هکتار در حال انجام است و تا یک ماه دیگر به بهره برداری می‌رسد.

محمد امین زاده اضافه کرد: در منطقه ویژه اقتصادی بانه عملیات اجرایی فاضلاب کشی، آب، برق، گاز و مخابرات انجام شده و آسفالت محوطه و زیرسازی در حال انجام است که تا یک ماه دیگر تمام زیرساخت های آن تکمیل می‌شود.

وی افزود: در سال‌های گذشته اقتصاد بانه مبتنی بر مبادلات مرزی بود اما در ۲ سال گذشته با ایجاد تغییر و تحولات و تغییر سیاست های خارجی، اقتصاد و تجارت مرزی نیز تحت تاثیر این تحولات قرار گرفت.

سرپرست فرمانداری بانه گفت: مردم این شهرستان به واسطه هشت سال دفاع مقدس از تهدیدات و فرصت های مرز و در ۲۰ سال گذشته از مزایای مرز به خوبی بهره‌مند شدند به طوری که لقب نگین اقتصادی غرب کشور به نام بانه ثبت شد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای رسمی شدن مرز سیرانبند یادآور شد: با پیگیرهای انجام شده توسط استاندار کردستان و مسئولان کشوری در آینده نزدیک شاهد تحولاتی در این مرز خواهیم بود.

امین زاده در بخش دیگری از سخنانش به بازسازی جاده‌های منتهی به بانه اشاره کرد و افزود: اجرای طرح چهار خطه جاده سقز - بانه - سیرانبند که اعتبارات آن از محل ملی تامین می‌شود در ۲ بخش بانه - سقز و مسیر جاده بانه - بوئین در حال اجرا است.

امین زاده تاکید کرد: ادامه بازسازی ۲ کیلومتر باقی مانده از تعریض گردنه قرج‌دابان در مسیر بانه - مریوان نیز یکی از زخم های کهنه شهرستان است که امسال انجام می‌شود و پیمانکار این پروژه نیز تعیین شده است.

عملیات احداث طرح منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال ۹۴ در زمینی به مساحت ۸۵ هکتار در سه فاز در نزدیکی مرز سیرانبند بانه اجرایی شد.

الزامات پدافند غیر عامل در اجرای طرح‌ها رعایت شود

مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه در اجرای طرح‌ها تهدیدات شناسایی و الزامات پدافند غیر عامل رعایت شود، اظهار داشت: شناسایی و حفظ زیرساخت ها و سرمایه ها از وظایف ادارات در این تاکتیک است و انتظار می رود با انجام اقدامات پیشگیرانه مانع از ایجاد مشکلات شویم.

احمد محمدرضایی گفت: برای تکمیل حلقه دفاعی و امنیتی باید نقاط آسیب پذیر را شناسایی کنیم و مشکلات احتمالی را مد نظر قرار داده و آسیب پذیری را به حداقل برسانیم.

وی با بیان اینکه فضای سابیری بیشترین محل هدف دشمن است، اضافه کرد: روزانه بیش از هزاران بار کشور مورد حمله سایبری قرار می‌گیرد تا دشمن فرصتی برای حمله به تاسیسات و اطلاعات فضای سایبری کشور بدست بیاورد.

محمدرضایی افزود: بانه یک شهر حساس و در منطقه استراتژیک است و باید به مساله فضای سابیر توجه بیشتری شود و تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود که در این راستا بروز رسانی سایت‌ها، پرتال‌ها و سامانه‌های ادارات از ضروریات است.

سازمان پدافند غیر عامل از سال ۸۲ در کشور فعالیت خود را آغاز کرد.

شهرستان مرزی با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

۷۴۶۹ / ۳۰۳۴