سمنان-ایرنا- نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش عشایر در تولید دام و لبنیات، عاملی برای ایجاد تعادل در نرخ بازار شده است.

ابوالفضل حسن بیکی روز چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات عشایری شهرستان دامغان با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در فرمانداری دامغان، افزود: شرایط اقتصادی امروز سخت‌ترین وضعیت را برای عشایر رقم زده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بخش زیادی از علوفه از خارج از کشور وارد می‌شود که با توجه به افزایش قیمت دلار، هزینه ها را برای عشایر نیز افزایش داده، اما قیمت و فروش تولیدات آنها افزایش چشمگیری نداشته است.
حسن بیکی، به میزان اعتبار لازم برای توسعه و رفع مشکلات عشایر در دامغان اشاره کرد و گفت: عشایر دامغان برای رفع مشکلات خود به حداقل ۲۵ میلیارد ریال اعتبار نیازمند هستند.
نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروزه به علت خاکی بودن راه‌های عشایر دامغان، با وقوع بارندگی، پل ارتباطی عشایر با مسیرهای اصلی قطع می‌شود که برای رفع این مشکل، باید مشکلات راه و فرسودگی ماشین آلات مورد توجه قرار گیرد.

تولید سالانه ۱.۷ هزار تن گوشت توسط عشایر دامغان
فرماندار شهرستان دامغان نیز در این نشست گفت: بخش عمده گوشت و شیر دامغان توسط عشایر شهرستان تأمین می‌شود که در این راستا سالانه ۷۲۰ تن شیر و یک هزار و ۷۰۰ تن گوشت تولید می‌شود.
علی اصغر مجد اضافه کرد: در حال حاضر عشایر دامغان دارای ۲۴۰ هزار رأس دام سبک و سنگین هستند و سال گذشته ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در قالب طرح‌های مختلف به عشایر دامغان تخصیص یافت و هزینه شد.
وی با بیان اینکه سال ۹۷ به منظور تقویت عشایر شهرستان دامغان ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره در اختیار عشایر قرار گرفت، اظهار داشت: نصب ۱۱۳ صفحه خورشیدی، ۲۲۵ آبشخور، ۷۶ تانکر و نصب ۱۳ هزار و ۳۵۰ متر لوله پلی اتیلن، دیگر خدمات سال گذشته به عشایر دامغان بود.
وی، تامین علوفه و جو را یکی از مشکلات عشایر در دامغان دانست و گفت: عشایر منطقه روستای رشم و معلمان برای تهیه علوفه باید به شهر یا دیگر مناطق روستایی مراجعه کنند که با توجه به وضعیت اقتصادی ضعیف افراد در مناطق جنوبی دامغان، این امر به معضل بزرگی تبدیل شده است.
فرماندار دامغان تصریح کرد: بدهی‌های بانکی، تأمین جو و علوفه، کمبود آب و خشک شدن قنات‌ها، از مشکلات اصلی عشایر در شهرستان دامغان است که رفع این مشکلات نیازمند نگاه ویژه به این حوزه است.
کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران، در سفر یک روزه به شهرستان دامغان، در نشست بررسی مشکلات عشایری شهرستان دامغان در فرمانداری حاضر شد و از مناطق عشایری دامغان بازدید کرد.
شهرستان دامغان در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شرق مرکز استان سمنان قرار دارد و دارای بیش از ۹۴ هزار نفر جمعیت است.
۹۸۵۶/‏۶۱۰۳