گرگان - ایرنا - فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: کشف سلاح هفته گذشته به مقدار نسبتا زیاد در استان گلستان پایه و مبنای امنیتی نداشت هر چند احساس ناامنی ایجاد می کند.

سردار سرتیپ قاسم رضایی امروز چهارشنبه پس از مراسم تکریم و معارفه فرمانده مرزبانی گلستان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر میزان اشراف مرزبانان بر مرزهای این استان برای جلوگیری از ورود احتمالی اسلحه به منظور اقدام‌های خرابکارانه اظهار داشت: بیشتر سلاح‌های کشف شده شکاری بوده و از مرزهای غربی کشور وارد ایران شده و به گلستان انتقال یافت.

وی تاکید کرد: سلاح های کشف شده اخیر در استان گلستان برای بهره برداری شکار و استفاده شکارچیان بوده و ریشه امنیتی نداشت هرچند بالقوه می تواند امنیت پایدار را به خطر اندازد.

گفتنی است طی هفته جاری ۱۹۱ قبضه انواع اسلحه توسط سربازان گمنام اطلاعات در استان گلستان کشف شد که در بین آن مقادیر زیادی سلاح جنگی وجود داشت. 

سردار رضایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: البته حتی سلاح شکاری می‌تواند به ابزاری برای کشتن در درگیری‌ افراد یا قوم و قبیله‌ و مسائل دیگر استفاده شود که در آن صورت هم امنیت از جامعه سلب خواهد شد.

*** کشف ۲۲ تن مواد مخدر در شرق کشور

فرمانده مرزبانی ناجا همچنین به ترانزیت مواد مخدر اشاره کرد و گفت: مرزبانان انتظامی در شرق کشور طی سه ماهه نخست امسال ۲۲ تن مواد افیونی کشف و ضبط کردند که برخی از این کشفیات همراه با درگیری مسلحانه با سوداگران مرگ بوده است.

رضایی افزود: جدای از مرزهای شرقی؛ این روزها قاچاقچیان از مبادی غیرقانونی به صورت کیلویی اقدام به وارد کردن مواد مخدر می‌کنند و فقط در ۴۸ ساعت گذشته حدود ۱.۵ تن کشفیات داشتیم.

وی با بیان اینکه در بخش مقابله با کالای قاچاق نیز مکلف به انجام وظیفه و مأموریت‌های محوله هستیم، اضافه کرد: مقابله مرزبانان تنها مربوط به حوزه واردات کالای قاچاق نیست بلکه در زمینه خروج برخی کالاها مانند سوخت، احشام، صیفی و سبزیجات نیز دستور عمل‌های اجرایی داریم و در حوزه گمرکات کنترل و نظارت می شود.

*** نباید تردد غیرمجاز جایگزین کوله بری شود

فرمانده مرزبانی ناجا در ادامه با بیان اینکه کوله بری تعریف خاص خود را دارد و نباید با قاچاق کالا از کوه، گردنه و جاهای سخت گذر اشتباه گرفته شود، گفت: در برخی مرزهای شمال غرب کشور مشکل قاچاق مخل امنیت اقتصادی شده است اما برخی افراد مقابله با محموله‌های قاچاق را مبارزه با کوله بران تلقی می‌کنند.

رضایی افزود: افرادی که به صورت غیرقانونی تردد و تجاوز دارند و محموله‌هایی مانند مشروبات الکلی همراه خود دارند کوله بر نیستند، کوله بر تحت حمایت مرزبانی است و در یک زمان مشخص از مسیر معین کالای تعریف شده را جابجا می‌کند.

وی تاکید کرد: ملاک کار و برنامه‌های مرزبانی قانون است و اظهار نظرهای غیرکارشناسی از جمله در فضای مجازی مانع کار یا انجام وظیفه مرزبانان نمی شود.

*** منسوجات، لباس، لوازم خانگی و دارو بیشترین کشفیات کالای قاچاق

فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه نوع کالاهای قاچاق متفاوت شده است، گفت: امروز بیشترین کشفیات مربوط به منسوجات، لباس، لوازم خانگی و دارو است و اخیراً در حوزه ارزی هم کشفیات داشتیم و بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد به علت ناآگاهی نسبت به قانون اقدام به حمل ارز زیاد می‌کنند.

*** همکاری پاکستان و ترکیه برای انسداد مرزی

سردار رضایی با بیان اینکه انسداد مرزهای جنوب شرق کشور از یک دهه گذشته آغاز شد، بیان کرد: دولت پاکستان در این حوزه همکاری خوبی داشت و در شمال غرب ایران هم که بیشترین تردد مرزی از این حوزه است، با ترکیه توافق و اقداماتی انجام شده و بخشی از انسداد مرزی هم اکنون در حال انجام است.

وی ادامه داد: در سال‌های نخست انسداد مرزی اعتبارات خوبی تخصیص یافت اما در ادامه و با کاهش اعتبار طرح‌ها مقداری دچار عقب ماندگی شد و در همین رابطه از سال گذشته با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و حمایت دولت و حوزه ریاست جمهوری طرحی در سطوح مختلف مطرح شده که در حال پیگیری هستیم و تا زمان به نتیجه نرسیدن جزئیات آن بیان نخواهد شد.

فرمانده مرزبانی با بیان اینکه امسال توجه بیشتری به جنوب شرق و جنوب برای مبارزه با قاچاق و امنیت مرزها شد، گفت: تاکنون هفت فروند شناور نیمه سنگین وارد آب‌های جنوب شده و ۹ فروند دیگر هم تا پایان سال به آن اضافه می‌شود و البته در دریای شمال هم شناورهای جدید بکارگیری خواهند شد.

رضایی به تعامل و مراودات با کشورهای همسایه در شرق، غرب، شمال و حتی برخی کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره کرد و اظهار داشت: پارسال تنها با کشور ترکیه ۶۵ جلسه مرزی برگزار شد.