تهران- ایرنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: با نگاه ویژه نمایندگان مجلس در برنامه ششم توسعه از محل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۲۷ صدم درصد برای ترویج و تقویت ورزش همگانی اختصاص داده شده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، «طیبه سیاوشی» درآئین افتتاحیه چهارمین المپیاد ورزش‌های همگانی دانشجویان دختر دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، افزود: این بودجه معادل کل بودجه وزارت ورزش و جوانان است که همه ساله در اختیار نهادهای مختلف برای ترویج ورزش همگانی قرار می گیرد.

وی با اشاره به پیگیری‌های نمایندگان مجلس برای اختصاص بودجه مناسب در راستای ترویج ورزش‌های همگانی اظهار داشت: برگزاری چنین برنامه‌هایی در نتیجه تلاش‌هایی است که به منظور قانون‌گذاری و تصویب بودجه در مجلس در سال‌های گذشته در حوزه ورزش همگانی صورت گرفته است.

این نماینده مجلس با تاکید بر این نکته که ورزش همگانی منجر به افزایش نشاط عمیق و پایدار در جامعه می‌شود و جلوی آسیب‌ها را می گیرد، ادامه داد: با توجه به این اهمیت، تقویت ورزش‌های همگانی و ترویج آن در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد.

وی ادامه داد: در راستای این مصوبه، مجلس تلاش کرده تا ترویج ورزش همگانی را هدف برنامه‌ها و اقدامات خود قرار دهد چرا که این امر برای پیشگیری از بیماری‌ها و نشاط در جامعه و به ویژه برای زنان ضروری است. اگر می خواهیم هزینه‌های خود را در حوزه پزشکی و دارو را کاهش دهیم چاره‌ای جز رجوع به ورزش همگانی نداریم.

وزارت علوم ورزش دانشجویی را تقویت کند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبلغی که در برنامه ششم توسعه تصویب شده معادل کل بودجه وزارت ورزش است، تصریح کرد: این بودجه در اختیار نهادهای مختلف مثل وزارت علوم قرار می گیرد تا ورزش همگانی را ترویج کنند. وزارت علوم با توجه به این بودجه، وظیفه دارد ورزش دانشجویی را تقویت کند. سایر نهادهایی هم که از این بودجه استفاده می کنند باید در حوزه خود در مسیر تقویت ورزش همگانی حرکت کنند.

وی اظهار امیدواری کرد در پایان برنامه ششم توسعه هم به این امر مهم و سلامت جامعه توجه شود و بودجه مناسب برای ورزش همگانی تصویب شود. تا فعالیت نهادهای مختلف در این زمینه ادامه پیدا کند.

سیاوشی به بحث نظارت بر حوزه ورزش همگانی هم اشاره کرد و گفت: در بازدیدهایی که از مراکز دانشجویی داشتیم از امکانات ورزشی هم بازدید به عمل آورده ایم و نظارت می‌کنیم تا امکانات ورزشی دانشگاه‌ها در سطح مطلوبی قرار بگیرد و اگر کمبودهایی وجود دارد برای رفع آن کمبودها حرکت کنیم.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: امید است امسال با وجود همه تنگناهای مالی دولت، بودجه ورزش همگانی از محل مالیات بر ارزش افزوده به صورت کامل تخصیص پیدا کند.


 

۱۵۰۰ دانشجو در المپیاد ورزشی دانشجویان دختر شرکت کرده‌اند
 

«مهناز ملانظری» رئیس دانشگاه الزهرا (س) نیز در این آئین با بیان اینکه از دو سال پیش تصمیم گرفته شد که برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان دختر برعهده دانشگاه الزهرا (س) قرار بگیرد، گفت: شاهد افزایش ۲.۵ برابری مشارکت دانشجویان در این المپیاد هستیم.

وی ادامه داد: در سال ۹۶ که این المپیاد در دانشگاه تهران برگزار شد، ۸۰۰ نفر از دانشجویان شرکت کرده بودند و اکنون در چهارمین دوره حدود هزار و ۵۰۰ نفر با یکدیگر به رقابت می پردازند.

وی با بیان اینکه رقابت ورزشی دانشجویان دختر سراسر کشور تا ۳۱ تیرماه ادامه دارد، به ضرورت توجه به ورزش همگانی اشاره و اظهار کرد: توجه به ورزش همگانی و گسترش آن برای تمام مردم و به ویژه بانوان مهم و ضروری است. چرا که بانوان نسل‌های فعلی و آینده این کشور را تربیت می کنند و از طرف دیگر نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند.

ملانظری با بیان اینکه برای تحقق «توسعه پایدار» ترویج ورزش ضروری است، یادآورشد: توسعه پایدار محقق نخواهد شد مگر با توجه به ورزش که توانمندی جسم و روح را در پی دارد. بنابراین همه نهادها و مسئولان، ورزش را باید در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند و نگاه تفریحی به آن نداشته باشند.

وی با بیان اینکه ترویج ورزش همگانی برای رسیدن به جامعه پویا و بالنده ضروری است، تصریح کرد: اهمیت ورزش همگانی کمتر از ورزش قهرمانی نیست و ترویج همگانی ورزش می‌تواند سلامت همگانی را تضمین کند.

رئیس دانشگاه الزهرا (س) سپس به شعار این دوره از المپیاد ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه‌های سراسر کشور اشاره کرد و گفت: شعار این دوره «ورزش، جوانان و نشاط اجتماعی» است. ما به این شعار باور داریم و معتقدیم افزایش توانمندی جامعه در گرو ترویج ورزش همگانی است.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: افزایش نشاط در جامعه و بین جوانان در نتیجه گسترش ورزش است و در این زمینه دانشگاه‌ها باید تلاش کنند.

ملانظری خاطرنشان کرد: در شرایطی که به دلیل مشکلات اقتصادی و برخی مسائل عاطفی و فردی دانشجویان ما دچار ناامیدی و یاس هستند ورزش می‌تواند راهگشا باشد. بنابراین دانشگاه ها باید در این زمینه به لحاظ امکانات و توجه به ورزش دانشجویی خود را تقویت کنند./‏