«فریده شجاعی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نخستین قدمی که به عنوان نایب رییس فدراسیون فوتبال برداشتم، جلب رضایت باشگاهها برای تیمداری از فوتبال زنان بود. بنابراین نزد مدیران عامل باشگاههای استقلال، پرسپولیس و سپاهان رفتم و حتی در مجمع فدراسیون این موضوع را مطرح کردم.
وی افزود: در جلسهای که با مدیران عامل این باشگاهها داشتم موفق نشدم که نظر آنها را برای تیمداری در فوتبال زنان جلب کنم و دلیل آن را نمیدانم.
نایب رییس اسبق فدراسیون فوتبال بیان کرد: اگر فدراسیون فوتبال باشگاهها را برای تیمداری تحت فشار بگذارد و به عنوان قانون در اساسنامه این موضوع را قید کند، شاهد تیمداری باشگاهها خواهیم بود. اگر این باشگاه ها به تیمداری میپرداختند، فوتبال زنان از ۱۰ سال پبش تاکنون رشد روز افزونی داشت.
وی بیان کرد: تا زمانی که باشگاهها ملزم به تیمداری زنان نشوند، شاهد پیشرفت فوتبال در این بخش نخواهیم بود. فدراسیون باید در زمینه تیمداری زنان جدی باشد و به آن اهمیت بدهد. در حال حاضر به عنوان نایب رییس فدراسیون بسکتبال برای تیمداری زنان نزد مدیران استقلال و پرسپولیس رفتم. گرچه قول تیمداری گرفتم اما آنها در ابتدای سخنان خود گفتند که ما بدهکاریم و پس از تسویه حساب، تیمداری خواهیم کرد. اما این قول قطعی نخواهد بود، زیرا معلوم نیست که این باشگاهها چه زمانی بدهی خود را پرداخت خواهند کرد.
شجاعی عنوان کرد: زمانی که در فدراسیون فوتبال بودم، با وجود مشکلات بسیار، تمام تلاشم را برای گرفتن حق زنان به کار گرفتم. اما در هر کشوری که به جایگاه فوتبال زنان ورود کردم، شاهد تبعیضهای جنسیتی میان زنان و مردان بودم.
وی افزود: به عنوان نمونه با مسوول فوتبال زنان ژاپن در این زمینه صحبت کردم. آنها یکسال در مسابقات جام جهانی فوتبال زنان موفق به پیروزی تیم آمریکا و کسب مقام قهرمانی شدند. تیم مردان ژاپن نیز در همان سال، چهارم آسیا را بدست آورد. وقتی این تیمها به کشور خود بازگشتند، استقبالی که از جایگاه چهارم مردان ژاپن در آسیا شد، از قهرمانی زنان در جام جهانی نشد. همچنین جوایزی که به آنها دادند قابل قیاس با جایزههای زنان نبود.
نایب رییس اسبق فدراسیون فوتبال یادآور شد: ویترین ورزش در بسیاری از کشورها اول به مردان اختصاص داده میشود. گرچه ایران جای خود را دارد و برخی از محدودیتها مزید بر علت افزایش این تبعیض جنسیتی خواهد شد. باید همه تلاش جامعه فوتبال زنان بر احقاق حق خود باشد. این امر بسیاردشوار خواهد بود اما نگاه مسئولان ما به این قضیه مثبت شده است. به تدریج شاهد حاکم شدن نگاه برابری جنسیتی در جامعه هستیم.