تهران- ایرنا- ۲ هزار و ۶۸۶ پایان نامه، رساله کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه در سال‌های ۶۲ تا ۹۶ به ثبت رسیده است که بیانگر ۳۴ سال تلاش دانشگاهیان در این عرصه است.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار دانشگاه و آموزش، این آمار که توسط پایگاه اطلاعات علمی ایران وابسته به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) به ثبت رسیده است نشان می دهد که دغدغه ارتباط دانشگاه با صنعت در دل آموزش عالی رسوخ کرده است، دغدغه‌ای که استادان در تمامی گروه‌های آموزشی و دانشگاه‌ها به آن واقف هستند.
موضوع ارتباط با صنعت در سال های اخیر زیر ذره‌بین تحلیل‌گران و منتقدان کشورمان در عرصه های علمی، اقتصادی و حتی سیاسی قرار گرفته است که گاه برای پیکان نقدها دانشگاه را نشانه می گیرند و گاهی هم صنعت تمایلی به ارتباط با دانشگاه ندارد.
اما آنچه به دانشگاه و دانشجو مربوط می شود در دل انعقاد میلیاردها تومان پروژه با بخش صنعت و البته دفاع از پایان نامه ها و رساله های کارشناسی ارشد و دکتری، نهفته شده است.
در ادامه به آماری در موضوعات پایان نامه ها و رساله های این دو مقطع تحصیلی می پردازیم. آماری که نشان‌دهنده میزان توجه و اهمیت دانشجویان به موضوع ارتباط با صنعت است.


تعداد پایان‌نامه‌های ارتباط با صنعت
تا سال ۹۶ تعداد دو هزار و ۶۸۶ پایان نامه، رساله و پروپوزال با موضوع ارتباط با صنعت در ایرانداک (پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران) به ثبت رسیده است. در این زمینه آماری جالب توجه به دست آمد که در ادامه به آن اشاره می شود.
از تعداد دو هزار و ۶۸۶ اثر مرتبط با موضوع ارتباط با صنعت، دو هزار و ۳۷۰ مورد در قالب پایان نامه و رساله کارشناسی ارشد و دکتری و ۳۱۶ پروپوزال ثبت شده است.


آمارها به تفکیک مقاطع
در مقطع کارشناسی ارشد دو هزار و ۵۰۲ پایان نامه، در دکتری تخصصی ۱۴۰ پایان نامه، در دکتری حرفه ای ۲۹ پایان نامه، در دکتری ۱۴ پایان نامه و یک مورد هم پایان نامه مقطع نامشخص درج شده است.


تعداد پایان‌نامه‌های ارتباط با صنعت به تفکیک سال
بر اساس سال هایی که پایان نامه هایی با این موضوع در ایرانداک ثبت شده است، در سال ۶۲ تعداد ۱۴ پایان نامه، در سال ۷۴ تعداد ۲۰ پایان نامه، در سال ۷۵ تعداد ۱۶ پایان نامه، در ۷۶ تعداد ۲۸ پایان نامه، در سال ۷۷ تعداد ۲۹ پایان نامه، در سال ۷۸ تعداد ۱۴ پایان نامه، در سال ۷۹ تعداد ۱۴ پایان نامه، در سال ۸۰ تعداد ۲۴ پایان نامه، در سال ۸۲ تعداد ۱۲ پایان نامه، در سال ۸۵ تعداد ۱۱ پایان نامه، در سال ۸۷ تعداد ۲۴ پایان نامه، در سال ۸۸ تعداد ۹۵ پایان نامه، در سال ۸۹ تعداد ۱۳۹ پایان نامه، در سال ۹۰ تعداد ۲۴۲ پایان نامه، در سال ۹۱ تعداد ۲۳۸ پایان نامه، در سال ۹۲ تعداد ۲۹۳ پایان نامه، در سال ۹۳ تعداد ۳۳۰ پایان نامه، در سال ۹۴ تعداد ۳۵۶ پایان نامه، در سال ۹۵ تعداد ۴۳۶ پایان نامه و در سال ۹۶ تعداد ۲۶۲ پایان نامه با این موضوع دفاع شده است که بیانگر افزایش توجه نسبت به پایان نامه های مرتبط با صنعت است.

نکته جالب توجه اینجاست که در سال ۶۲ و با توجه به دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق، پایان نامه هایی در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه و محورهای مرتبط با این مسئله به نگارش درآمده است و دانشجویان کارشناسی ارشد نسبت به دانشجویان دکتری، بیشترین پایان نامه را در این زمینه ارائه داده اند.


دانشگاه‌های پر پایان‌نامه در ارتباط با صنعت
بر اساس آمار دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد استان تهران دانشگاه پیام نور و دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربیت مدرس بیشترین تعداد پایان نامه را در حوزه ارتباط با صنعت از آن خود کرده اند.