بر اساس پژوهشی که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) انجام داده و یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری ایرنا قرار گرفته است، در بازه زمانی سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۹۷ کلیدواژههایی مانند سیل، سیلاب، رواناب و تندآب در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) وجود دارد.
برخی از واژهها در پارساهای (پایان نامه و رساله) در پیوند با سیل بیشتر آمدهاند. پس از واژههای جستوجو شده رواناب، سیل، و سیلاب همچنین واژههای نشانگر جا و گستره جغرافیایی مانند حوضه آبریز، حوضه آبخیز، حوزه آبخیز، و حوضه؛ واژههایی مانند تغییرات اقلیمی، سامانه اطلاعات جغرافیایی، مدل بارش رواناب، شبیهسازی، رسوب، SWAT، کاربری اراضی، HEC-HMS، شبکه عصبی مصنوعی، فرسایش، بارش، HEC-RAS، بهینهسازی، پهنهبندی، مدلسازی، AHP، دبی، شکست سد و سنجش از دور موضوع سیل را در کلیدواژههای پارساها بیشتر همراهی کردهاند.
از سه هزار و ۱۰ پایان نامه که توسط دانشجویان ۱۳۵ دانشگاه در گنج شناسایی شده، سال ۱۳۹۶ بیشترین شمار پارسا را دربرداشته و ۴۱۸ پایان پارسا ثبت شده است.
سال آغازین مدارک ثبت شده در سامانه به ۱۳۵۶ با یک مدرک بازمیگردد. این شمار از سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۶ میانگین نزدیک به ۲۸ مدرک در هر سال بوده است، ولی از سال ۱۳۸۷ رشد بالایی را در هر سال نشان میدهد.
از این تعداد، ۲۶۵ پیشنهاده (پروپوزال) و دو هزار و ۷۴۵ پایاننامه و رساله در سه مقطع کارشناسی ارشد (دو هزار و ۷۴۱)، دکتری حرفهای (یک) و دکتری تخصصی (۲۶۸) نوشته شده است.
گروه رشتههای مهندسی عمران (۷۸۳)، منابع طبیعی (۷۴۵)، علوم و مهندسی آب (۶۵۳)، علوم جغرافیایی (۴۶۵)، خاکشناسی (۱۰۱)، علوم زمین (۷۷)، و شهرسازی (۱۹) پُرکارترینها در این زمینه هستند.
پژوهشهای انجام شده در زمینه سیل در سرتاسر کشور گسترده شدهاند. در این میان، سهم دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی استانهای تهران، آذربایجان شرقی، مازندران، اصفهان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گلستان، و خوزستان از دیگران بیشتر است.
همچنین دانشگاه های تبریز، تربیت مدرس، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، شهید چمران اهواز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، یزد، زابل و ارومیه پُرکارترین دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی کشور در این زمینه بوده اند.
ایرانداک گزارشِ دستاورد پارساها را در دستور کار گذاشته و پژوهشهای انجام شده و پیشنهادهها را در زمینه موضوعهای روز و چالشهای کشور اطلاعرسانی میکند.
سیاستگذاران و کشورداران میتوانند یافتههای این پژوهشها را ببینند و بهکار بندند تا چرخه همافزایی عمل و علم، کنش و پژوهش، و تصمیم و تفکر به گردش درآید و سرمایههای کشور بارور و بهرهور شوند.
تهران- ایرنا- دانشجویان در بازه زمانی ۴۱ ساله، سه هزار و ۱۰ پایان نامه و رساله مرتبط با موضوع سیل نوشته و دفاع کردهاند.
اخبار مرتبط
-
ایرانداک؛ حکایت ۵۰ ساله پایاننامهها
تهران- ایرنا- شاید نام ایراندک را زیاد شنیده باشید، مرکزی که پایاننامهها را نگهداری میکنند…
-
محیطزیست شهری؛ موضوع بیش از ۲ هزار پایاننامه
تهران- ایرنا- ۲۳ سال پایاننامهنویسی دانشجویان در زمینه محیط زیست شهری حکایت از آن دارد که…
-
حدود ۳ هزار اثر با محوریت صنعت؛ نتیجه ۳۴ سال پایاننامهنویسی
تهران- ایرنا- ۲ هزار و ۶۸۶ پایان نامه، رساله کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه…
-
پایان نامه دانش آموختگان خارج از کشور همانندجویی میشود
تهران - ایرنا - اداره کل دانش آموختگان اعلام کرد که پایان نامه دانش آموختگان خارج از کشور قبل…
-
۸۷۲ پایان نامه در طول ۳۵ سال به تحریم پرداخته اند
تهران – ایرنا – در فاصله سال های ۶۲ تا ۹۷ تعداد ۸۷۲ مدرک (پایان نامه، رساله و پروپوزال) از…
نظر شما