بغداد – ایرنا – کارشناسان امنیتی متهم اول حمله به پایگاه نیروهای الحشدالشعبی در جنوب کرکوک در بامداد جمعه گذشته را رژیم صهیونیستی معرفی کرده اند و گفته می‌شود همانند حمله ۲۸ خرداد ۹۷ ، نیروهای آمریکایی در این حمله نیز نقش پشتیبانی و اطلاعاتی را ایفا کرده اند.

هرچند کمیته حقیقت یابی که نخست وزیر عراق برای شناسایی عامل حمله به پایگاه نیروهای الحشدالشعبی تشکیل داده، هنوز گزارشی از بررسی‌های اولیه خود ارائه نکرده اما کارشناسان امنیتی، شکل حمله را مشابه حمله سابق رژیم صهیونیستی علیه نیروهای الحشد الشعبی در ۲۸ خردادماه سال گذشته می‌دانند که در آن حمله نیز نیروهای آمریکایی نقش پشتیبانی و اطلاعاتی داشتند.

طبق اعلام فرماندهی ستاد مشترک عراق، یک پهباد ناشناس بامداد دیروز جمعه (۲۸ تیرماه) پایگاه «الشهدا» در شهرستان «آمرلی» از توابع استان صلاح الدین در جنوب کرکوک را هدف قرار داده که براثر آن دو نیروی الحشد الشعبی زخمی شدند.

رسانه‌های عراق، تصاویر ویدئویی از حمله را پخش کرده اند که در آن شعله‌های آتش در داخل پایگاه زبانه کشیده و دود سیاهی محوطه را فرا می‌گیرد.

در این راستا خبرگزاری «المسله» عراق به نقل از سایت «ELINT NEWS» انگلیس آورده است که حمله‌ای که به نیروهای الحشد الشعبی شده است عامل آن نیروی هوایی رژیم صهیونیستی است.

این سایت انگلیسی که به نوشته المسله متخصص در امور نظامی است نوشته است که از نوع حمله بر می‌آید که عامل حمله، هواپیماهای رژیم صهیونیستی هستند.

برخی از رسانه‌های عراق نیز توئیت هایی از کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی را منتشر کرده که برخلاف گزارش اولیه فرماندهی ستاد مشترک عراق که گفته بود با پهباد حمله به پایگاه صورت گرفته است، ادعا کرده اند که رژیم صهیونیستی با جنگنده‌های اف ۳۵ این پایگاه را هدف قرار داده است.

تاکنون آمریکا هرگونه مسؤولیت مستقیم خود را نسبت به حمله صورت گرفته، نفی کرده است اما گزارش کارشناسان و رسانه‌های عراق حاکیست که نیروهای آمریکایی موجود در شمال عراق در این حمله نقش مستقیم نداشته اند اما همانند حمله ۲۸ خرداد سال گذشته نقش پشتییانی و اطلاعاتی داشته اند.

در جریان حمله به پایگاه نیروهای الحشد الشعبی در نزدیکی مرزهای عراق با سوریه در اواخر خرداد ۹۷ دستکم ۲۲ نیروی الحشد الشعبی کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند که اغلب از نیروهای گروه مقاومت اسلامی «کتائب حزب الله عراق» بودند.

گزارش‌ها حاکیست که پایگاهی که دیروز جمعه در آمرلی مورد هدف قرار گرفته نیز نیروهای کتائب حزب الله در آن مستقر هستند امری که نشان می‌دهد احتمالاً هدف از این حمله نیز این گروه مقاومت عراق بوده است.

تلویزیون «العهد» ارگان خبری گروه عصائب اهل الحق (شیخ قیس الخزعلی) امروز شنبه در گزارشی پیرامون این حمله، گفته است که احتمالاً هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی از یکی از پایگاه‌های آمریکایی در اقلیم کردستان عراق به پرواز درآمده اند.

این شبکه خبری اضافه کرده است که آمریکایی‌ها دارای پایگاه‌های نظامی متعددی در شمال عراق هستند و انتظار می‌رود که پهباد اسرائیلی از یکی از پایگاه‌های آمریکا در منطقه کردستان عراق به پرواز درآمده و این پایگاه الحشد الشعبی را هدف قرار داده است.

همزمان «حسن الشمری» مشاور سابق «حیدر العبادی» نخست وزیر سابق عراق این فرضیه را تأیید کرده و در توئیتی در صفحه شخصی خود نوشته است که «فرضیه اینکه رژیم صهیونیستی پایگاه الحشد الشعبی را هدف قرار داد درحال حاضر قوی‌ترین فرضیه است.»

وی اضافه کرده است که مسؤولین رژیم صهیونیستی پیش تر تهدید کرده بودند که نیروهای الحشد الشعبی را هدف قرار می‌دهند.

اما «هشام الهاشمی» کارشناس برجسته امنیتی عراق جزئیات بیشتری از حمله را ارائه کرده و در نهایت نتیجه گرفته است که شکل حمله شبیه حملات رژیم صهیونیستی است.

وی در صفحه شخصی خود نوشته است که انفجارهایی که در پایگاه اتفاق افتاد بزرگ‌تر از حملات پهبادی گروه تروریستی داعش است که تنها قادر به حمل بمب‌هایی با وزن کمتر از ۵۰۰ گرم هستند.

به گفته وی، بیشترین انگشت اتهام به سمت پهبادهای اسرائیلی یا گلوله‌های کاتیوشای داعش یا دیگر دشمنان الحشد الشعبی (شاخه الحشد ترکمانی) است.

برخی رسانه‌های وابسته به سعودی‌ها در همان ابتدای حمله مدعی شدند که در این پایگاه مشاوران نظامی ایرانی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مستقر هستند اما این ادعاها در همان ساعات اولیه تکذیب شد.

سخنگوی الحشد الشعبی در محور شمال عراق با تکذیب حضور نیروهای سپاه یا مشاور نظامی ایران در این پایگاه گفته است: مقری که مورد حمله قرار گرفته یک مقر اداری و پشتیبانی وابسته به الحشد الشعبی است.

«علی الحسینی» اضافه کرده است که هنوز الحشد الشعبی از اتهام زنی تا روشن شدن روند تحقیق و تفحص در حادثه، خودداری می‌کند.

برخی کارشناسان در عراق نیز حمله دیروز جمعه را مبتنی بر اطلاعات امنیتی دانستند که فرمانده عملیات الانبار در اختیار سازمان سیا گذاشته بود تا متعاقباً آمریکا این اطلاعات را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهد.

فرمانده عملیات امنیت الانبار در حال حاضر برای دومین هفته پیاپی، تحت تحقیق و بازجویی در عراق است و تاکنون دولت عراق از ارائه هرگونه اطلاعات از روند تحقیقات با سپهبد ستاد «محمود الفلاحی» در خصوص پرونده جاسوسی برای سازمان سیا خودداری کرده است.

در مکالمه تلفنی که بین سپهبد ستاد الفلاحی و عنصر سازمان سیا انجام شد و گروه مقاومت کتائب حزب الله عراق در ۱۴ تیرماه گذشته در افشای آن نقش اساسی را ایفا کرده بود، فرمانده عملیات الانبار اطلاعات مربوط به استقرار نیروهای الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی عراق را در اختیار آمریکایی‌ها قرار داد.

عنصر سازمان سیا در همین مکالمه تلفنی به فرمانده عملیات الانبار می‌گوید که این اطلاعات امنیتی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند، تا متعاقباً هواپیماهای صهیونیست‌ها بواسطه این اطلاعات امنیتی، نیروهای الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی عراق را هدف قرار دهند.

برخی از نمایندگان پارلمان عراق امروز در کنفرانس‌های خبری خواهان اعلام نتائج اولیه تحقیقات با فرمانده عملیات الانبار شده و گفتند که پرونده جاسوسی فرمانده الانبار، پرونده خطرناکی است و امنیت عموم عراق و نیروهای مسلح را در معرض تهدید قرار داده است.

به رغم اتهاماتی که علیه رژیم صهیونیستی داده شده، اما این رژیم تاکنون از ارائه هرگونه توضیح درباره اتهامات عنوان شده، خودداری کرده است.