پرونده جاسوسی سپهبد ستاد «محمود الفلاحی» فرمانده عملیات امنیت استان الانبار برای سازمان جاسوسی CIA آمریکا و قضیه انفجار در یکی از مقرهای نیروهای الحشد الشعبی در شمال عراق که رژیم صهیونیستی متهم به انجام آن شد، بعد از انجام تحقیقات صورت گرفته آشکار شده که هیچیک از این اتهامات صحت نداشته است.
نخست وزیر عراق در گفت وگو با تعدادی از رسانههای عراق که امروز سه شنبه در سایت رسمی نخست وزیری عراق منتشر شده گفته است که تحقیقات، مسئله جاسوسی سپهبد ستاد الفلاحی را برای سازمان سیا آمریکا به اثبات نرساند و او از این اتهام تبرئه شده است.
«عادل عبدالمهدی» اضافه کرده است که وزیر دفاع عراق تدابیر لازم برای انتقال سپهبد الفلاحی از فرماندهی عملیات الانبار به جای دیگری را اتخاذ کرده است.
وی همچنین اضافه کرده است که تحقیقات درباره هدف گیری مقر نیروهای الحشد الشعبی در شمال عراق توسط عامل خارجی صحت ندارد و انفجار ناشی از انفجار سوخت جامد در انبار این پایگاه بوده است.
مکالمه صوتی از تماس سپهبد ستاد الفلاحی با یک عنصر سازمان سیا آمریکا در ۱۴ تیرماه گذشته در سطح رسانههای عراق منتشر شد که به موجب آن فرمانده عملیات الانبار اطلاعات تفصیلی از مواضع نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی در اختیار آمریکاییها قرار میدهد.
در این مکالمه صوتی عنصر سازمان سیا که بعد از چند روز رسانههای عراق، هویت او را آشکار کردند، میگوید که اطلاعات در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میگیرد تا مواضع نیروهای عراقی متعاقباً بمباران شود.
متعاقب انتشار این نوار صوتی، حادثه انفجار در مقر «الشهدا» الحشد الشعبی در منطقه «آمرلی» در جنوب کرکوک در ۲۸ تیرماه (جمعه گذشته) اتفاق افتاد که براثر آن دو نیروی الحشد الشعبی زخمی شدند و برخی کارشناسان امنیتی در عراق آن را مرتبط با مکالمه صوتی بین فرمانده عملیات الانبار با سازمان سیا دانستند.
تعدادی از کارشناسان امنیتی عراقی گفتند که انفجار در این مقر الحشد الشعبی ناشی از حمله موشکی با پهپادهای رژیم صهیونیستی بوده و حتی برخی از کارشناسان امنیتی اسرائیلی در توئیت هایی همین ادعا را مطرح کردند.
در مقابل فرماندهی الحشد الشعبی از اتهام زنی به طرف خاصی خودداری کرد و گفت که منتظر نتائج تحقیقات درباره این حادثه میماند.
نخست وزیر عراق در هردو این حوادث دستور تشکیل کمیتههای حقیقت یاب داد و این کمیتهها توانستند طی مدت کوتاهی، تحقیقات را به انجام رسانده و نتائج را اعلام کنند که این سرعت عمل کمیتههای حقیقت یاب در این کشور در طول سالهای گذشته کم سابقه بوده است.
با اعلام نتائج تحقیقات در این دو پرونده جنجالی، عملاً این دو پرونده مختومه و پایان آنها اعلام شده است.
دولت عراق تاکنون در خصوص تدابیر احتمالی که ممکن است علیه اتهام زنندگان به فرمانده عملیات الانبار اتخاذ کند، توضیحی نداده و هنوز هیچ اظهار نظری از طرف سپهبد ستاد الفلاحی نیز در این خصوص منتشر نشده است.
نظر شما