همدان- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: برای دهمین سال متوالی روستای هدف گردشگری «مانیزان» برای برگزاری جشنواره شیره پزی سنتی مهیا می شود.

ابراهیم جلیلی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه هر سال شاهد افزایش ورود مسافران و گردشگران به این جشنواره هستیم، تکمیل زیرساخت های گردشگری روستای هدف مانیزان یکی از مهمترین اهداف ما در حوزه گردشگری است.

وی افزود: امسال از محل اعتبارات شاخص توسعه، استانی و ملی اعتباری حدود هفت میلیارد ریال برای ادامه و تکمیل فرآیند تکمیل زیرساخت های گردشگری روستای مانیزان به پیمانکار واگذار و درحال اجرا است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: در حال حاضر آسفالت قسمتی از معابر روستای مانیزان حدود ۱۶۰۰ متر مربع شامل زیرسازی، آب پاشی، تسطیح و کوبیدن بستر به شرکت پیمانکاری فرش الوند واگذار شده و عملیات اجرایی درحال اجرا است.

جلیلی تکمیل جایگاه جشنواره شیره پزی و کف سازی معابر همچون تسطیح و ریگلاژ، حمل و تخلیه، تسطیح، بتن ریزی و سنگ فرش با سنگ ورقه ای ورکانه و کیوبیک گرانیت ۱۰ در ۱۰ و سنگ فرش «دینگله کهریز» جایگاه را از دیگر اقدامات برشمرد که به شرکت پیمانکار واگذار شده است.

وی گفت: سال گذشته اقداماتی همچون ساماندهی حدود ۳۵۰۰ متر مربع از معابر، مرحله نخست جایگاه جشنواره شیره پزی مانیزان، آب رسانی به قلعه مانیزان پس از گذشت ۳۵ سال و ساخت سرویس بهداشتی از محل اعتبارات گردشگری به مبلغ ۶ میلیارد ریال را انجام دادیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر افزود: مانیزان در محور گردشگری دره جوزان قرار گرفته است و این محور از نظر ثبت جهانی نظام تولید انگور دره جوزان، منطقه نمونه گردشگری لشگردَر و برگزاری جشنواره شیره پزی دارای اهمیت ویژه ای در حوزه گردشگری است.

جلیلی با اشاره به اهمیت جهانی شدن انگور ملایر و ورود بی شمار گردشگران و مسافران به این شهرستان، تکمیل زیرساخت های گردشگری روستای هدف گردشگری «مانیزان» را از اولویت های کاری سازمان میراث فرهنگی و جز سند راهبردی توسعه این شهرستان عنوان کرد.

وی همچنین گردشگری و توسعه زیرساخت های آن را یک امر فرا جانبی دانست و گفت: میراث فرهنگی به تنهایی متولی آن نیست و تمامی دستگاه های اجرایی و نهادهای مرتبط باید برای توسعه این امر به ما کمک کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر زیرساخت های توسعه را شامل راه آهن، بزرگراه ها، فضاهای اقامتی، فضای سبز و سایر شاخص ها دانست که شهرستان ملایر در بسیاری از موارد از وضعیت قابل قبولی برخوردار است.

جلیلی وجود ظرفیت شبکه ریلی، دو بانده بودن محورهای ارتباطی، سرانه فضای سبز عالی، ایجاد پارک ها و بوستان ها، مجموعه های تفریحی و توریستی بام ملایر و مینی وُرد و دیگر جاذبه های طبیعی، تاریخی و دست ساز را از جمله ظرفیت های گردشگری این شهرستان برشمرد و تاکید کرد: در این زمینه باید برای توسعه بیشتر فضاهای اقامتی و رفاهی شهرستان گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: اداره میراث فرهنگی ملایر آمادگی کامل برای پیگیری و صدور مجوز های مورد نیاز در این زمینه را دارد و بخش خصوصی به ویژه سرمایه گذاران و نمایشگاه داران حوزه مبل و منبت می توانند پا به این عرصه گذاشته و در این حوزه سرمایه گذاری کنند، مسئولان نیز یاریگر سرمایه گذاران است.

به گزارش ایرنا، مانیزان با قرار گرفتن در منطقه دره جوزان ملایر، یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان ملایر است که برگزاری آیین شیره پزی آن در سال ۱۳۹۰ ثبت ملی شد.

امسال نیز همزمان با هفته گردشگری بین پنجم تا دوازدهم مهر دهمین آئین جشنواره شیره پزی سنتی ملایر در روستای «مانیزان» به مدت یک روز برگزار می شود.

۷۵۲۸/‏۲۰۸۷