سه مورد از ۱۲ مورد ارتقای سطح مناطق چهار گانه که در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست به ریاست دکتر حسن روحانی رئیس جمهور مصوب شد مربوط به استان کردستان است.
منطقه چلچمه و سارال در شهرستان دیواندره با مساحتی در حدود ۹۰ هزار هکتار از منطقه آزاد در این جلسه به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت، این محدوده علاوه بر غنای طبیعی و پوشش گیاهی از زیستگاههای مهم خرس قهوهای به شمار میرود و مکان مناسبی برای تورهای علمی و تحقیقاتی است.
منطقه کانی برد در شهرستان بانه هم با مساحت ۶۸ هکتار و غار کُنه شهم شهم هم در شهرستان مریوان نیز با مساحت ۹ هکتار در جلسه شواری عالی حفاظت محیط زیست به اثر طبیعی ملی ارتقا پیدا کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از آخرین افزایش سطح مناطق حفاظت شده استان که به دهه ۸۰ بر میگردد، ۹۱ هزار هکتار دیگر به سطح مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست در این استان افزوده شد.
فریبا رضایی افزود: از دهها مورد پیشنهاد استانهای مختلف کشور، ۱۲ مورد در شورای عالی حفاظت محیط زیست به تصویب رسید که از این تعداد سه مورد مربوط به کردستان است.
وی اضافه کرد: با تصویب این سه مورد که شامل ارتقای منطقه چلچمه و سارال به حفاظت شده و کانی برد و غار کُنه شهم شهم به اثر طبیعی ملی، شاهد افزایش ۶۰ درصدی مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد: فقط پنج مورد منطقه حفاظت شده و ذخیرگاه طبیعی در ۵۰ سال گذشته در این استان مصوب شده بود.
رضایی گفت: امسال همزمان سه مورد در راستای حفظ سه سطح تنوع زیستی شامل تنوع زیستگاه، گونه و ژن اضافه کردیم که ماحصل پیگیریها و کوششهایی است که در این مدت انجام داده ایم.
وی تاکید کرد: چون در سالهای گذشته توجه زیادی به محیط زیست کردستان نشده بود در این مدت تمام سعی و تلاش خود را بکار گرفتیم تا اقدامی اساسی برای حفاظت از زیستگاههای ارزشمند آن انجام دهیم که این کار در دولت تدبیر و امید محقق شد.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
۹۹۳۶/۹۱۰۲