بندرعباس- ایرنا- نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه جدید بندرعباس بندر شهیدرجایی را پیشانی اقتصادی کشور توصیف کرد و فعالیت بندرها را مبنایی برای سنجش پویایی اقتصاد کشور دانست.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد عبادی‌زاده روز دوشنبه در دیدار با مدیران و معاونان اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اظهار داشت: با پیشرفت سریع علم، صنعت و رقابتی شدن قطب‌های اقتصادی در کشور، توجهی ویژه‌ای از سوی سازمان بنادر به بخش خصوصی و فعال‌سازی ظرفیت‌های این بخش در بندرهای شده است.

وی ۴ محور مهم اقتصادی در بخش‌های دولتی، خصوصی، تعاونی و مختلط (به عنوان تلفیقی از اقتصاد دولتی و بخش خصوصی) را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: آنچه در منویات و توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب به مسوولان و کارگزاران کشور توصیه می‌شود، فعال‌سازی و رونق‌بخشی به فرآیند تولید داخلی با تکیه بر بهره‌گیری از ظرفیت و توان بخش خصوصی است.

امام جمعه بندرعباس گفت: بارها دیده‌شده که حضور شرکت‌های بخش خصوصی و بنگاه‌های کوچک اقتصادی، بهره‌وری و کارایی بالایی را به دنبال داشته و حتی در برخی از حوزه‌ها، بهتر و اثر بخش‌تر از بخش دولتی عمل کرده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده ادامه داد: هرگونه فعالیت اقتصادی که موجب توسعه و آبادانی هرمزگان، اشتغالزایی برای جوانان و رونق بخشی معیشت ساحل نشینان را فراهم آورد، مورد حمایت بنده است.

وی افزود: اگر در برخی از موارد به دستگاهی پیرامون امور محوله تذکر می‌دهم، نگاهم ناصحانه و اصلاحی است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز گفت: خوشبختانه در شرق استان با فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، شاهد رونق و حجم بالای جا به جایی کالا بویژه در بندر جاسک هستیم.

الله‌مراد عفیفی پور هم‌چنین از آغاز عملیات اجرایی یکی از بزرگ‌ترین سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در سطح بنادر کشور طی ماه جاری خبر داد و گفت: گسترش سرمایه‌گذاری و حضور بخش خصوصی در بندرهای استان توسعه گردشگری دریایی، توسعه دریا محور مبتنی بر اصول و موازین قانونی و کنوانسیون‌های بین‌المللی به عنوان بخشی از مهم‌ترین برنامه کاری این اداره کل در سال جاری است.

وی یادآور شد: مقابله و رویارویی با تحریم‌های اقتصادی مسوولیت سنگینی را برعهده ما قرار داده از این رو، کارکنان و فعالان حوزه دریایی و بندری استان هرمزگان با رسیدن به یک درک مشترک، چشم‌اندازهای ترسیم شده ملی را به عنوان هدف نهایی خود مدنظر قرار داده‌اند که همان توسعه دریا محور این استان مهم ساحلی است.

بندر شهید رجایی به عنوان بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور دارای ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالاست که به تنهایی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیر نفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و ۸۵ درصد از عملیات کانتینری بنادر کشور را پشتیبانی می‌کند.

منطقه ویژه اقتصادی مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران نام برده شده که با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد و هم‌چنین بیش از ۸۵ درصد کالاهای کانتینری کشور در مجتمع بندری شهید رجایی جا به جا می‌شود.

این بندر از سال ۶۴ فعالیت خود را در غرب بندرعباس آغاز کرد و هرسال بر توسعه آن افزوده‌شده به طوری که در سال‌های اخیر به منطقه ویژه شهید رجایی و دروازه طلایی ایران معروف شده و ضمن ارتباط بندری با ۸۰ بندر معروف جهان در برنامه دوره‌ای تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری دنیا قرار دارد.

بندر شهید رجایی در سال‌های اخیر شتاب توسعه بیشتری به خود گرفت و علاوه بر ظرفیت‌های محدود بندری اقدام به توسعه زمین‌های پشتیبانی اطراف خود کرده وبا داشتن امکانات جابه‌جایی توان تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری، فله‌ای، حجمی، نفتی و غیره را دارد.

نقش و اهمیت این بندر به واسطه ظرفیت‌های فراوان از جمله بندر خلیج فارس، پایانه کانتینری، مخزن سوخت (بانکرینگ)، خطوط بیش از ۲۴ کیلومتر ریلی و حمل و نقل خودرویی بزرگ کامیون و تریلر به صورت شبانه‌روزی است.

البته استان هرمزگان دارای ۳۲ بندر فعال ازجمله شهید باهنر، بندرلنگه جاسک، تیاب، کرگان، کلاهی، شهید باهنر، آفتاب، کیش، جوادالائمه، هرمز و ابوموسی بوده که نقش پشتیبانی را بازی می‌کنند.

‏۶۰۴۸/‏۹۸۸۷

برچسب‌ها