شیراز- ایرنا- یکی از موضوعاتی که در فضای رسانه ای استان فارس مطرح است و درآستانه هفته خبرنگار در هر سال نمود بیشتری دارد، مغایرت شمار خبرنگارانی است که فعالیت واقعی دارند با آمار کسانی که فقط براساس معرفی رسانه ها به صورت موسمی عنوان خبرنگار پیدا می کنند.

این موضوع از دیدگاه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز دور نمانده و راه حلی برای آن اندیشیده شده است.

صابر سهرابی در این زمینه اظهار داشت: این اداره کل طی سال‌های گذشته تلاش کرده است به منظور شناسایی خبرنگاران کارت داخلی برای آنان صادر کند؛ اما مدیران مسئول رسانه‌ها تا بیش از ۲۰۰ تن را به این اداره کل برای دریافت کارت خبرنگاری معرفی کردند و این آمار با آنچه در عمل دیده می‌شود مطابقت ندارد.

وی که سه شنبه با ایرنا گفت و گو می‌کرد ادامه داد: مدیران مسئول رسانه‌ها بیش از ۲۰۰ نفر را به اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس برای دریافت کارت خبرنگاری معرفی کردند که این آمار با آنچه در عمل دیده می‌شود مطابقت ندارد.
سهرابی با توجه به نزدیکی به روز خبرنگار و اهمیت شناختن خبرنگاران رسمی و حقیقی رسانه‌ها، یکی از علل حضور افراد فاقد شرایط خبرنگاری را معرفی نامه‌های مدیران مسئول رسانه‌ها دانست که با این اقدام خود در معرفی خبرنگاران بی‌هویت دخیل هستند.
نکته دیگر حضور خبرنگارانی است که رسانه آنها عمدتاً پایگاه خبری است و مجوز فعالیت از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم ندارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این مورد گفت: بارها به مدیران دستگاه‌های اجرایی استان اعلام کرده‌ایم که تنها با رسانه‌های دارای مجوز کار کنند.

سامانه جامع رسانه‌های کشور برای استعلام رسانه‌های رسمی در اختیار مدیران است

سهرابی افزود: برای به دست آوردن چنین اطلاعاتی نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سامانه جامع رسانه‌های کشور را در دسترس همگان قرار داده است که حتی مشخصات مدیران مسئول نیز در آن موجود است و همه افراد به آن دسترسی دارند.

سهرابی از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان فارس درخواست کرد که حتماً پیش از هرگونه فعالیت خبری درباره رسانه‌ها و نیز خبرنگاران استعلام کنند؛ همچنین مسئولان روابط عمومی‌ها نیز باید به‌صورتی ویژه درباره خبرنگاران و رسانه‌هایی که در جلسات حضور پیدا می‌کنند، آگاهی و دقت‌نظر داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: برخی افراد در پوشش خبرنگار در جلسات خبری شرکت می‌کنند، این افراد هیچ هویتی ندارند و تحت پوشش هیچ رسانه‌ای نیز نیستند؛ از همین رو مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان فارس باید روابط عمومی‌ها را ملزم به استعلام از سامانه جامع رسانه‌های کشور کنند تا رسانه‌ها و خبرنگاران رسمی را از غیر بازشناسند.

وی ادامه داد: برخی افراد در پوشش خبرنگار در جلسات خبری شرکت می‌کنند، این افراد هیچ هویتی ندارند و تحت پوشش هیچ رسانه‌ای نیز نیستند؛ از همین رو مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان فارس باید روابط عمومی‌ها را ملزم به استعلام از سامانه جامع رسانه‌های کشور کنند تا رسانه‌ها و خبرنگاران رسمی را از غیر بازشناسند.

جشنواره مطبوعات فارس احیا می‌شود

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه موضوعات یادشده درباره رسانه‌ها، از تدارک برای برگزاری جشنواره رسانه‌ای در فارس نیز سخن گفت و بیان داشت: هم اداره کل ارشاد و هم خانه مطبوعات فارس در تلاش هستند که جشنواره رسان های فارس برگزار شود و امیدواریم بتوان با اختصاص ردیفی از بودجه به جشنواره رسانه‌ای، شاهد برگزاری هر ساله این رویداد باشیم.

وی همچنین گفت: سند توسعه فرهنگی چهارساله فارس در هفته خبرنگار رونمایی می‌شود که به عنوان نقشه راه هر مدیر و دستگاه فرهنگی تدوین شده است و در چارچوب نظام جمهوری اسلامی و برنامه‌ریزی‌های مورد تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز با نگاه به به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب نگاشته شده و پس از رونمایی عملیاتی خواهد شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس همچنین درباره ضرورت پیوست فرهنگی در طرح‌های همه سازمان‌ها عنوان کرد: در این خصوص مکاتباتی را دستگاه‌های اجرایی استان آغاز کرده‌ایم که پیشنهادها و موضوعات فرهنگی حوزه مربوط به فعالیت سازمان متبوع خود را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان اعلام کنند.

سهرابی افزود: طرح‌ها و پیشنهادها پس از بررسی درصورت برخورداری از قابلیت مطرح‌شدن در صحن شورای فرهنگ عمومی مطرح خواهد شد.

وی گفت: چارچوب مناسبی را برای شورای فرهنگ عمومی و مخصوصاً دبیرخانه آن تعریف کرده‌ایم و به‌صورت علمی طرح‌ها را پیگیری می‌کنیم و تا دستور جلسات پخته نشود، در شورای فرهنگ عمومی مطرح نخواهد شد.

۹۸۸۵ /۱۸۷۶