تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳

کرمان - ایرنا - گذر روزگار، اتفاقات و حوادث به برخی از آثار و بناهای ارزشمند تاریخی و باستانی استان کرمان لطمه وارد کرده است، اما کار مرمت بناها و بافت های تاریخی این دیار این روزها به کوشش اداره کل میراث فرهنگی با رونق و گرمی به پیش می رود.

استان کرمان با قدمت کهن و غنای فرهنگی، هزاران بنا و محوطه تاریخی در خود جای داده  که تعداد زیادی از آنها شهرت جهانی و ملی دارند و پذیرای گردشگران از نقاط مختلف دنیا و کشور هستند.

در سالهای اخیر به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استان کرمان از طرف دولت توجه ویژه شده است، به طوری که اماکنی مانند باغ فتح آباد و کاروانسرای وکیل کرمان و خانه حاج آقا علی رفسنجان پس از مرمت به چرخه گردشگری استان وارد شده است.

به رغم محدودیت های مالی و اعتبارات تخصیص یافته، عملیات مرمت و بازسازی بناها و بافت تاریخی در نقاط مختلف استان کرمان با قدرت ادامه دارد و در حال اجرا است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در مبحث مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی زمانی موفق خواهیم بود که در جذب مشارکت ساکنین و برانگیختن حس تعلق آنها توفیق داشته باشیم و این مساله جز در سایه همکاری همه دستگاه های مرتبط در این حوزه و مردم محقق نخواهد شد.

فریدون فعالی با اشاره به آغاز عملیات بافت تاریخی شهر گلزار بردسیر افزود: مهم ترین مشکل بافت های تاریخی خالی شدن این محدوده ها از سکنه اصلی و حضور افرادی است که حس تعلقی به ابنیه و بافت تاریخی ندارند.

وی با بیان اینکه اهتمام لازم برای حفاظت از بافت های  تاریخی استان به کار بسته‌ شده است تصریح کرد: خوشبختانه با تصویب طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی، می توانیم شاهد مشارکت بیشتر مردم در حفظ بافت‌های تاریخی باشیم و تا حدودی از تخریب بناها و بافت‌های تاریخی جلوگیری کنیم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: مرمت بافت تاریخی بخش طغرل الجرد در شهرستان کوهبنان نیز به زودی آغاز می شود و این بافت زیبا که از سنگ، چوب و گل ساخته شده، بناهایی از دوره سلجوقی را در خود جای‌داده است.

وی با بیان اینکه برخی از اماکن تاریخی شهرستان کوهبنان در زلزله سال ۹۶ آسیب دیدند گفت: عملیات مرمتی ۲ بنای تاریخی خانه سیف الدینی و مدرسه کاشانی این شهرستان آغاز شده است و در فاز اول اقداماتی در خصوص استحکام بخشی و مرمت بخش های آسیب دیده انجام می گیرد.

فعالی افزود: همچنین فاز دوم  عملیات مرمتی یخدان لنگر ماهان  شروع شده است که در این عملیات مرمتی، مرمت مخروط پاچال یخدان تکمیل خواهد شد.

وی تاکید کرد: بناهای تاریخی به عنوان میراث ارزشمند گذشته می‌توانند موجب جذب گردشگران و رونق اقتصادی شوند و حفاظت از بناهای تاریخی در اولویت برنامه‌های این اداره‌کل قرار دارد.

استان کرمان با هفت اثر ثبت جهانی، ۷۰۰ اثر ملی و حدود هفت هزار جاذبه تاریخی و طبیعی از مقاصد مهم گردشگری کشور محسوب می شود.  

۷۴۳۷/ 5054