تهران- ایرنا- یکی از مشاوران رئیس جمهوری کره جنوبی گفت، با وجود شلیک دو موشک بالستیک کوتاه برد از سوی کره شمالی به دریای شرقی، سئول و واشنگتن در راستای ادامه سیاست ابهام راهبردی، تحریم های بیشتری بر پیونگ یانک اعمال نخواهند کرد.

این مقام کره جنوبی در مصاحبه با روزنامه "کوریا تایمز" گفت، با وجود اقدامات تحریک آمیز اخیر کره شمالی، آمریکا و کره جنوبی با کم اهمیت شمردن شلیک های موشکی پیونگ یانگ، به سیاست ابهام راهبردی درباره این مساله ادامه خواهند داد.

این مشاور "مون جائه این" بدون اشاره به مساله نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل با آزمایش های موشکی کره شمالی، خاطر نشان کرد، واشنگتن و سئول می دانند که هدف این شلیک ها کسب برخی منافع راهبردی و سیاسی بود اما، این پرتاب ها ناقض وعده مکرر کره شمالی مبنی بر توقف آزمایش تسلیحات هسته ای یا موشک های دور برد نبود.

به گفته وی، در مجموع، آمریکا و کره جنوبی امیدوارند از رویارویی ناگهانی با کره شمالی بپرهیزند زیرا آنها معتقدند، سکوت به رفع اختلاف مواضع واشنگتن و پیونگ یانگ در رابطه با خلع سلاح هسته ای کمک می کند.

کوریا تایمز نیز کم اهمیت شمردن آزمایش های موشکی کره شمالی را شیوه هوشمندانه آمریکا و کره جنوبی برای حفظ روند مذاکرات خواند و افزود، البته، این شیوه فرصتی برای به روز رسانی بیشتر و بهبود تسلیحاتی را برای پیونگ یانگ فراهم می کند که تهدیدی برای نیروهای آمریکا و متحدانش در شمال شرق آسیا است.

کره شمالی پنجشنبه پیش دو موشک بالستیک کوتاه برد را آزمایش کرد که طبق اعلام پیونگ یانگ، هدفش هشدار به کره جنوبی به خاطر رزمایش مشترکی است که ماه آینده میلادی به همراه آمریکا برگزار می کند.

کره شمالی پیش از آزمایش موشکی پنجشنبه اعلام کرده بود، برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی در ماه اوت مغایر با روح توافق حاصله بین "دونالد ترامپ" و "کیم جونگ اون" در سنگاپور است و در صورت برگزاری آن، پیونگ یانگ ممکن است آزمایش هسته ای و موشکی خود را ازسربگیرد.

"مایک پمپئو"، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد، این آزمایش های موشکی مانع ازسرگرفته شدن مذاکرات خلع سلاح نمی شود.

رئیس جمهوری آمریکا نیز در واکنش به آزمایش های موشکی کره شمالی گفت، این اتفاق را در حکم مانعی بر سر راه مذاکرات احتمالی هسته ای با کیم نیست، خیلی از کشورها از این موشک ها دارند.

ترامپ افزود، آنها موشک های کوتاه برد دارند و رابطه من با کیم بسیار خوب است، باید صبر کرد و دید چه پیش می آید.

وی در جواب یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا از آزمایش های کره شمالی غافلگیر نشدید، گفت، خیر.

این در حالی است که روند مذاکرات کاری آمریکا و کره شمالی که به گفته ترامپ و پمئو قرار بود تا اواسط ماه جاری میلادی(ژوئیه) برگزار شود، همچنان متوقف مانده است و نشانه ای برای ازسرگیری آن از سوی دو طرف به چشم نمی خورد.

شکست نشست دوم ترامپ و کیم در فوریه سال جاری میلادی در هانوی موجب توقف روند مذاکرات بین واشنگتن و پیونگ یانگ شد. البته، نشست اول این دو در سنگاپور نیز تنها به توافقی مبهم در زمینه خلع سلاح هسته ای کره شمالی در ازای لغو تحریم های آمریکا منتهی شد که تا کنون، در عمل به نتیجه ای نرسیده است.

ترامپ اواخر ماه ژوئن در منطقه غیرنظامی مرزی دو کره با کیم دیدار کرد و پس از این دیدار حدود یکساعته اعلام کرد، مذاکرات دو کشور به زودی- دو یا سه هفته- دیگر از سرگرفته می شود.

کارشناسان معتقدند، تاخیر در انجام مذاکرات کاری تا حد زیادی به خاطر اختلاف در توانمندی و امکانات دو کشور است، کره شمالی برای تشکیل یک تیم جدید مذاکره کننده به زمان بیشتری نیاز دارد. بررسی طیف موضوعاتی که ترامپ و کیم در مذاکره 53 دقیقه ای در پانمونجوم درباره آن گفت وگو کردند، مستلزم صرف زمان زیادی برای کره شمالی است