این خلاصه خبری بود که معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان به خبرنگار ایرنا داد و گفت: بازرسی و نظارت بر زنجیره تولید و توزیع مرغ در سطح استان ادامه دارد.
به گفته علیرضا شجاعی فرآیند تولید، کشتار و فروش مرغ همچون حلقه های یک زنجیر به یکدیگر متصل هستند که هم اینک در حلقه های ابتدایی این زنجیره مشکلاتی به وجود آمده که حاصل آن افزایش بی رویه قیمت گوشت مرغ است.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان این شرایط را بی نظمی تلقی و اضافه می کند: تولیدکننده ها و کشتارگاه ها در این بی نظمی بیشترین نقش را دارند به دلیل اینکه حلقه زنجیر آنها ضخامت و قطر بیشتری دارد.
شجاعی تاکید دارد که تمام حلقه های زنجیره مرغ زیر ذره بین بازرسان است و در یک هفته گذشته ۵۵ واحد اعم از مرغدار، کشتارکننده و فروشنده متخلف که مرغ را بیشتر از نرخ مصوب اعلام شده به مردم فروختند شناسایی و همراه با پرونده تخلف به تعزیرات معرفی شدند تا سزای اعمالشان را ببینند.
وی یادآوری کرد که در بین این خاطیان سه کشتارگاه استان و چندین تولیدکننده تخلف های چشم گیری داشتند و مابقی هم عمده و خرده فروش بودند.
شجاعی نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای مصرف کنندگان را ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ زنده برای تولیدکنندگان را هشت هزار و ۵۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: عرضه مرغ بیشتر از این رقم گرانفروشی محسوب شده و در برخورد با متخلفان با هیچ کسی تعارف و ملاحظه کاری نداریم.
بر اساس آمار و اطلاعات اولیه معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان که هنوز فرصت نکرده آمارها را نهایی کند، ۵۵ واحد خاطی یاد شده دست کم سه و نیم میلیارد تومان جریمه شده اند.
جدا کردن ران و سینه و شینسل کردن مرغ هم به دستور شجاعی در مرغ فروشی ها ممنوع شد تا مردم سریعتر نیازهای خود را تامین کنند.
به گفته وی روزانه ۶۰ تا ۷۰ تن گوشت مرغ در شهر همدان عرضه می شود که این رقم در مواقعی مانند روزهای اخیر که هیجان خرید مرغ بالا می رود به ۱۰۰ تن هم می رسد.
۷۵۲۷/2090