سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: با توجه به اقدامات بسیار خوب دولت در حوزه اقتصادی و اشتغالزایی در این استان نرخ مشارکت اقتصادی با بیش از نیم درصد افزایش نسبت به سال گذشته از ۴۲.۵ درصد به ۴۳.۱ درصد رسیده است.

بهمن مرادنیا عصر سه شنبه در کارگروه تخصصی اشتغال استان کردستان اظهار داشت: در همین راستا نرخ بیکاری در این استان نیز نسبت به سال گذشته از ۱۳ درصد به ۱۲.۵ درصد رسیده و نیم درصد کاهش داشته است.

وی خواستار تشکیل کارگروه ویژه ای برای جذب اعتبارات تبصره ۱۸ در استان شد و افزود: در سال جاری باید همه دستگاه ها انرژی خود را روی جذب اعتبارات ۲۰ هزار میلیاردی که در کشور برای تبصره ۱۸ در نظر گرفته شده بگذارند تا بلکه به توسعه استان کمک کنند.

مرادنیا با بیان اینکه در این راستا نباید به سهم خود قانع باشیم، اضافه کرد: سقف این سهم در کشور باز است و هیچ سهمیه بندی صورت نگرفته بنابراین هر استانی تلاش بیشتری کند می تواند در جذب اعتبارات موفق تر باشد.

استاندار کردستان با بیام اینکه در حوزه اشتغال پایدار روستایی استان بسیار موفق عمل کرده است، یادآور شد: در این راستا در سطح ملی تاکنون ۱۰ طرح معرفی شده که اعتبار مورد نیاز این طرح ها ۱۱۸ میلیارد تومان است که یک طرح آن با ۸ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده و ۹ طرح دیگر در مرحله پرداخت تسهیلات قرار دارند.

مرادنیا با اشاره به اینکه در این کارگروه جای تولید کنندگان موفق استان خالی است، تاکید کرد: استفاده از تجربیات این افراد می تواند موفقیت های بیشتری برای این کار گروه و در مجموع برای حوزه اشتغال استان ایجاد کند.

وی اطلاع رسانی در خصوص طرح های و مشوق های بازار کار و اشتغال دولت را در استان بسیار ضعیف اعلام کرد و افزود: رسانه ها و صدا وسیما باید در این راستا جدی تر از گذشته فعالیت کنند.

۲ هزار ۳۳۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی پرداخت شده است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این جلسه گفت: از ابتدای اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی (سال ۹۶) تاکنون ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری در قالب سه هزار و ۱۱۹ طرح در استان پرداخت شده است.

برهان صلواتی با اشاره به اینکه این مبلغ شامل ۱۰۰ درصد مبلغ تخصیص یافته است، اظهار داشت: در این مدت پنج هزار و ۷۳۶ فرصت شغلی جدید با پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در مناطق مختلف استان ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه چهار هزار و ۵۱۸ طرح با ۹ هزار و ۷۴ فرصت شغلی برای دریافت تسهیلات به چهار بانک عامل معرفی شده اند،  اضافه کرد: سهم استان در این راستا ۲ هزار ۷۰۰ میلیارد ریال است که در صورت تخصیص مابقی سهم استان پرداخت تسهیلات به این طرح ها در اولویت است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان افزود: تمام اطلاعات طرح‌های پرداختی با ذکر آدرس، مبلغ پرداختی و عنوان طرح و فعالیت در پرتال اداره کل تعاون استان در دسترس عموم قرار گرفته و مردم می‌توانند به عنوان ناظر طرح‌ها تخلفات را گزارش دهند تا در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف طرح و تسهیلات اقدام شود.

مشاغل خانگی ۲ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است

وی اضافه کرد: سال گذشته ۲ هزار فرصت شغلی جدید با پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در این استان ایجاد شد که در این راستا به ۲ هزار و ۱۰۰ طرح تسهیلات پرداخت شده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: در این مدت ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در کردستان پرداخت شد در حالیکه سهم این استان ۲۰۰ میلیارد ریال بوده و ۱۶۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.

صلواتی اظهار داشت: اشتغال ایجاد شده در بخش های کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی و صنایع کوچک روستایی مرتبط با کارهای کشاورزی بوده است.

وی با اشاره به اینکه سهم استان کردستان در این حوزه در سال جاری ۶۰ میلیارد ریال است، افزود: علاوه بر این میزان ۱۰ درصد از سهم اعتبارات پایدار روستایی نیز به مشاغل خانگی اختصاص می یابد که در این صورت پیش بینی می شود در سال جاری ۱۶۰ میلیارد تسهیلات در قالب مشاغل خانگی پرداخت شود.

صلواتی اضافه کرد: بانک های که در این راستا خوب عمل کرده اند شامل بانک های ملی، مسکن، تجارت، توسعه تعاون و کشاورزی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در خصوص سیاست های تشویقی بازار کار و اشتغال این وزارت خانه گفت: چهار طرح را که شامل کارورزی، مهارت آموزی در محیط کار واقعی، مشوق بیمه ای برای کارفرمایان و یارانه دستمزد است وزارتخانه در این راستا در دست اجرا دارد.

سهم نهادهای حمایتی کردستان در اشتغال پایدار روستایی ۱۲۶ میلیارد تومان است

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: با توجه به اینکه سهم نهادهای حمایتی از اعتبارات پایدار روستایی به صورت ملی ابلاغ می شود سهم این نهادها در کردستان ۱۲۶ میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه این نهادها شامل کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید هستند اضافه کرد: از این سهمیه تاکنون ۱۵۰ میلیارد ریال تخصیص یافته و ۲۰۰ میلیارد ریال در بانک ها در حال پرداخت است.

۷۳۴۹/۹۱۰۲