تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۰

تهران - ایرنا - خلیج فارس، پهنه آبی راهبردی در جنوب ایران و تنگه هرمز، آبراهه ای به مثابه حیاتی ترین شریان انرژی جهان، هر دو با نام های اصیل ایرانی و فارسی، از دیرباز محل عبور انبوهی از شناورهای غول پیکری است که در سایه امنیت خط ساحلی ۱۵۰۰ مایلی ایران و مطابق با مقررات کنوانسیون حقوق دریاها، با خیالی آسوده تردد می کنند

بازی جدید ائتلاف سازی غربی- آمریکایی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز و تلاش برای ناامن جلوه دادن آن که به بهانه کمک به ثبات و امنیت این آبهای راهبردی، ترفندی دیگر از سوی واشنگتن و برخی متحدان غربی آن برای اختلاف افکنی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان و استفاده ابزاری از آن برای حضور نظامی نامشروع در آبهای تحت قلمروی کشورهای منطقه ای و نیز استثمار نوین حکومت هایی است که مستاجران کنونی کاخ سفید از آنها به عنوان «گاو شیرده» یاد می کنند.

غربی ها همچنین به دنبال راهی برای محدود کردن اقتدار امنیت ساز جمهوری اسلامی ایران در منطقه و ادامه سناریوی صهیونیستی-آمریکایی ایران هراسی هستند؛ موضوع هایی که می توان آن را از دیگر اهداف طراحی ترفند ائتلاف دریایی نام برد.

به گروگان گرفته شدن نفتکش «گریس-۱» Grace-۱ حامل بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران در آبهای بین المللی جبل الطارق توسط انگلیسی ها که ماه گذشته و با خواسته آمریکایی ها رخ داد، شروع یک سناریوی تازه با هدف کشاندن امواج این دزدی دریایی از آبهای جبل الطارق به منطقه خلیج فارس بود.

تلاش برای مرتبط دانستن این اقدام غیرقانونی انگلیس با توقیف نفتکش خاطی«استنا ایمپرو» Stena Impero انگلیسی درمحدوده آبهای ایران، گام دوم ترفندی غربی - آمریکایی برای حضور نظامی بیشتر آنان در منطقه بود. نفتکش استنا ایمپرو  چندی پیش به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی و بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان ایران، توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد.

به دنبال این رویداد، واشنگتن و لندن هریک طرح از پیش مهندسی شده ای را برای ایجاد ائتلافی از کشورهای غربی و غیرمنطقه ای را برای حضور در خلیج فارس و تنگه هرمز به بهانه ایجاد امنیت در این منطقه رونمایی کردند؛ طرح هایی که نمونه های مشابه آن در منطقه خاورمیانه همواره عامل ایجاد تنش، بحران و آتش جنگ و ناامنی بوده است.

حربه تشکیل ائتلاف هایی با حضور بیگانگان به بهانه تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و با هدف نهایی مداخله در امور داخلی منطقه و تسلط بر غنی ترین منابع انرژی جهان موضوع تازه ای نیست و در سال های گذشته نیز برخی کشورهای منطقه تحت فشار و خواسته واشنگتن، موضوع های مشابهی را در قالب تشکیل ائتلاف نظامی به اصلاح مبارزه با تروریسم و ناتو عربی مطرح کردند که به رغم تلاش های فراوان، هرگز محقق نشد و وجود خارجی پیدا نکرد.

علاوه بر طرح موضوع ائتلاف سازی در خلیج فارس توسط آمریکا و انگلیس، روسیه نیز روز گذشته طرحی را برای ایجاد ائتلافی متشکل از کشورهای منطقه خلیج فارس، طی نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد.

وزارت امور خارجه روسیه روز دوم مرداد ماه از طرح امنیت گروهی خود برای ایجاد صلح و ثبات پایدار در خلیج فارس رونمایی کرد که در یکی از بخش های آن پیشنهاد شده است خط ویژه ارتباطی میان همسایگان در خلیج فارس ایجاد شود.

بنا به گفته علی ربیعی سخنگوی دولت ایران در خصوص طرح ائتلاف سازی آمریکا و انگلیس درخلیج فارس، "این قبیل اقدامات در شرایط کنونی تهدید کننده است و پیام خصمانه دارد و  به تنش ها دامن خواهد زد. جمهوری اسلامی ایران از همه کشورها دعوت کرده و می کند که از حمایت این رفتارهای تحریک آمیز خودداری کنند."

سخنگوی دولت ایران درباره طرح پیشنهادی روسیه نیز گفته است «ما از همکاری همه کشورها در این خصوص حمایت می کنیم منتهی ابتکار عمل در کشورهای منطقه خواهد بود و از هرگونه ابتکار عملی که به ترتیبات منطقه ای برای حفظ امنیت منطقه شود، کاملا استقبال می‌کنیم.»

هرگونه ائتلاف سازنده و متشکل از کشورهای منطقه که با هدف کمک به رفع مسائل و بحران های جاری در منطقه و ارتقای ثبات و امنیت آن باشد، ائتلاف همسو با منافع جمعی ملت ها و کشورهای منطقه و مورد پذیرش و استقبال جمهوری اسلامی ایران است.

مروری بر رویدادهای منطقه دست کم در چهار دهه اخیر حکایت از آن دارد که هرگونه حضور بیگانگان در منطقه خلیج فارس، خاورمیانه و غرب آسیا چه در قالب ائتلاف و چه به شکل های دیگر، نه تنها کمکی به حل مسائل این مناطق نکرده، بلکه باعث شکل گرفتن بحران های رنج آورد برای ملت های منطقه و سودآورد برای بیگانگان به ویژه آمریکا و برخی متحدان غربی آن شده است.